Výměna blatníku - má to ještě cenu vůbec dělat?
| Autor |
Zpráva |
|
atahualpa117
|
Taky teď řešim něco podobného. Udělala se mi díra v pravém předním blatníku a nějak se pořád šíří. Zatím jsem to přelepil papírem v barvě karoserie polepeným průhlednou izolepou, aby to na první pohled tolik nebilo do očí policajty, ale po zimně zespoda nastříkám montážní pěnu, zabrousim to a přetřu, přápadně tam nacpu nějakou samolepku. Plánuju totiž škodovku do dubna 2011 dojezdit. Taky to nebude lehký loučení, ale proč do toho ještě investovat, když už jsem rozhodnutej..
Pokud jde o tvojí opravu, tak bych doporučoval pustit k tomu nějakého vesnického všeuměla, ten si s tím poradí. Na STK sice asi budou dělat potíže, ale to oni už tak ze zvyku. Auto nelze vyřadit jen pro jeho stáří
|
| 22.1.10, 15:39 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
varok
|
Jestli mohu poradit, tak nekupujte nové blatníky ale zajděte na vrakáč, popř. na inzerát. Občas se vyskytne autí s dobrými blatníky nebo co zrovna potřebujete. Sice 120ky už moc na vrakáčích asi nejsou, ale za pokus to stojí. Někdy jsou na vrakáči auta třeba střelená na zadek, ale předek je nádherně zdravý. Nový blatník stojí např. 500,- kč a na vrakáči např. 200,- kč. Navíc mají i stejnou barvu, tak ušetříte za lakování.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 23.1.10, 11:56 |
|
 |
|
Milan Koukal
|
jo to taky známému radili ať oběde vrakáče a podívá se po blatnících a nakonec projel víc peněz za benzín než by ho vyšli nové a stejně je nesehnal a musel koupit nové takže nevím nevím co je lepší 
|
| 4.2.10, 13:10 |
|
 |
|
VeTeV
Senior TW team
Registrován: 18.6.09, 09:44 Příspěvky: 766 Bydliště: kde si ustelu, tam si lehnu...
|
no to mě jako dobrá rada nepřijde - neboť přední blatníky na šáde je většinou vyhnito.. prostě to nemá pozink no
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
| 4.2.10, 14:15 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
a to se uz v dnesni dobe nelepi ta vrchni strana blatniku nejakym silikonem? ja pokazde pri pokusu sundat blatnik sem ho znicil
takze si myslim ze to ani nema smysl nekde na vrakovistich hledat
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 4.2.10, 14:17 |
|
 |
|
varok
|
Aha, tak to se omlouvám. Já jednou hledal na vrakáči zadní dveře na škodu 105 a měli tam i docela pěkné blatníky. Byly i v laku, několik barev, tak jsem myslel, že by to šlo. Je to už ale tak 4-5 roků.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 7.2.10, 15:03 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
urcite je lepsi koupit blatnik novy a nejak ho protikorozne osetrit, protoze jak budes sundavat ten starej nekde na vrakarne tak nikdy nebude 100% zdravej a jak s nim jeste budes manipulovat tak ten lak popraska a budes muset stejne opravovat..je lepsi koupit novy, ne ten cerny, to jsou vyhozene penize..na 120ku urcite.proste kup obycejnej ceskej naolejovanej blatnik, odmasti ho, nastrikej zakladem, zvrchu jeste plnicem a pak 2-3 vrstvy vrchni barvy a zespodu nejakym ochranym nastrikem na spodky vozidel.
Ja to treba delam tak, ze nepouzivam klasicky cerny bitumenovy nastrik,ale pouzivam ten prelakovatelny, udelam vic vrstev a pres ne blatnik jeste natru svetlou barvou..na funkci to vliv nema, ale kdyz pak lezes pod auto s prenoskou, je dobry nemit vsechno cerny aby to nepohlcovalo vsechno svetlo, takze ja mam treba spodek auta svetle zlutej...ale to je jenom tip..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 7.2.10, 18:50 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |