|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Rozdíl brzd favorit- felda
Autor |
Zpráva |
varok
|
Rozdíl brzd favorit- felda
Už se to tady někde řešilo, ale nějak to nemůžu najít. Názory jsou různé, ale pořád se mi zdá, že naše felina brzdí o mnoho lépe než mé fáčko. Přitom felina nemá bůhví jak super stav brzd, prostě normálka. Favorit mám brzdy v docela slušném stavu, něco i po opravě a přesto to brzdí hůře než felina. Čím to je? Psali jste, že felina má jiný posilovač brzd. Je to jen tím, nebo i něčím jiným? Zdá se mi, že pakny a pístky jsou stejné u feldy i fáčka. Navíc jsem měl u fáčka lepší výsledky brzd u STK než u feliny a přesto brzdí lépe. U fáčka šlápnu na pedál a je takový jakoby pozvolnější brzdný účinek. U feldy šlápnu méně, a má to tvrdší odezvu. Jak to tedy je?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.1.12, 19:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Rozdíl brzd favorit- felda
problém hledej v zadních brzdách
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
13.1.12, 10:04 |
|
|
varok
|
Mě se právě na STK výsledky zdály lepší pro fáčko, i přední i zadní. Ale u té feldy to brzdí lépe spíše jakoby zepředu. Felda má prostě ostřejší brzdy.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.1.12, 16:34 |
|
|
kwiko
|
Sadra ma pravdu. rozdiel v nastupe robi iba zadna brzda a material oblozeni. Zatazovy regulator vs pruzikovy obmedzovac na to nema vplyv a HBV je skoro identicky. Moj forman mal tiez "ostre" brzdy ale teraz som menil zadok a je to maksie (oblozenie aj disky mam zo skoda salonu)
Ps: Asi ta ostrost bude materialom prednych dosticiek. ked som mal na spotrebaku TRW brzdilo to neskor, teraz mam origo Volvo a brzdy su ostrejsie. (Ale celkovo to brzdi asi rovnako)
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
13.1.12, 18:08 |
|
|
varok
|
Aha, mě se právě zdá, že ta felina jde právě více ostře na předek. Ale možná se to jen zdá, nevím.
|
14.1.12, 16:03 |
|
|
big.jedla
|
mi hodně dělá nastavení ruční brzy zkus si ji zatáhnout třeba na 1.zub (to by ti asi ještě neměla snad ani přibržďovat ale tak je to jen na zkoušku) a pak zabrzdi... seřízením ruční brzdy se mi brzda pedálem hodně přiostřila...
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
17.1.12, 20:03 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
big.jedla tak to máš špatný samostavy
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
18.1.12, 08:47 |
|
|
varok
|
Vždyť ruční brzdy pracují pomocí lanek a klasická brzda pomocí hydraulických válečků, ne? To by nemělo mít moc společného. Pokud se ti zlepšilo brzdění pedálem a šteloval jsi ruční brzdu, tak to jsi právě vymezil moc velké vůle mezi obložením a bubnem, tedy nepracuje samostav, jak psal Sadra
|
18.1.12, 09:42 |
|
|
big.jedla
|
pracuje nepracuje zadek podle STKčka brzdí normálně, jen naštelováním ručky začne brzdit asi víc/při méně sešlápnutém pedálu... jinak to brzdí dobře tak neřeším
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
18.1.12, 17:58 |
|
|
meart
|
varok píše: Vždyť ruční brzdy pracují pomocí lanek a klasická brzda pomocí hydraulických válečků, ne? To by nemělo mít moc společného. Pokud se ti zlepšilo brzdění pedálem a šteloval jsi ruční brzdu, tak to jsi právě vymezil moc velké vůle mezi obložením a bubnem, tedy nepracuje samostav, jak psal Sadra Kdyz slapnes na pedal brzdi i zadek:) ale min nez predek od toho je tam ten zatezovej regulator. Co takhle pojem dvouokruhova brzda? a odvzdusneni se deola jen pedalem i na zadnich kolech vime?
|
9.7.12, 16:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|