|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Rucni brzda Octavia I 1.6 rv1998
Autor |
Zpráva |
Conik
|
Rucni brzda Octavia I 1.6 rv1998
Zdravim, stal se mi takovy problem. Ted v "zime" nezatahuji rucku, aby se mi nepricucly zadni brzdy. Rano jsem prisel k autu, ze odjedu, rucka povolena, jen zarazena zpatecka. Ujel jsem asi dva metry a auto zahucelo a zastavilo a neslo nic. Zjistil jsem, ze se zabrzily zadni kola, rucni brzda nejde zatahnout, je v pozici odbrzeni, ale lanka jsou natazena a kola zabrzdena. Znamy prijel, zatahal za lanka, poklepal bubny a tim zatahanim to povolilo. Bohuzel na druhy pokus se to stalo znovu asi po trech metrech jizdy. Nechapu, jak se muze "zatahnout" nezatazena rucni brzda pri jizde. Dava to smysl? Co se tam muze dit uvnitr bubnu? Nemate nekdo zkusenisti?
Diky Milan
|
19.11.16, 21:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Rucni brzda Octavia I 1.6 rv1998
tak asi když brzdíš pedálem, tak se to nevrátí a při delším stání to přirezne "kousne" se to k bubnu. Rozebrat, rozhejbat, vyčistit, namazat. Propříště kladivo do kufru a kdyby se to zase stalo tak pár ran do bubnu to vyřeší.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
20.11.16, 12:15 |
|
|
Conik
|
no ono to prave ale kousek vzdycky jelo, stalo se ta az jakoby za jizdy (rozjeti)... po dvou trech metrech, aniz bych brzdil i pedalem, i tak plati to co rikate?
|
20.11.16, 16:41 |
|
|
Lamač
|
A presne tento jev je u takých áut,kde sa ručná brzda nepoužíva na to,na čo je určená.Divné je že mne neprituhla ani v -20, to ju zaťahujem vždy.Máš to proste kompletne zastaté a zahrdzaveté..A podalšie,v prípade "niečoho" sa auto so zaradenou rýchlosťou odťahuje z miesta horšie ako s rúčkou.(Hasiči by vedeli rozprávať..)Až to do takého auta niekto naperie zozadu,alebo z predu,odserie si to okrem plechov "len" prevodovka..
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
20.11.16, 16:43 |
|
|
Conik
|
Tak ono kdyz vam jeden "odbornik" rekne, ze oktavce v zime zatuhaji brzdy, at se nepouziva rucka, druhej pak zase, ze to je naopak, tak si vyberte.
|
20.11.16, 16:58 |
|
|
CROWACK
|
kde to udrží kvalt nepoužívám ručku už z principu, kór v zimě, brzdy plný vody a sraček která tam zamrzne v zabržděné poloze. Chce to ale jednou za rok brzdy rozebrat, zkontrolovat, vyčistit a namazat.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
20.11.16, 21:23 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Přijde mi že brzda se zakousla a pootočila Jinac kolegovi se kouska ručka aniž by ji použil Tranzit 1999
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
20.11.16, 21:37 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
má to leta a je to všechno v haj....
|
20.11.16, 21:58 |
|
|
p.s.
|
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
21.11.16, 11:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|