Výměna kotoučů a destiček ROOMSTER + celkový servis
Autor |
Zpráva |
Honza117
|
Výměna kotoučů a destiček ROOMSTER + celkový servis
Ahoj všichni, rád bych se zeptal nasledující: 1. potřebuju vyměnit brzdové destičky a kotouče u Roomstra 1,4 63kw, r.v. 2009. Jak ale poznám, jaký kotouče mám koupit? V nabídce jsou 288*25 a 256*22. Jak změřim co tam vlastně mám? 2. je pro výměnu kotoučů nutné nějaké zvláštní nářadí, které se v dílně běžně nevyskytuje? Třeba nějakej stahovák atd.? 3. zlí jazykové tvrdí, že mám špatnej stabilizátor; nemám pocit, že by se mi jezdilo nějak hůř. Třeba je špatnej nebo načatej, ale co se stane, když odejde úplně? Způsobí mi to nějakou další škodu? Je nutné ho preventivně měnit nebo stačí počkat, až prostě odejde a pak se tím zabývat? 4. občas mi vynechává 4. válec, jak zjistila diagnostika. Mohl bych vyzkoušet, jestli problém přetrvá, když prohodím cívku od manželky z Fabie (tzn.že to bude třeba cívkou). Problém je, že já mám benzín 1,4 a ona diesel 1,9 (fabia 1). Je to vzájemně kompatibilní? Podle mě by mělo být, na cc-autodíly jsem našel: CIVKA ZAPALOVACI FABIA 1,2/47KW +1,4/55+59+74KW /FABIA 2 + ROOMSTER 1,2/51KW+1,4/63KW+1,6/77KW OCT.1,4/55KW+OCT.2-1,4/55+59+90KW+1,6/85 díky za vaše názory Honza
|
5.10.16, 14:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Peter50kw
|
Re: Výměna kotoučů a destiček ROOMSTER + celkový servis
1. prve cislo je priemer, druhe hrubka. mensie su pre 14'' kolesa. najistejsie je to zmerat 2. Momentovy kluc a pozriet si ako sa to robi http://www.fabiaauto.cz/skoda-fabia/vym ... nim-fs-iii3. zly stabilizator moc nevadi, len z toho bolia usi 4. sviecky a cievky pre diesel nepasuju na vacsinu benzinovych aut.
|
5.10.16, 14:48 |
|
|
CROWACK
|
Civka z nafty. To je neco jako rozdelovac z avie?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
5.10.16, 19:26 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
kdyz to tak ctu tak nejrychlejsi je dat klice od vozu mechanikovi !!!
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
5.10.16, 20:32 |
|
|
Honza117
|
Já bych to neviděl tak černě. Rozměry si změřím, hlavně když už vím co který číslo znamená. Kdo se nezeptá, nic se nedoví. Děkuji za rady a komentáře, dám vědět jak jsem pochodil až bude dílo hotovo. Ten stabilizátor bude asi v pohodě. Nepřipadá mi, že by byl nějak volnej a na jízdu si taky nestěžuju, ani na mlácení při přejezdu nerovností.
|
6.10.16, 13:07 |
|
|
gokralik
|
Při koupi nových kotoučů a desek prodávajícímu předej VIN vozidla a on ti dá správný rozměr.
Špatný stabík nejvíce mlátí, když nerovnost přejedeš jedním kolem a druhým ne. Vjíždění na obrubník a podobně, vždycky to vepředu zacvaká.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
6.10.16, 14:19 |
|
|
Peter50kw
|
21lucas píše: kdyz to tak ctu tak nejrychlejsi je dat klice od vozu mechanikovi !!! Tiez som mal ten pocit ale to fórum nieje nato, aby sme sa posmievali začiatočníkom. S tym 4. valcom by som fakt šiel k mechanikovi s vagom a nejakými skúsenosťami. Môže to byť sviečka, kontakt, vstrekovač, čokoľvek a pre človeka, ktorý nerozozna naftak od benzínu je to pravdepodobne neriešiteľné. S tými brzdami si niesom istý tam by to možno mohlo fungovať, ale to je rozhodnutie každého načo si trúfa. Ten stabilizátor by som dal opraviť no ale nie každý chce mať auto v top stave. Nebezpečné to asi nebude.
|
7.10.16, 11:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Honza117 píše: Ahoj všichni, rád bych se zeptal nasledující: 1. jaký kotouče mám koupit? Jak změřim co tam vlastně mám? asi metrem to neumíš ? !!!!! 2. je pro výměnu kotoučů stahovák atd.? to víš že je potřeba na předek co tlačí na zadek co tlačí a šroubuje 3. zlí jazykové tvrdí, že mám špatnej stabilizátor; špatný stabilizátor pozná jen opravdový šulín který nerozumí už vůbec ničemu 4. občas mi vynechává 4. válec, jak zjistila diagnostika. Mohl bych vyzkoušet, jestli problém přetrvá, když prohodím cívku od manželky z Fabie (tzn.že to bude třeba cívkou). Problém je, že já mám benzín 1,4 a ona diesel 1,9 (fabia 1). co jsi napsal je opravdu zajímevaé zkus si na ruce pustit studenou vodu a potom vřelou jestli poznáš nějaký rozdíl Honza pak napiš
|
9.10.16, 19:13 |
|
|
Honza117
|
Co se týče toho válce, tak mi v servisu přehodili zkušebně cívku ze 4. válce na 3. a pak tam znovu pojedu, aby diagnostika ukázala, jestli vynechával 3. nebo 4. Pokud 3., bylo by to pravděpodobně tou cívkou. Faktem je, že to ještě 2-3 dny po sobě zazlobilo při teplotě 50-60°C než se auto ohřálo, ale od tý doby je klid. Až pak někdy pojedu na diagnostiku, tak se ukáže, kt. válec vynechal. Kontrolka svítila jen chvilku, po dobu vynechávání. Ještě jsem - já lajdák - nezkontroloval svíčku, ale tou to prý moc nebývá. Nicméně teď už je pár dní klid i při teplotě 50-60°C. Teď ještě k mému začátečnickému dotazu - taky mi připadá divný ptát se na kompatibilitu cívky pro naftový a benzínový motor, ale v popisu cívky v obchodě bylo, že je to i pro fabii 59+74KW a měl jsem mylnej pocit, že jsou to diesly. Ten stabilizátor bude asi fakt špatnej, při přejezdu nerovnosti jen na straně u spolujezdce to tluče. Takže výhledově se pustim do opravy.
|
10.10.16, 08:58 |
|
|
Honza117
|
Tak je to v cajku, kotouče i destičky jsou nový a brzděj Je normální, že kotouče a destičky na levé straně jsou totálně ohoblovaný a na na pravé straně je taky značný opotřebení, ale oproti té levé to neni tak zlý, nebo je něco špatně v autě?
|
17.10.16, 11:16 |
|
|
p.s.
|
brzdy by se měli aspon jednou ročně rozebrat vyčistit a máznout plovoucí šrouby a pokud si to neuělal tak to zatuhne a hobluje se to holt to na tý jedný straně zatuhlo asi víc
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
17.10.16, 14:41 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Jak ti šly zamáčknout zpátky pístky třmenu brzdy? Na obou stranách stejně? Pokud ano, měl jsi pravděpodobně zaneřáděné brzdy a desky se nepohybovaly ve vodících drážkách.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
17.10.16, 16:02 |
|
|
Honza117
|
Do doby před zhruba rokem bylo auto pravidelně servisováno ve škodovce, takže čištění brzd do té doby probíhalo ve standardních intervalech. Poslední rok jsem je nečistil, tak tam může být ta chyba. Pístky třmenu brzdy šly na obou stranách docela dobře zamáčknout. Tak to hold budu muset čistit, když už to nedávám do servisu.
|
19.10.16, 14:07 |
|
|
CROWACK
|
Citace: bylo auto pravidelně servisováno ve škodovce, takže čištění brzd do té doby probíhalo ve standardních intervalech To nechápu
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
19.10.16, 18:58 |
|
|
Lamač
|
Už normálne vidím,ako pri serviske niekto čistí brzdy..naivná predstava.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
19.10.16, 19:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|