malá demonstrace rezistinu a vyjetého oleje:
| Autor |
Zpráva |
|
FerdikF
|
cyz píše: No vidím že lobby automobilek zasáhla i skalní příznivce starých dobrých aut. Chjo....v jaké době to žijeme - auta už se nevyrábí proto aby se s nima jezdilo ale proto aby se s nima bouralo. Pořád s bezpečností - pokud se tak bojíte o svůj bídný život tak si kupte OT64, armáda je chce vyřazovat  .....argument typu "nějaký debil do tebe napálí" neberu, protože vím že takhle argumentují většinou ti kteří jezdí jako největší prasata.....Při opatrném stylu jízdy a s dostatečnýma rezervama se to vždycky dá ubrzdit nebo nějak vyhnout, až na takové vyloženě blbé situace jako při že při odbočování z hlavní doleva do vás vrazí Tatra a odkopne pod protijedoucí kamion ale to je smůla a troufnu si říct že by nikomu nebylo do smíchu ani v nejnovějším modelu Volva.
Bohužel, železo stárne. Na škodovkách jezdím co mám řidičák a vždcky do toho sedám rád a asi nejvíc jsem najezdil právě s fáčkem. Úplně nejlepší byl pick-up 50kw jen s lehou laminátovou boudičkou, to hrabalo ještě na tři. Ale treba ted nalitam rocne neco mezi 25-30tis a bral bych klido neco pohodlnejsiho. Pro 4 lidi s bagáži to taky není zrovna úplně největší. Škoda že se nevyrabi třeba Forman II, stačilo by pozink, tužší podvozek, pár koníku navrch a bral bych ho klíďo znovu.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
| 14.2.08, 14:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Ja nerikam ze jsem zanevrel na skodovku - treba kdyz srovnam jizdu ve favoritu a fabii, tak v te fabii se necitim moc dobre. Kdysi sem jel s fackem do Vidne a zpet na jeden zatah a pak jeste neco u nas v CR a cely den sem sedel v tech favoriackych sedackach no nijak unaveny sem nebyl a ze by me neco bolelo to taky nemuzu ric - proste pododlne. Jen tam je porad ta nevyhoda toho ze to rezavi a pote hnije 
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 14.2.08, 15:10 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
FerdikF píše: Bohužel, železo stárne. Na škodovkách jezdím co mám řidičák a vždcky do toho sedám rád a asi nejvíc jsem najezdil právě s fáčkem. Úplně nejlepší byl pick-up 50kw jen s lehou laminátovou boudičkou, to hrabalo ještě na tři. Ale treba ted nalitam rocne neco mezi 25-30tis a bral bych klido neco pohodlnejsiho. Pro 4 lidi s bagáži to taky není zrovna úplně největší. Škoda že se nevyrabi třeba Forman II, stačilo by pozink, tužší podvozek, pár koníku navrch a bral bych ho klíďo znovu.
Není problém si ho udělat...stačí chtít... 
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 14.2.08, 15:11 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Martin 007 píše: Není problém si ho udělat...stačí chtít... 
No ale k te chuti do prace by byla potrebna vetsi financni inekce 
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 14.2.08, 15:15 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
To patří do toho chtít...pokud dáváš přednost rodině což je správné tak neřes auto...
Řikám stačí chtít...je to plně vystihující výraz... 
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 14.2.08, 15:17 |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
Jaký máte poměr (tak cca od oka) rezistin-olej? Já sem škodárnu po vyvaření prolil čistým rezistinem (asi 4 kila  ). Ale na jaře bych tam pustil ještě to s tím olejem,ale nemm představu kolik toho tam nalit...
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
 Škoda 742 Forever Team
|
| 14.2.08, 15:49 |
|
 |
|
Neex
|
Kluci a jaký způsob aplikace byste v amatérských podmínkách použili? Něco jsem slyšel o zahradním postřikovači nebo elektrické stříkací pistoli... Asi se do toho pustím sám až bude tepleji jak do dutin tak na nátěr podvozku.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 14.2.08, 16:16 |
|
 |
|
FerdikF
|
Martin 007 píše: FerdikF píše: Bohužel, železo stárne. Na škodovkách jezdím co mám řidičák a vždcky do toho sedám rád a asi nejvíc jsem najezdil právě s fáčkem. Úplně nejlepší byl pick-up 50kw jen s lehou laminátovou boudičkou, to hrabalo ještě na tři. Ale treba ted nalitam rocne neco mezi 25-30tis a bral bych klido neco pohodlnejsiho. Pro 4 lidi s bagáži to taky není zrovna úplně největší. Škoda že se nevyrabi třeba Forman II, stačilo by pozink, tužší podvozek, pár koníku navrch a bral bych ho klíďo znovu.
Není problém si ho udělat...stačí chtít...  Jsou dva důvody, nemám kde to dělat, před panelákem prostě ne. Potom potřebuju deně jezdit, nemůžu to mít dva měsíce rozebraný, jsem rád když si s tím někam o víkendu zajedu a něco opravím. Neex píše: Kluci a jaký způsob aplikace byste v amatérských podmínkách použili? Něco jsem slyšel o zahradním postřikovači nebo elektrické stříkací pistoli... Asi se do toho pustím sám až bude tepleji jak do dutin tak na nátěr podvozku. 
Fotřík to má ze starýho hasičáku, jen do toho navrtáš někde z vrchu díru, uděláš závit a dáš ventilek, aby se dal napojit kompresor. Zepředu dáš nějakou hadičku a na ní nějakou koncovku,stáčí kousek trubičky, kterou na konci sploštíš a zahneš do L, aby si se všude dostal. Funguje to fakt bezva, vystříkám tím vždycky jak dutiny, tak přestříknu celej spodek.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
| 15.2.08, 07:56 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ondra120 píše: Jaký máte poměr (tak cca od oka) rezistin-olej? Já sem škodárnu po vyvaření prolil čistým rezistinem (asi 4 kila  ). Ale na jaře bych tam pustil ještě to s tím olejem,ale nemm představu kolik toho tam nalit...
v týdnu jsem dělall forda resistin s olejem 1:1 olej jsem dal s diesela, nastříkal jsem spodek dvakrát pístolí na body krása, výfuk jsem přetřel barvou na výfuky i se základem za dvě kila majitel hleděl nádhera miloš
|
| 16.2.08, 09:08 |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
slovacek.milos píše: ondra120 píše: Jaký máte poměr (tak cca od oka) rezistin-olej? Já sem škodárnu po vyvaření prolil čistým rezistinem (asi 4 kila  ). Ale na jaře bych tam pustil ještě to s tím olejem,ale nemm představu kolik toho tam nalit... v týdnu jsem dělall forda resistin s olejem 1:1 olej jsem dal s diesela, nastříkal jsem spodek dvakrát pístolí na body krása, výfuk jsem přetřel barvou na výfuky i se základem za dvě kila majitel hleděl nádhera miloš
díky za radu,hned jak bude teplo na to vletím
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
 Škoda 742 Forever Team
|
| 16.2.08, 23:13 |
|
 |
|
Milos
Registrován: 28.11.06, 13:39 Příspěvky: 157 Bydliště: Zhoř 21 okr.Chrudim
|
 co je mastný,nerezne
Mám stovečku po taťkovi,je 19 roků po GO kastle a je na tom podobně jako 120ka v úvodu diskuse díky dvouletým intervalům údržby spodku olejem.Ze začátku jsem míchal Konkor s olejem,potom vazelínu 00 s olejem.Když jsem zjistil jak se vrstva nechutně zesiluje tak dnes to dělám jen olejem samotným.To auto je zdravé jak cip.Hodil jsem na to metlu a teď už to mám jen na srazy.S naší Felicií to dělám taky a každý na to blbě čumí,jak to že u devítileté feldy nejsou shnilé lemy ani páté dveře.Nepoužívám vyjetý olej.U obou aut mám plastové podběhy,což je vynikající vynález.  Tlumex je opravdu na pikaču.
|
| 21.2.08, 10:13 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
takže dáváš olej čistý?
|
| 21.2.08, 10:15 |
|
 |
|
Milos
|
Vít píše: takže dáváš olej čistý?
JO
|
| 21.2.08, 10:16 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
A co používáš na spodek (podlahu, prahy, nápravy...)?
|
| 21.2.08, 10:18 |
|
 |
|
Milos
|
fatal píše: A co používáš na spodek (podlahu, prahy, nápravy...)?
Ze začátku jsem to řešil co kam dát,dneska to beru šmahem tak jak to leží a běží.Malý příklad: loni jsem měnil u té stovky brzdové trubky,když jsem je sundal a očistil,zjistil jsem že to vůbec nebylo potřeba.Podotýkám,že ta auta jezdí za každého počasí.
NO FAKT NEKECÁM
|
| 21.2.08, 10:39 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|