jak dostat auto na ''střechu''
jak dostat auto na ''střechu''
| Autor |
Zpráva |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
hardb píše: i to se může stát ... jináč se musí vypustit motorový olej, chladící kapalina, odstřikovače a ta brzdová kapalina nebo něco tam může zůstat ? auto bych nakláněl na levou stranu (výčkem na palivo nahoru)
Motorový olej - NE
Chladící kapalina - NE
Brzdová kapalina - Odšroubuj víčko, dej pod něj igeliťák a zašroubuj, to stačí
Ostřikovače - ty by mohly jediné vytéct
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 20.12.08, 01:18 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
Carlos píše: hardb píše: i to se může stát ... jináč se musí vypustit motorový olej, chladící kapalina, odstřikovače a ta brzdová kapalina nebo něco tam může zůstat ? auto bych nakláněl na levou stranu (výčkem na palivo nahoru) Motorový olej - NE Chladící kapalina - NE Brzdová kapalina - Odšroubuj víčko, dej pod něj igeliťák a zašroubuj, to stačí Ostřikovače - ty by mohly jediné vytéct
aha to sem teda myslel že se toho musí vypustit více než jen odstřikovače ale je otazka až do jakyho uhlu se to auto zvedá ne?
_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
| 20.12.08, 10:14 |
|
 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Co s úhlem? když to zvrhneš na kolíbce tak to bude kolmo k zemi. Víc rozhodně ne, možná trošku míň.
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 20.12.08, 16:07 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Carlos píše: Co s úhlem? když to zvrhneš na kolíbce tak to bude kolmo k zemi. Víc rozhodně ne, možná trošku míň.
z uhlem tak že když je to mín tak by nemělo nic vytíkat nebo kapat ale když to auto bude jakoby do pravyho uhlu tak by toho mohlo vytýct vím ale asi ne no když je to uzavřeny ...
|
| 20.12.08, 16:44 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
zas mám menší dostaz otázku je možné že se dá hodně hejbnout z geometrií? spolužák mě spal že jeho děda na fávu hejbl z nápravama tak nevím jestly tu kolíbku nebo ne přemýšlel jsem nad tím žeby se auto zavěsilo za přední kola a zvedlo (samozdřejmě za nějaky plecháče z vrakáču) myslíte že by to šlo nebo jak to vyřešit? kanál tata zamítl a nenapadá nás nic jinýho  taky by se to auto dalo hodit na špalky ale moc tomu nevěřím k vuly stabilitě
|
| 2.1.09, 20:14 |
|
 |
|
varok
|
Proč né kolíbku? Tatík kdysy, když jsme měli 120ku, tak taky měli se strejdou. Jednou jsme s tatíkem zvedaly škodovku a ve dvojku to jde v pohodě. Na ošetření a opravy spodku úplně super. Jen škoda že se asi nevyrábí i na fáčka, nebo jen velmi málo.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 3.1.09, 14:02 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
varok píše: Proč né kolíbku? Tatík kdysy, když jsme měli 120ku, tak taky měli se strejdou. Jednou jsme s tatíkem zvedaly škodovku a ve dvojku to jde v pohodě. Na ošetření a opravy spodku úplně super. Jen škoda že se asi nevyrábí i na fáčka, nebo jen velmi málo.
no kolíbku bych měl sehnanou žeprej je i origo ale nerad bych sem si z tou geometrii hejbl
|
| 3.1.09, 14:09 |
|
 |
|
chavier
|
ahoj, ja si sehnal od cestaru svodidla jako najezdy, mel jsem na to 2t a naprosto vpohode. Jinak jsem videl v mototechne ze dostanou koupit ty najezdy jak maji v autobazarech
Prikladam foto mych mensich najezdu

_________________ Škoda Octavia TDi Škoda Felicia MPi VW Golf mk1 1.6TD VW Golf mk1 1.9D automat
|
| 3.1.09, 14:24 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
chavier píše: ahoj, ja si sehnal od cestaru svodidla jako najezdy, mel jsem na to 2t a naprosto vpohode. Jinak jsem videl v mototechne ze dostanou koupit ty najezdy jak maji v autobazarech Prikladam foto mych mensich najezdu 
nooooooo konstrukce je lehká ale určitě efektivní jen škoda ted nedávno dostavěli dálnici od Vyškova ke Kroměříži tam by se určitě kousek svodidla našlo ale podívám se do kovošrotů tam by taky něco mohlo být ...
jináč díky za inspiraci 
|
| 3.1.09, 15:18 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
dá se použít i traverza vhodného rozměru
|
| 3.1.09, 15:36 |
|
 |
|
chavier
|
hardb píše: chavier píše: ahoj, ja si sehnal od cestaru svodidla jako najezdy, mel jsem na to 2t a naprosto vpohode. Jinak jsem videl v mototechne ze dostanou koupit ty najezdy jak maji v autobazarech Prikladam foto mych mensich najezdu  nooooooo konstrukce je lehká ale určitě efektivní jen škoda ted nedávno dostavěli dálnici od Vyškova ke Kroměříži tam by se určitě kousek svodidla našlo ale podívám se do kovošrotů tam by taky něco mohlo být ... jináč díky za inspiraci 
jeste tady jednu fotku jsem nasel:
pak jsem to jeste upravil aby byly sundavaci nohy a desky prujezdne, ty doted pouzivam jak nakladam neco na vozik.
uplne to staci, najedes predkem, pak zadkem.
Jinak svodila jsem kupoval, jedno za 800 
_________________ Škoda Octavia TDi Škoda Felicia MPi VW Golf mk1 1.6TD VW Golf mk1 1.9D automat
|
| 3.1.09, 15:43 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jak se dívám na tu fotku tak to vypadá že ten nájezd je vysoký tak 30-35 cm a dlouhý tak 120 cm
což není moc ale zas to auto má taky nějakou světlou výšku tak by to těch 50 cm mohlo udělat
ješte když se vrátím k těm svodidlům tak jak tu psal Vít by se daly použít ty traverze popřípadě i vinkl možností je hodně ale ono by to šlo že by ten nájez byl štelovací tak že by se nastavil věší nebo menší sklon nájezdu to by také nemuselo být špatné
|
| 3.1.09, 16:23 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
hardb píše: zas mám menší dostaz otázku je možné že se dá hodně hejbnout z geometrií? spolužák mě spal že jeho děda na fávu hejbl z nápravama tak nevím jestly tu kolíbku nebo ne přemýšlel jsem nad tím žeby se auto zavěsilo za přední kola a zvedlo (samozdřejmě za nějaky plecháče z vrakáču) myslíte že by to šlo nebo jak to vyřešit? kanál tata zamítl a nenapadá nás nic jinýho  taky by se to auto dalo hodit na špalky ale moc tomu nevěřím k vuly stabilitě
ne pokud nemáš brutálně sežranou kastli tak se geometrie ani nehne
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 3.1.09, 18:27 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Nezvažoval jsi např i něco takového ?
já si to pořídil a nedám na to dopustit, a to mám čínský z Lidlu asi za dvě nebo tři stovky, oproti nájezdům vidím výhody:
skladování je mnohem snadnější
můžeš demontovat kolo a pracovat v podběhu
|
| 3.1.09, 18:34 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11977 Bydliště: Český Těšín
|
Vít píše: Nezvažoval jsi např i něco takového ?
já si to pořídil a nedám na to dopustit, a to mám čínský z Lidlu asi za dvě nebo tři stovky, oproti nájezdům vidím výhody:
skladování je mnohem snadnější můžeš demontovat kolo a pracovat v podběhu
Mám tohle a i nájezdy. Jako oboje má svoje pro i proti. S těmi trojnožkami zase potřebuješ hever, který ti auto hodně vysoko vytáhne aby se ta mrcha pod to vlezla aspoň na poslední zarážku. Pokud potřebuješ dělat na podvozku, tak jsou mnohem jednodušší ty nájezdy. A nemusíš se bát že to spadne a zabije tě to...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 3.1.09, 19:00 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |