Vymena tapacirov z feldy do facka
| Autor |
Zpráva |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
michalkatka píše: a dokonca sa tie feliciové tapacíry musia upravovať (rezať pri palubke) aby tam sadli....
Niektory to rezu, iny si daju tu robotu a zbrusia hrany po obvode bruskou a vyzera to 100% -tne. Ak si niekto mysli ze je to jednoduche a rychle, tak bude nadavat... Ale ide to.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 2.5.07, 11:24 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
lostrail
|
 Vymena dvernych vyplni - 89 -> 93+
Caute,
Rad by som sa opytal ohladne vymeny calunenia z 89 za 93+.
Rovnako kupeny clankom na skoda.panda.cz som sa rozhodol zainvestovat a ked mi kamarat oznamil, ze na jednom nemenovanom bratislavskom vrakovisku maju buranu 93ojku s komplet dverami, nevahal som.
Co som zobral:
- Tapaciry
- Klucky (na okna bola iba jedna, druhu som kupil o odbocku vedla v predajni - ale chlapik nema krytku na srob, tak to som este dal objednat, ostatne dve su ako zo stareho facka, ale cierne, takze pohoda)
- Misky pod kridelka - Iba 3ks
- Madla na zatvaranie dveri - 3 uplne, jedno polovicate.
- Tiahla (vpredu jedno klucka-zamok, druhe som musel objednat, vpredu nemenim tiahla na kolicky, aby som zabranil problemom so zamkom na kluc, vzadu - obidve na klucku + obidve na kolicek)
- V a L uchyty - ak si spravne pamatam, vymontoval som ich sam, takze by mali byt vsetky
- Usate matice - Par som ich pokazil, ako nahradu pouzijem obycajne + chemopren, nejake su uz v mojich dverach, ale akosi sa mi nechce vyrabat stvorcove diery....
Chybajuce veci sa uz teraz objednavaju v jednej ruzinovskej predajni, vo stvrtok pridu. Celkovo dam za to viac, no to mi neprekaza.
Moje dvere su este plne "komunisticke", t.j. este ani len netusili, co sa planuje o pol roka. Vsetky 4 rovnako. Islo o moment prekvapenia, kde som dal dole stare calunenie. Autor clanku ubezpecuje, ze vsetko je dopredu nachystane. Ups, nie je.
Rad by som sa popytal na pracovny postup na takychto dverach, lebo pravda je taka, ze po par zakladnych testoch s odmontovanym calunenim som dospel k tomu, ze to lahko vyriesim, ALE IBA AK PRESNE TRAFIM.
1. Kridelko a jeho priruba - Kedze plech na starych dverach nema vybrania do hlbky na tuto klucku (nie je vytvarovany do hlbky), znizene diery na prirube planujem uplne upilovat prec - vyvrtam diery nove, na spolocnom nosnom plaste (to, co zostane po odpileni vsetkeho, co zasahuje do hlbky), ktory, ak sa spravne domnievam, dosada presne na ten stary plech.
2. Madlo na zatvaranie dveri - Nema rovnaku vysku vodiacich nabojov, pretoze hore sa opiera o prirubu. Planujem ho zbrusit na rovnaku vysku, aby to sedelo s upravenou prirubou. Bude uchytene samostatne, nezavisle od priruby klucky. Tym samozrejme zlikvidujem natavenu vlozku pre skrutku a dostanem jednu velku skaredu dieru. Vyriesim to tak, ze maticu nalepim do tejto diery a necham zaschnut - kvoli presnemu vedeniu a v Baumaxe kupim dlhe sroby a velke podlozky (s nizkou hlavou je to v pohode, kryt na madlo nema problem dosadnut). Dalsie dve velke matice dam niekde na srob, aby sa vnutri madla nehybal a pevne zaskrutkujem o maticu v plechu z druhej strany.
3. Tiahlo - To, co som tu uz videl napisane - ze to bude plac a skripanie zubov vymenit za lanko - s tym suhlasim, ale nemyslim si, ze by to neslo. Len ma zaujima, ako znasilnim vzajomny uhol hacika do klucky a diery do zamku, lebo mam tusaka, ze to bude just zle.
4. Koliky - nemienim sa ich dotykat, ani ich tiahel/bovdenov. Zvyknem si zabuchnut v aute kluce a mam taky pekny zahnuty drot. Jedine, co urobim je, ze osadim nove - cierne, ktore mozno bude treba skratit.
5. V a L profily - Samozrejme budem musiet vrtat a vela. Kedze vstavanym kolikom neverim a taktiez neverim, ze s mojou zrucnostou trafim spravny priemer diery, prebral som povodny navod: Kolik vyberiem a do diery osadim srob M4x20, s maticou oproti. Pekelne to sedi aj vo velkych dierach po starom caluneni - Podlozku vytvori plastova hviezdica. Tak ci tak vsak budem musiet vrtat, lebo diery stareho calunenia su velmi vysoko.
Toto vsetko je relativne v pohode, ale ma to jeden jediny hacik. Kym na novsich dverach diery uz su pripravene, Najvacsi problem vznika prave u dvier starsich. Nie je tam totiz ziadny referencny bod, coho sa chytit, aby nove calunenie dosadlo presne. Musi sa to skratka komplikovane merat, prikladat a znova merat a aj tak to zrejme nesadne dobre.
Chcel som sa preto opytat, ci niekto nemate moznost zohnat technicke vykresy dveri 89 vs.93 alebo aspon nakresy v mierke, aby som mohol tuto upravu urobit pokial mozno presne. Dakujem za pomoc.
Rad uvitam aj akekolvek pripomienky k tomu, ake upravy sa chystam urobit. Dik.
|
| 18.7.07, 13:29 |
|
 |
|
lostrail
|
 Doplnenie
Samozrejme som zobral aj kridelka s prirubami, tie su komplet.
|
| 18.7.07, 13:30 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já jsem to dělal minimálně v desti případech nikdy jsem nic neřezal, ani neupravoval, maximálně nějaká dírka nebo jsem přehodil tu matku to už jsem zapoměl jak se to jmenuje, dělal jsem to vždy komplet s novým kobercem a novým celolakem musíš i zámky přehodit dveře a prostory jsou stejné miloš
|
| 18.7.07, 20:13 |
|
 |
|
Kaliban123
|
slovacek.milos píše: já jsem to dělal minimálně v desti případech nikdy jsem nic neřezal, ani neupravoval, maximálně nějaká dírka nebo jsem přehodil tu matku to už jsem zapoměl jak se to jmenuje, dělal jsem to vždy komplet s novým kobercem a novým celolakem musíš i zámky přehodit dveře a prostory jsou stejné miloš
Prosím tě můžeš mi říct proč se vůbec mění ty zámky? Já měl původně starý hnědý LS interiér auto je z 92 roku a krom toho že jsem musel vyhodit ty lanka a dát táhla mi všechno sedí. Jo a musel jsem vrtat díry a přehazovat ty volné matice jinak nic. To spíš je potřeba vyměnit stahovačky kvůli nim jsem musel ty táhla naohýbat
|
| 18.7.07, 20:27 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
ja som len predlzil lanko 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 18.7.07, 20:28 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kaliban123 píše: slovacek.milos píše: já jsem to dělal minimálně v desti případech nikdy jsem nic neřezal, ani neupravoval, maximálně nějaká dírka nebo jsem přehodil tu matku to už jsem zapoměl jak se to jmenuje, dělal jsem to vždy komplet s novým kobercem a novým celolakem musíš i zámky přehodit dveře a prostory jsou stejné miloš Prosím tě můžeš mi říct proč se vůbec mění ty zámky? Já měl původně starý hnědý LS interiér auto je z 92 roku a krom toho že jsem musel vyhodit ty lanka a dát táhla mi všechno sedí. Jo a musel jsem vrtat díry a přehazovat ty volné matice jinak nic. To spíš je potřeba vyměnit stahovačky kvůli nim jsem musel ty táhla naohýbat
pokud myslíš zámky na klíček tak ty se nemění ale zámky dveří jako závory právě kvůli lanku, ten vnitřek dveří, venek co jde do skeletu je stejný , jinak je to předělávka a to jsem nedělal, já jsem to bral s havárek komplet šlo to do roku 2000 a pak už se to nevyplatilo miloš
|
| 18.7.07, 23:15 |
|
 |
|
lostrail
|
 Prerabka interieru
Dakujem Vam za tipy a z toho, co si citam mi vychadza par veci:
1. Ak chcem dat tiahlo, musim menit zamok - ak nastavim bovden, nemusim (nove zamky nemam) - upozornujem, ze nemam tiahla ku kolikom, takze ak mi to nepojde nasadit, predlzime bovden a bude pokoj
2. Nemusim nic rezat? To znamena, ze ak to povodne malo sediet o centimeter nizsie, nijako sa to neprejavi? Totiz drzim vnutornu klucku teraz pred sebou a najnizsie polozena diera je vlavo hore, asi o 6 mm nizsie. Dalsie dve vyse centimetra. Mna sa tykaju iba diery, co su hore, dole totiz na dverach chyba plech. Rozdiel centimeter vobec nevadi?
3. Stale rozmyslam, ako zamerat presne, kde to mam umiestnit, asi pojdem na vrakovisko si pomerat dvere, nech ich slahne...
Dakujem za kazdu dalsiu radu.
NEVIEM, CI SOM TO NAPISAL JASNE, ALE NA MOJICH DVERACH NIE SU PRIPRAVENE OTVORY PRE KLUCKY A MADLA. NIC. MAM NAJSAMSTARSIU VERZIU.
|
| 19.7.07, 14:38 |
|
 |
|
lostrail
|
 HOTOVO
Tak som to uspesne zvladol. Napasoval som calunenie z 94 do starych dveri. Chcelo to merat, vrtat, pilit, nadavat, zhanat rozne skrutky, zobrat kamarata, vyskladat bovden a podobne. Teraz uz som spokojny, dvom nam to trvalo 12 hodin. Rad by som o tom napisal clanok, ak to este niekoho zaujima, len neviem, komu to treba poslat...
|
| 23.7.07, 10:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |