| Autor |
Zpráva |
|
Capricorn
Registrován: 15.6.09, 03:10 Příspěvky: 1545 Bydliště: Olomoucký kraj
|
 Omezováky ven
Na Felda klubu je diskuze kde někteří majitelé Felicií vyhodili omezováky na HBV určené pro redukci tlaku na zadní brzdy a docílili tak lepšího brzdného účinku. Láká mě to taky tak to možná vyzkouším. Když to tak měl i Dedla z Motor Excelu a má to tam i hodně dalších tak by to snad mělo být v pohodě.
Píšou že na suché vozovce není vůbec žádný rozdíl (ve smyslu že by zadek šel do smyku) ani při prudkém brzdění a ani při jízdě na mokré nebo zasněžené vozovce není absence omezováku nijak znát. A ono i stejně v zimě každý rozumný člověk se snaží využívat brzdy co nejméně tudíž tam bych taky problém moc neviděl.
Jediné co mě od toho trochu odrazuje je rychlejší opotřebení paken což samo o sobě zas taková položka není, ale i bubnů což už dohromady dělá celkem dost. A taky i větší tepelné zatížení a od toho možná deformace bubnu (to je jen můj odhad).
Tak se ptám... co vy na to?
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
| 13.7.10, 18:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to neřeš vykochej ten pašl v tom omezováku a jezdi vesele dál miloš
|
| 13.7.10, 21:54 |
|
 |
|
Capricorn
|
Taky mě to Miloši napadlo to vykuchat... i když ono je to defacto jedno... rozdělat se musí tak jako tak protože na přímo to na válec u Fava nejde tak jako u Feldy... musí se použít ten konec z omezováku a přes něj to na válec napojit. A nebo ještě elegantnější řešení... použít nastavitelný omezovač pro soutěžáky... na sucho bez omezení a na mokro a na sníh to trochu omezit.
|
| 13.7.10, 22:00 |
|
 |
|
Jura
|
Zajímalo by mě co na to na STK, ale tam asi koukaj hlavně na souměrnost ne? Jinak jak se ty omezováky dají vykuchat?
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 13.7.10, 22:48 |
|
 |
|
CrazyMan
|
no mě za ty omezováky zjebali jak prase... a dali mi to do B závad
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 13.7.10, 23:40 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Nejde jen o souměrnost ale i účinnost.Když uvidí že kola na válcích na půl tlaku pedálu stojej asi ti neřekne dobrý  ...
Když to pozná na Favoritu,tak to pozná i na Feldě...
Kolikrát se musí omezovač rozhýbat aby omezoval,jinak to prostě neprojde 
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!!  http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
| 13.7.10, 23:53 |
|
 |
|
Capricorn
|
Patriku, ale to zase takový problém není... u Fava si seženu jiný omezováky a z těch si udělám tu redukci na HBV a ty svoje uschovám ponořený v brzdovce a před STK je tam zase vrátím. STK mám defacto čerstvou 2 měsíce starou takže ty svoje omezováky mám 100% dobrý... a o brzdách se zmínil že si na tom dal někdo fakt záležet.  Ale i tak... byť jenom o trochu lepší brzdný účinek se hodí vždycky.
Ovšem jedna zásadní otázka jako u všeho co není zrovna košér i když to má třeba přínos... pojišťovně by se to asi v případě nehody moc nelíbilo. I když kdyby se tam mrskly vykuchaný omezováky tak by to snad ani nikdo nepoznal.
|
| 14.7.10, 00:02 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
načo by to tam vo fabrike dávali
sú to brzdy, bezpečnostný prvok, ja by som do toho nerýpal, ak chceš skutočné reálne vylepšenie tak si zožeň záťažák...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 14.7.10, 13:32 |
|
 |
|
Capricorn
|
Michale já čekal že s tím někdo přijde...  Ale jo já ti to neberu. Ale zase si na druhou stranu vem že dost lidí s tím jezdí a problémy nemají ani na suchu ani na mokru a ani v zimě. Zkus se trochu přenýst přes to že fabrika kdesi cosi... Podle mě dokud se to nevyzkouší tak člověk nemůže soudit jak píše Dedla. A tomu myslím ani ty ani já nesaháme ani po kotníky (bez urážky). Ale čím dál mě začíná spíš lákat ta možnost nastavitelného omezovače na zadek... kolečko a šup nastavíš si potřebné omezení. To je docela příjemná varianta.
|
| 14.7.10, 13:43 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
nikdy nevieš kedy budeš v 90km/h v miernej zákrute potrebovať ozaj prudko spomaliť/zabrzdiť, bolo by škoda aby ti zadok ustrelil do priekopy...
v reále sa max brzdný účinok využíva veľmi málo a vtedy sa tieto drobnosti prejavia najviac...
ale ako chceš, môj názor poznáš...
|
| 14.7.10, 13:47 |
|
 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Dokud to není přebržděné na zadek, nebál bych se toho. 
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 14.7.10, 13:50 |
|
 |
|
Capricorn
|
michalkatka: Jo však dobrý já to beru...  Nezkusil jsem osobně takže nemůžu soudit. Ještě uvidím... zvážím to a možná to na zkoušku vyhodím a uvidím co a jak. Jestli to za 30 min budu mít hotový tak je to možná moc i s odvzdušněním... ještě že jsem si pořídil ten otevřenej očkověj klíč na převlečný matice... s tím to jde krásně.
|
| 14.7.10, 13:52 |
|
 |
|
Capricorn
|
Carlos: No právě... věřím docela tomu že na zadek to nebude přebrzděný asi nikdy, protože kotoučovky ve předu budou mít vždycky lepší účinnost jak bubny vzadu. I když je fakt že je tam dosti rozdíl v hmotnosti který připadá na předek a na zadek.
Kdybych aspoň nemusel ty omezováky rozdělávat tak bych to šel zkusit hned ať je jasno a nemusím nad tím dumat. Ale náhradní nemám a docela se bojím toho že když je rozeberu že už nebudou valit tak jako před tím.
|
| 14.7.10, 13:59 |
|
 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Kdo se bojí, se*e v síni.  Ale ne, já osobně bych se do toho nehrabal. Ale pokud to vyzkoušíš, auto vezmeš někam mimo provoz a vyzkoušíš co to vyvede v extrémní situaci a budeš spokojen, nevidím důvod proč ne. Jen bych opravdu nekuchal jediné omezováky, ale mít rezervní... proč ne.
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 14.7.10, 14:20 |
|
 |
|
michalkatka
|
no práve, až do extrému, to je na hranicu šmyku, ale pozor aby si to nedal na strechu...
|
| 14.7.10, 18:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|