Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 26.11.24, 00:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 odrezovač neodrezuje 
Autor Zpráva

Příspěvek 
cyz píše:
To má zmodrat jenom ta rez? Mě známý říkal že má zmodrat i čistý kov, dál jsem po tom nepátral a používal, neřešil jsem to. Rez tam nemám, tu jsem vybrousil. Takže to jenom zatřu základovkou (kámoš mi včera přinesl z fabriky zinkochormát :) )

Musí zmodrat i čistý kov.Myslím,že bude problém v tom acetonu.
Pořádnej kartáč umí probrousit i zdravej plech.

8.4.08, 10:57
Pspvek Reklama

Příspěvek 
FerdikF píše:
jo ten povlak se dělá jen na rezavým. Taky mám raději když se to vybrousí dočista a pak základ, nebo tmel. Ten odrezovač moc nepomůže, to by chtělo aplikovat několikrát za sebou a nechat to vždycky 24h působit, kdo má na tohle čas že.

S tím dávkováním to není tak jednoduchý.Odrezovač obsahuje kyselinu fosforečnou,při reakci s korozí se neutralizuje a vznikne fosforečnan který korozi zastaví.Když se ovšem ten odrezovač předávkuje,reakce je slabší a kyselina se nestačí neutralizovat a má přesně opačné účinky,tedy korozivní.

8.4.08, 11:18
rejpal

Příspěvek 
Milos píše:
Když se ovšem ten odrezovač předávkuje,reakce je slabší a kyselina se nestačí neutralizovat a má přesně opačné účinky,tedy korozivní.

Když se to po tom procesu neutralizace zbytek očistí, tak by ke korozi nemělo dojít, ne?

Ta kyselina tedy opravdu při správném dávkování "vyžere" veškerou rez? I když není materiál rezavý jen na povrchu, ale i do hloubky?

8.4.08, 11:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Milos píše:
FerdikF píše:
jo ten povlak se dělá jen na rezavým. Taky mám raději když se to vybrousí dočista a pak základ, nebo tmel. Ten odrezovač moc nepomůže, to by chtělo aplikovat několikrát za sebou a nechat to vždycky 24h působit, kdo má na tohle čas že.

S tím dávkováním to není tak jednoduchý.Odrezovač obsahuje kyselinu fosforečnou,při reakci s korozí se neutralizuje a vznikne fosforečnan který korozi zastaví.Když se ovšem ten odrezovač předávkuje,reakce je slabší a kyselina se nestačí neutralizovat a má přesně opačné účinky,tedy korozivní.

Asi záleží na odrezovači, co mám já, tak psali nechat působit 24h........jsou asi různý. Jinak mě to modralo snad jen v místě rzi, na čistým kovu byl samozřejmě taky povlak, ale spíš čirej

8.4.08, 11:36

Příspěvek 
fatal píše:
Milos píše:
Když se ovšem ten odrezovač předávkuje,reakce je slabší a kyselina se nestačí neutralizovat a má přesně opačné účinky,tedy korozivní.

Když se to po tom procesu neutralizace zbytek očistí, tak by ke korozi nemělo dojít, ne?

Ta kyselina tedy opravdu při správném dávkování "vyžere" veškerou rez? I když není materiál rezavý jen na povrchu, ale i do hloubky?

To je pointa, ze aj do hlbky, co brusenim nikdy nedosiahnes. Ale hrubsiu hrdzu treba zbrusit, lebo budes odhrdzovat tyzden. Da sa odhrdzovat aj kyselinou solnou, ide to rychlejsie, ale potom musi nasledovat dokonala neutralizacia (soda bicarbona), lebo kyselina solna je velmi korozivna.

8.4.08, 20:14

Příspěvek 
fatal píše:
Milos píše:

Jo,i do hloubky ale olej je olej,nad ten není.

9.4.08, 12:10
rejpal

Příspěvek 
Milos píše:

Ale ten mi rez neodstraní, ne? A proces koroze nezastaví, nebo ano?

9.4.08, 12:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
fatal píše:
Milos píše:

rez nedostraní, korozi nezastaví, ale zpomalí ji , tu nezastaví kromě flexy nic

9.4.08, 15:36
Profil ICQ

Příspěvek 
No olej má jednu nevýhodu - kdyby se ztratil (např. vsáknul do koberců) tak už to může začít znovu rezavět a znovu to nenatřu, blbě se to odmasí....

9.4.08, 18:28
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
do fávo koberců se zespod nevsakuje, za to ručím... a jinam se nestratí, a i kdyby vytekl, tak je tam pořád mastná vrstva, která prostě vodu odpudí a kde není vlhko, není rez

9.4.08, 18:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
fatal píše:
Milos píše:

rez nedostraní, korozi nezastaví, ale zpomalí ji , tu nezastaví kromě flexy nic

No,stoprocentně to vyzkoušený nemám,ale troufnu si tvrdit že zastaví jelikož se procucá nehorázně hluboko. :D

14.4.08, 17:34

Příspěvek 
FerdikF píše:
Přesně tak ten dráťák to spíše přeleští, tím smirkovým kotoučem to ubývá o dost líp.

Myslíš tento ? http://obchod.technomat.sk/?profile=478 ... 6CID%3D130

BEFORE : ŠKODA Forman 135 LS r.v.1992
NOW : ŠKODA Favorit SOLITAIRE 136 GLX BMM 50kW r.v. 1994

22.4.08, 15:03

Příspěvek 
to vypadá taky dobře, já používám toto http://obchod.technomat.sk/?profile=478 ... 6CID%3D130

22.4.08, 17:24

Příspěvek 
Dráťák je výborný, ten lamelový moc nevydrží a probrousí i kov. Dráťák se ale musí použít ocelový s drátama spletenýma do copánků (ten si občasi pěkně zajiskří). Pokud si koupíš mosazný s rovnýma drátama tak se nediv že to neubývá. Hlavně ty dátky se dostanou i do nerovných míst....a ubývá to solidně, když vletím do rezavého místa tak se zvedne oblak rezavého prachu a během vteřiny je to až na kov.

22.4.08, 22:28
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Dráťák je výborný, ten lamelový moc nevydrží a probrousí i kov. Dráťák se ale musí použít ocelový s drátama spletenýma do copánků (ten si občasi pěkně zajiskří). Pokud si koupíš mosazný s rovnýma drátama tak se nediv že to neubývá. Hlavně ty dátky se dostanou i do nerovných míst....a ubývá to solidně, když vletím do rezavého místa tak se zvedne oblak rezavého prachu a během vteřiny je to až na kov.

Podobné skúsenosti mám aj já , preto som sa pýtal na ten lamelový kotúč

BEFORE : ŠKODA Forman 135 LS r.v.1992
NOW : ŠKODA Favorit SOLITAIRE 136 GLX BMM 50kW r.v. 1994

22.4.08, 22:34
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další