125L brzdi, nebrzdi... DEBATA POKRACUJE ;)
| Autor |
Zpráva |
|
Michal 125L
|
 125L brzdi, nebrzdi... DEBATA POKRACUJE ;)
Tak vas opet zdravim... s moji popelkou se zacinaj dit divy... to bude nejspis tou zimou
A ted k veci. Celej problem zacal tim ze se mi rozvitila kontrolka brzd (ta kontrolka co se rosvici pri nastartovanem aute se zatazenou rucni brzdou), ale brzdnej ucinek zustal beze zmen, naces jsem usoudil to je nejspis jenom spinac na rucni brzdu.. cca po 1-2 dnech jela autem sestra a po navratu mi osnamila ze auto prestalo brzdit (potesujici sprava to se musi nechat  ), jel jsem ho projet a nemusel jsem daleko... pri seslapnuti pedalu sel hoooodne k zemu ale ne uplne, pak jsem tedy zkusil se proste rozjet a zadupnout to, mno a pedal klesnul UPLNE na podlahu a auto pozvolna brzdilo misto toho aby slo do smyku.
Prvni co jsem udelal byla vymena hadicek od nadobky brz.kap. k HBV (obe, pac tam byli jeste ty zeleny sunty) pote jsem odvzdusnil a auto opet brzdilo tak jak ma... pri "zadupnuti" brzdy jsem pedal proste nemohl dostat ani do poloviny puvodniho proslapu (kdyz nebrzdilo) a slo hned do smyku.. Tim jsem si myslel ze jsem zavadu odstranil a sel jsem od toho...
Bohuzel vcera jsem jaksi potreboval razante brzdit a opet se mi stalo ze jsem proslapl pedal k zemi.. kola se nezablokovali ale brzdila rekl bych na hrane smyku, a to me prekvapilo. Skontroloval jsem hladinu brz.kap a ta byla na max cili stejna. Pri naslapavani brzd (pri zapnutem motoru) pedal normalne stuhl, ale pak se zacne propadat a to me dovedlo k myslence jestly se mi pro me nejakym zahadnym zpusobem nemohla dostat voda do brzdovyho systemu??
Co vy na to prosimvas??
_________________ _________________________________________________________________________
Skoda 125L r.v. 1989 tmave cervena (vylestena pudvodnim majitelem az na zakl. barvu, takze se menuje POPELKA )
Naposledy upravil Michal 125L dne 24.1.08, 01:12, celkově upraveno 2
|
| 5.1.08, 21:35 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: 125L brzdi, nebrzdi... potrebuju prokonzultovat
toto robia gumičky v HBV, najlepšie vymeniť celý za nový....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 5.1.08, 21:38 |
|
 |
|
Jonny
Junior TW team
Registrován: 27.12.07, 21:50 Příspěvky: 2246 Bydliště: Turčianske Teplice ( SR )
|
mne presne toto robilo ked som tam mal vzduch odvzdosnil som komplet CELE auto aj na hbv pobehal som a znova odvzdusnil a na pocudovanie toho vzduchu tam bolo viac ako prvy krat 
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
| 5.1.08, 21:53 |
|
 |
|
Michal 125L
|
michalkatka píše: toto robia gumičky v HBV, najlepšie vymeniť celý za nový....
To se mi nezda... kdyz to predtim brzdilo jak drak a ted se to trochu vic zhorsilo... Me to naslapavani spis prijde jako by se to proste pomalu stlacovali a jak je znamo voda je dobre stlacitelna proto mi to prijde tim, ale kazdopadne vymenit ho muzu mam pocit ze se mi tu nekde potuluje druhej.... Je u S125L nejakej specifickej rozmer HBV?? (myslim ten dolni, mezi posilovacem a zacatkem HBV jak sou ty upev. srouby)
_________________ _________________________________________________________________________
Skoda 125L r.v. 1989 tmave cervena (vylestena pudvodnim majitelem az na zakl. barvu, takze se menuje POPELKA )
|
| 6.1.08, 03:11 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
Michal 125L píše: ...a jak je znamo voda je dobre stlacitelna Jednou ze základních vlastností všech kapalin je to, že nejsou stlačitelné Michal 125L píše: .... Je u S125L nejakej specifickej rozmer HBV?? (myslim ten dolni, mezi posilovacem a zacatkem HBV jak sou ty upev. srouby)
Průměr HBV 19mm, na posilovač je jiná rozteč šroubů než bez posilovače, jinak 120, 130, 105, všecko jedno...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 6.1.08, 04:21 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
CROWACK píše: Michal 125L píše: ...a jak je znamo voda je dobre stlacitelna Jednou ze základních vlastností všech kapalin je to, že nejsou stlačitelné...
Sorry ze reju, ale nemuzu si pomoct: V Praze je voda stlacitelna do PET flasek a taky vodovodu, ze jo? A kolik litru vody tak bezne v 2litrovy PETce mivate?
Mimochodem.. jestli ti to taky nedela ten uvolnenej buben.. v tom se taky muzou dit vjeci.... je to predpokladam na stejnym aute.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 6.1.08, 09:55 |
|
 |
|
Martin222
|
Mne sa stalo niečo podobné, tiež z ničoho nič mi pedal išel strašne nizko a vobec to nebrzdilo . Prišiel som domov auto dal na klaty a začal odvzdušnovať vzduch bol len na ľavom prednom kolese . potom som sa išiel previesť a pedal išiel stlačiť možno 3cm. Pred tým išiel asi tak 5cm. teraz sa mi zdá že to brzdí ešte lepšie ako pre tým .
_________________ ŠKODA 105 L (prerobená na 120 L) už je predaná spolužiakovi
Teraz Felicia 1.3 Mpi s Lpg(viacbodové BRC), s posilovačom riadenia najazdených 160 000 km r.v 1999 dovezená z Belgicka
120 tka bola spoľahlivejšia
|
| 6.1.08, 13:49 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Martin222: Prosim maximalni sirka obrazku 159 pixelu 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 6.1.08, 13:54 |
|
 |
|
Martin222
|
dúfam že lepšie či mám to šte zmenšiť? 
_________________ ŠKODA 105 L (prerobená na 120 L) už je predaná spolužiakovi
Teraz Felicia 1.3 Mpi s Lpg(viacbodové BRC), s posilovačom riadenia najazdených 160 000 km r.v 1999 dovezená z Belgicka
120 tka bola spoľahlivejšia
|
| 6.1.08, 14:29 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
voda je stlečiteľná iba vo forme pary, takže by to muselo vrieť, to by viedlo k úplnemu zablokovaniu brzd, alebo by ti kvapalina bublinkovala von cez nádobku...
keby si mal vadné hadičk medzi HBV a nádobkou, postupne by pedál brzdy mäkkol, ako by o prisávalo vzduch, ale pre istotu pozri (vymeň) aj to...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 6.1.08, 15:06 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Martin222 píše: dúfam že lepšie či mám to šte zmenšiť? 
OK 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 6.1.08, 15:24 |
|
 |
|
Michal 125L
|
Tak mam pocit ze brzdy jsou uz vyreseny... Vymenim jsem HBV (je trochu jinaci ale sedne tam jak zadek na prkynko) a pak jsem vymenil i kapalinu v celym brzd. syst. Jen tak mezi nama ten humus co z toho vytekl mi pripominal nejakou cernou hmotu a ne brzdovku...
Jeste takovej dotazecek. Na palubce mi stale zari svetlo rucni brzdy (vykricnik v zavorkach, pod kontrolkou je napsano BRAKE).. je to snimac rucky a nebo musim odmacknout cosi u brzdovyho pedalu?? (pac kdyz prestala brzdit, tak sel pedal UPLNE k zemi a cosi tam dycky tuklo.. takovej zvuk jako kdyz pretahnu nejakou pruzinu nebo tak)
|
| 20.1.08, 19:26 |
|
 |
|
Šemik
|
Ta kontrolka je dlohý chod pedálu brzdy, na ručku kontrolka není z výroby.
Musíš přecvaknout spínač dole u pedálu, je to te ke kterému jdu žluté dráty.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 20.1.08, 19:35 |
|
 |
|
Michal 125L
|
Jasny du se hned podivat jinak to zase budu furt odkladat jako ty poloosy Wink Very Happy
EDIT 23.1.2008: Tak nevym jestli to je pouze muj subjektivni pocit a nebo jestli to je tvrda realita, ale prijde mi ze pedal se pomaloucku polehoucku propada opet k zemi... Prijde mi ze kazdym dnem je o neco niz. Takze by me zajmalo jestly nemate vyhlidly nejaky extra mista kudy by se do okruhu mohl prisavat vzduch???
|
| 24.1.08, 23:20 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
pokud se ti propada pedal a neztraci kapalina, je velice mala pravdepodobnost, ze by to bylo neco jineho nez HBV. Vymenit gumove hadicky okolo taky neni od veci...pokud se kapalina ztraci, potom nezbyva nez lehnout pod auto a zkoumat kudy se ztraci, pak to muze byt hadice, prase, trubky...cokoliv...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 25.1.08, 03:48 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|