Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.12.24, 02:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Felícia oprava zámku u řidiče 
Autor Zpráva

Příspěvek Felícia oprava zámku u řidiče
Ahoj. Zkazil se mi zámek u felície. Jedná se o drážkový klíč. Když chci otočit klíčem, tak to jde ztuha a nechce se vrátit zpět. Když s ním otočím zpět do svislé polohy, tak se mi auto zase zamkne. Chci si to zpravit sám, jenom nevím, jestli si mám na něco dát pozor. Každá rada dobrá. :-) Zdá se mi, jako bych otáčel celým mechanismem. Děkuji

27.5.15, 14:14
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felícia oprava zámku u řidiče
daj dole tapec a popozeraj. pohýb klúčom a uvidíš kde sa to hýbe. možno to treba len pekne premazať olejom alebo strekni WD na rozhýbanie alebo niečo. mne sa tiež klúč nevracal a bolo to uplne suche. po namazaní jedna radosť. horšie by bolo ak by to bolo kusnuté alebo čosi v mechanizme (jazýčky).

27.5.15, 16:16

Příspěvek Re: Felícia oprava zámku u řidiče
Přesně tohle mi pomohlo. Odcvakal jsem kryt vnitřní kliky dveří. Tam se skrývaly 3 šroubky s metrickým závitem. Dále jeden vrut nad kastlíkem vlevo dole, schovaný pod krytkou. Sundal jsem krytku švihadla, kde byl jeden šroub, který drží švihadlo na tisícihranu. No a dále to chce pevné nervy, protože čalounění drží na plastových cvokách, které se musí silou odcvakat. Jeden jsem při tom zlomil. Vevnitř chrání zámek plastový kryt, který drží na jednou šroubku a na dvou pružinkách. Vytáhnout ho, chce taky pevné nervy (neměl jsem daleko k "ani očko nenasadíš"). Naštěstí je dost pružný, aby se nezlomil. No a zámek jsem pořádně prostříkal WD a potočil fabkou. Prostříknutí zevnitř nepomohlo. Zlomil jsem při tom plastovou průchodku na táhlo odemykaní dveří čudem. :-( Snad to seženu na vrakáči. Nebo, žebych to přilepil k čalounění?

27.5.15, 16:34
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]