| Autor |
Zpráva |
|
next
|
 brzdy felda 1,3
Zdravím
Tak jsem tu měl dneska pantátu z krásně zachovalou feldou 1,3 mpi.dojel s tím že mu auto nebrzdí.
Dle jeho slov mu v originál škoda servise dělali komplet brzdy,po skušební jízdě mu bylo zděleno že si brzdy musí sednout a tak 300 -400 km to bude hůř brzdit,nešťastný pantáta najezdil cca 1500 km a brzdy ne a ne pořádně fungovat.se slovy to bude dobrý jsem jej odeslal na autobus.po letmé prohlídce bylo poznat nové kotouče a desky,z kolegou jsme prošli brzdy jestli nejsou zavzdušněné,nebyly.jako další přišly na řadu zadní brzdy,po rozborce konstatoval kolega to je dobrý,takže skládačka nazpět.
Jaké bylo naše překvapení když jsme sundali přední brzdy,pístek nový,desky taky ale soudruzi v servise se neobtěžovali z prohlídkou a rozhýbáním vodítek plovoucího třmenu.obě gumičky rozpadlé,vodítka úplně zarezlá,po odvrtání a vystružení vodících "děr",instalaci nových vodících trnů,kompletaci,a odvzdušnění brzdí auto jako nové.
po zkušební jízdě byl majitel mile překvapen jak auto skvěle brzdí,cituji:"Takhle to chlapče nebrzdilo ani nové."
takže bacha na práci v některých servisech,myslím že nejsem jediný co se s tímhle setkal
|
| 9.8.10, 17:52 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
taky už sem odhalil pár chyb v opravách autorizáků 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 9.8.10, 17:57 |
|
 |
|
next
|
tak nějaká chybička se může vloudit vždycky,jsme lidi a né stroje,ale tohle mysleli snad jen jako špatný vtip,opravit brzdy jen tak na půl,zajímalo by mě,jak by se tvářil ten technik kdyby mu takhle opravený auto v autorizovaném servise načechralo zadní spztku.
|
| 9.8.10, 18:01 |
|
 |
|
Jarda S.
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
s tim co sem se setkal já tak po servisní prohlídce nebyly spony na manžetě na poloose, kdyby ale přímo na seznamu kontrolovaných věcí nebylo napsáno "pohledová kontrola stavu mažet poloos" tak bych to pochopil ale takhle 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 9.8.10, 18:07 |
|
 |
|
next
|
kamoš koupil jetýho Romstra,vydal se na garančku,podle seznamu vzkonaných prací mu vyměnili svíčky,olej,filtr,palivový filtr...,a jako poslední bod byly uvedeny brzdové destičky.cca po měsíci začaly brzdy krutě pískat,tak šup kolo dolu a ejhle,obložení destiček žádné,ti mechoši na to ani nesáhli,jen napsali fakturu,reklamace nebyla uznána,prý majitel hodně jezdí (měsíčně asi 1500 km)a destičky jsou spotřební materiál,tak nevím jestli je 1500km pro škodovku hodně dlouhé ježdění že by odešly desky do věčných lovišť a orezly jak po 20 000 km v soli.holt zázraky autorizovaných servisů v českém podání.
|
| 9.8.10, 19:09 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ono s těma brzdama je to kolikrát těžko
na mě nedávno přibehl borec co jsem mu před rokem na čtverkovém golfu měnil kotoruče a desky vzadu a že neprošel technickou rozdíl 35 procent
desky a koutouče si přinesl nejlevnější z netu a za práci jsem si vzal dvě stovky a padesát korun za mazadla vodítek grafitka a desek pasta ATE
next co myslíš měl jsem jet na brzdovou stolici a brzdy zkoušet nebo kde jsem udělal chybu bortec se ptal dopředu zda mu to za ty dvě kila udělám víc by nedal šetřílek miloš
|
| 9.8.10, 21:23 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 Re: brzdy felda 1,3
soudruzi v servise se neobtěžovali z prohlídkou a rozhýbáním vodítek plovoucího třmenu.obě gumičky rozpadlé,vodítka úplně zarezlá,po odvrtání a vystružení vodících "děr",
taky by mě zajímalo jak na ty vodítka přišroubovali ten třmen, když jsou zarezká na odvrtání a dáš nové desky třmen se posune směrem ven a ty M8 na vodítka nechytneš ani nepřitáhneš to tam dali delsí šrouby? miloš
|
| 10.8.10, 16:05 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Hele, jak se v servisu mění brzdová kapalina? To se jen odsaje z nádržky a vymění tam a nejexponovanější část u brzd zůstane? Povolují vůbec odvzdušňováky př výměně?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 10.8.10, 17:46 |
|
 |
|
Jarda S.
|
ano  na nádobku namontujou spešl mašinu a pak už jenom odpouští
|
| 10.8.10, 17:51 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Takže u brzd ti zůstane ta černá, co se v ní pak dělaj při zahřátí bublinky jo?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 10.8.10, 21:20 |
|
 |
|
Capricorn
Registrován: 15.6.09, 03:10 Příspěvky: 1545 Bydliště: Olomoucký kraj
|
Nepér: Že by v servisech byli až takový tupci?  Je to speciální tlakový přístroj na výměnu kapaliny. Zapojíš na něj tlakový vzduch a připojí se z vrchu na nádobku, povolí se odvzdušňováky a tlakem se to během chvíle všechno vymění.
A kdo chce může něco podobnýho spáchat doma http://faculty.ccp.edu/faculty/dreed/Ca ... /index.htm
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
| 10.8.10, 21:36 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Nepér píše: Takže u brzd ti zůstane ta černá, co se v ní pak dělaj při zahřátí bublinky jo?
viděl jsem v autorizáku jak odsával olej pak vycucl nádobku a nalil novou kapalinu, ojebat se dá kde co,
já osobně to dělám poctivě šlapáním se samospádem ten samospád ti řekně o ucpané trubce nebo hadici, barva kapaliny o celkovém stavu, řekl bych že se to vyplatí mám feldy přes 300000 stáří 15 let a problémy s kapalinou nejsou, sřtíkám i pod manžety konkorn nebo WD miloš
|
| 10.8.10, 22:09 |
|
 |
|
Jarda S.
|
Nepér píše: Takže u brzd ti zůstane ta černá, co se v ní pak dělaj při zahřátí bublinky jo?
ne tou mašinou tlačí novou brzdovku a odpouští ovzdušňovákama
|
| 10.8.10, 22:36 |
|
 |
|
Jarda S.
|
slovacek.milos píše: viděl jsem v autorizáku jak odsával olej
což to je normální že olej odsávaji měrkou 
|
| 10.8.10, 22:39 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: slovacek.milos píše: viděl jsem v autorizáku jak odsával olej
což to je normální že olej odsávaji měrkou 
jo normální to je já jen psal ten postup jak odsál olej tak tu odsávačku vrazil do nádobky s kapalinou a jen dolil miloš
|
| 11.8.10, 05:56 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |