| Autor |
Zpráva |
|
Milllenka
Registrován: 15.3.09, 19:13 Příspěvky: 47 Bydliště: Zeleneč u Prahy
|
 Zamcene dvere
Zdar, promazavala jsem zamek u zadnich dveri Fava a po zavreni se mi je uz nepovedlo otevrit....sundala jsem tu kozenku a stoucham do toho sroubovakem, ale vysledek nula. Detskou pojistkou to neni, s tou jsem hejbala a nic a tim tahlem jsem tahala taky, poradte nekdo...
|
| 11.4.09, 17:03 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
HaBaKuK
Registrován: 14.5.06, 10:18 Příspěvky: 248 Bydliště: Praha - Klánovice
|
zkus beranidlo, třeba dveře povolej 
_________________ Škoda Felicia GLXi - "Žába" (136 BMM, r.v:96)
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=14845
|
| 11.4.09, 17:25 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ale nie, zrejme sa ti urvalo tiahlo na zaistenie, musíš to odistiť ručne (na zámku je teká páka kam dosadá to tiahlo) a potom to normálne otvoríš...
ale mohlo sa tam pokaziť aj viacej vecí, najlepšie by bolo nafotiť v akom stave sú tiahla a mechanizmus a potom ti poradím čo je vyskočené a ako to otvoriť...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 11.4.09, 22:24 |
|
 |
|
Milllenka
|
 fotky zamku
Tak jsem to nafotila, nevim, jestli z toho bude neco poznat, on se ten fotak dost blbe strka dovnitr dveri:)
http://www.ukazto.com/?id=9576211&klic= ... &overall=1
|
| 12.4.09, 08:56 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
Zamok budem mat pred sebou az zajtra, ale myslim ze je tam bude problem s polohou tej packy co ovlada cudlik hore. Asi ostala niekde na poceste. Zajtra nafotim (dufam)
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 12.4.09, 16:59 |
|
 |
|
Milllenka
|
Cudlik i pojistka jsou v pohode, stejne i tahlo na otvirani zevnitr a klika od dveri funguji, tahla jsou tam kde maji byt a praskla nejsou. Vypada to, ze ten zamek, co je prisroubovanej ke dverim zvenku, se proste povolil a zasekl v te veci, ktera je zas prisroubovana na aute. Mimochodem, zkousela jsem ty dvere vykopnout a vysledek negativni, jen me bolej paty.
|
| 12.4.09, 21:24 |
|
 |
|
RedDriver
Junior TW team
|
_________________ Junior TW team
RedDriver Škoda 120L
Garáž: http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=15221
|
| 12.4.09, 21:27 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jak máš kliku tak z kliky vede táhlo na zámek to táhlo vyraz z kliky že vemeš velký šroubovák a srazíš ten plastový kloubek, vem kleště a za to táhlo zatáhni a dveře se otevřou,
musíš mít jistotu že máš odemčeno miloš
|
| 13.4.09, 08:44 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
slovacek.milos píše: jak máš kliku tak z kliky vede táhlo na zámek to táhlo vyraz z kliky že vemeš velký šroubovák a srazíš ten plastový kloubek, vem kleště a za to táhlo zatáhni a dveře se otevřou,
musíš mít jistotu že máš odemčeno miloš
práve toto je starý model kde je namiesto tiahla lanko v bowdene, často sa to vyťahá ak sa to otvára pri zaistených dverách.
jedine ručne dotlačiť to tiahlo ktoré odisťuje dvere (s čudlíka v predu) a buď tým tiahlom s kľučky, alebo páčkou kde dosadá to lanko s bowdenu tie dvere otvotiť...
|
| 13.4.09, 10:19 |
|
 |
|
Milllenka
|
Jsem z toho uplne zblbla....ja mam pocit, ze jediny, co tomu pomuze, je zvenku pod kolem vyriznout ten chytac dveri, dvere vymontovat a pak si to rozlozit na travniku a zkusit rozsroubovat a pak to navarit zpatky.... takhle pisemne mi neni uplne jasny, co kde jak.
|
| 13.4.09, 16:14 |
|
 |
|
michalkatka
|
Milllenka píše: Jsem z toho uplne zblbla....ja mam pocit, ze jediny, co tomu pomuze, je zvenku pod kolem vyriznout ten chytac dveri, dvere vymontovat a pak si to rozlozit na travniku a zkusit rozsroubovat a pak to navarit zpatky.... takhle pisemne mi neni uplne jasny, co kde jak.
neunáhli sa...
keď budem doma tak vybratý zámok naforím a označím čo kam treba potiahnuť a čo treba skontrolovať...
skús to namazať olejom a rozhýbať všetko čo sa tam dá, možno to povolí...
|
| 13.4.09, 16:31 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Tam mas nejaka tahla, něco povede ke kolíčku na zamykání, něco k vniřní klice, něco k vnější klice a něco asi k dětské pojistce, to si prohlédni a vymysli, jaký pohyb vykonávají ta táhla při běžném používání, třeba i na druhých dveřích. Je jasné, že se něco pokazilo a něktrý z těch pohybů jde blbě nebo vůbec, ty je musíš všecky vyzkoušet a pomocí nějekého nástroje (kleště, šroubovák) zatáhnout, zatlačit kde bude potřeba, aby se dotyčný vadný pohyb uskutečnil v celém rozsahu. To by v tom byl čert, aby se ti to nepodařilo. Jen pozor, ať se ti nástroj nesmekne a neuděláš si deformaci ve vnějším plechu.
|
| 13.4.09, 18:05 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
Pristup na fotenie nic-moc
Tak posluzi dalsi zamok zo smetiaku...
Tiahlo na vrchu tapaciov sposobi pohyb toto plechu so zavazim, co sposobi uvolnenie zamku
V podstate to zmeni polohu plechu aby sa dvere dali kluckami otvorit, tak ze potlacia kolik na dalsom plechu smerom nadol.
Prve dve foto zamknute...
a odomknute...
Pliesok potom potlaci dalsi kolik ktory trci z druhej polovici zamku, co je zvoka
zatlaci ho smerom nadol
a to sposobi uvolnenie zapadky
A pruzinka to uz cele uvoni. Dalo by sa to uvolnit aj zvonku, ale ked su dvere zamknute, je to za rohom..
komentare necham na inych, zajtra mam prezentaciu = time problem 
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 13.4.09, 18:10 |
|
 |
|
sharpers
|
no a taky pomuže sundat tapec z dveří na druhé straně a porovnat je navzajem  možna najdeš něco co předtím nebylo jen tak viditelne  ja tak vyřešil otevirani 5tych dveří
to kwiko: moc pěkný manuál 
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
| 13.4.09, 18:14 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Hej, to je fotoromán 
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|