|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
varok
|
Ostřikovače Fávo, 742
Dobrý den všem. Nevím jestli to patří přímo tady, ale snad ano. Nevím jestli si toho už někdo všimnul, ale v poslední době se začaly prodávat motorky ostřikovačů na 742 a Favority za pár korun, ale taky tomu odpovídá kvalita. Známý mi dal na opravu jeden takový motorek. Na první pohled vypadá jako ten starší (poctivý typ). Když ho ale rozeberete, tak zjistíte, že mosaz je hrozně drahá, tak žlutí inženýři dělají ty ozubené kolečka z plastu. U staršího provedení byl ten plastový kryt motorku zároveň i stator s magnetem, ve kterém se točil přímo rotor. Tady už jsou levné hračkové motorky za pár haléřů. Navíc neví co je to trošku přesně, tak tam, kde prochází hřídel elektromotorku do komory s ozubenými kolečky je dost velká vůle, tak tam zatíká kapalina a za chvli je po elektromotorku. I když u Favorita je motorek ostřikovače vzhůru nohama, u škodovek řady 742 je ale myslím normálně motorkem dolů, tak tam se to asi projeví nejvíce. Tak kdyby jste si náhodou koupili motorek ostřikovače dejme tomu za nějakých 80,- kč a za třeba rok vám odešel, tak se prosím nedivte. To že poctivý stojí asi 250,- kč není jen tak z legrace a nějaká ta přesnost při výrobě a kvalitnější materiály něco stojí.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
25.5.15, 16:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Pech.
|
Re: Ostřikovače Fávo, 742
Já zas nechápu trochu, protože motorek ostřikovačů mi za 15et provozování dvou kusů škodovek odešel motorek jen na ostřikovače světel... Jestli je ale motorkem dolů nebo nahoru - pokud to těsnění netěsní, zabije ho to tak i tak, protože i když voda teče dolů, nahoru jí dostane tlak a ven se jí chtít nebude, protože už tlak není... Každopádně do 742 jde namontovat tak i onak, vejde se.
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
14.1.16, 13:16 |
|
|
varok
|
U škodovek řady 742 nevím, ale u fáček odchází často. Asi tam zůstane voda u těch uzubených koleček a koroze udělá svoje.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
15.1.16, 19:35 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
mosaz moc nerezne ne ?? videl bych to spis kvuli spatne kvalite
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
15.1.16, 19:54 |
|
|
varok
|
Né ty kolečka, ale hřídelka motorku. Za prvé uhnije a za druhé ta rez se tou voudou z ostřikovačů tahá i pod ty kolečka, které se zaseknou, motorek postupně zpomaluje, až se úplně zastaví. Prod se tím pádem zvýší a motorek shoří. Pár takových už jsem měl rozebraných.
|
16.1.16, 09:52 |
|
|
Pech.
|
Stejně to pořád nechápu... odešel mi jeden motorek na to že nateklo do prostoru motoru a uhnilo to tam... hřídelka ne...
Jinak když nešel ostřikovač tak to obvykle nasálo nějakej bordel, kterej se v těch kolečkách seknul a bylo ho třeba vyndat... Na 781 odešel ten na světla, doposud jsem ho nesehnal jinej, ale na přední zadní okno jedou furt... tam jsem měl závadu že ostřikovač šel furt... to bylo ale páčkou...
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
1.4.16, 21:42 |
|
|
varok
|
Co na tom pořád nechápeš? Motorek je vyroben na principu, že kluzné ložiška elektromotorku jsou zároveň i těsnění proti kapalině. Když už má motorek něco natočeno, ložiska se vymlátí, mají vůli vůči hřídeli elektromotorku a tím pádem začne téct do motorku. Tam to potom začne rezivět.
|
2.4.16, 09:49 |
|
|
gokralik
|
Proto je na obalu díra. Veškerá kapalina, co se dostane do prostoru motorku vyteče ven. Ale chápu vás. Mě se po koupi velmi levné kapaliny stalo u obou aut, že výpary v motorku rozleptaly uhlíky. Několikrát jsem to musel rozebrat a vyčistit. Teď po výměně kapaliny všechny 4 motorky OK.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.4.16, 12:25 |
|
|
Pech.
|
ve všech motorcích co mi prošly rukama, byl jako těsnění i O-kroužek
|
16.4.16, 15:08 |
|
|
Lamač
|
Ano je tam jeden.Ono tomu motorčeku najviac škodí nečinnosť,a niekedy nieje na škodu ho preventívne premazať kvapkou oleja.,kolečka a prítlačnú doštičku jemne prešmirgľovať,a vydrží na furt(resp.do opotrebovania uhlíkov:) )
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
16.4.16, 18:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|