|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Honza
|
 Lak škoda 100L
Dobrý den chystám se o těchto prázdninách udělat aspoň částečnou záchranu laku na karoserii mé škodovky. Mám sehnaný všechny blatníky, přední čelo a prahy. Akorát nevím co na to všechno bude potřeba (bohužel nemám přístup k CO-cku). Chtěl bych hlavně vyměmit přední blatníky. Mám možnost nechat nastříkat blatníky práškovou barvou (ta by měla být celkem odolná podle mě teda) je to dobrá volba?.
Díky za radu Honza
|
| 14.3.06, 16:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
S tou barvou ti neporadim,nechám to na jinných co s tím mají více zkušeností.Ale k té výměně plech.dílů.Všechny díly co jsi popisoval zvládneš pouhou výměnou,až na prahy.K tomu opravdu je potřeba COčko a fričku a trochu zámečnického umu.
Blatníky i čelo se šroubuje a matně si vzpomínám na rady od táty, že na tyto díly se používají šrouby M7.ale nejsem si stopro jistý zda to bylo na š-100,či naš-1000.Pro jistotu si to zjisti,v ,,době,, kdy je měnil to byl nedostupný díl jako např.rozvod.řetez./prostě podpultovka/
|
| 14.3.06, 22:51 |
|
 |
|
alchstuip
|
predpokladam, ze na 100 to bude take iste ako na erku, ked som robil GO plechariny, samozrejme som menil vsetky sroby co drzia blatniky a celo, originalne tam boli M7, no kedze som mal zadarmo dostatok M8, tak som dal tie, islo to bez problemov, diery na karoserii aj na demontovatelnych dieloch maju urcitu toleranciu pre presne dopasovanie dielov, vsetko to pekne pasovalo. Daval som auto lakovat zostavene, no spoje boli len volne (nasadene blarniky a cela, ale len prichytene par srobmi, dopasovavalo a pritahovalo "na fest" sa to az nalakovane a vytvrdnute)
takze, zhrnutie: original su blatniky chytene srobmi M7 ale daju sa pouzit aj M8, srobmi su ku karoserii (100/110R) chytene vsetky blatniky, predne a zadne celo
PS: detailne info mozes ziskat na www.S110R.cz
_________________ Ivan
|
| 15.3.06, 12:21 |
|
 |
|
alchstuip
|
_________________ Ivan
|
| 15.3.06, 12:22 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
To jsem rád že mne pamět nezklamala,co se těch šroubů týče.Jenom k tomu nástřiku,jak píše ,,alchstuip,, mám vzpomínku,že v době kdy táta nechal stříkat auto,dělal to i soused.Všechny spoje měl na tvrdo a jak je mezi plechy vložena gumová vložka /nevím jak to nazvat/ ,tak soused nechal nastříkat i tu. No a do roka se barva loupala a praskala.Nevím zda ti co jsem napsal pomůže ,ale někdy je dobré se vyvarovat chyb. čus
|
| 15.3.06, 18:41 |
|
 |
|
Peter50kw
|
vopaje píše: To jsem rád že mne pamět nezklamala,co se těch šroubů týče.Jenom k tomu nástřiku,jak píše ,,alchstuip,, mám vzpomínku,že v době kdy táta nechal stříkat auto,dělal to i soused.Všechny spoje měl na tvrdo a jak je mezi plechy vložena gumová vložka /nevím jak to nazvat/ ,tak soused nechal nastříkat i tu. No a do roka se barva loupala a praskala.Nevím zda ti co jsem napsal pomůže ,ale někdy je dobré se vyvarovat chyb. čus Gumova podlozka pod blatniky sa uz nedava, teraz tam davaju karosarsky tmel, butylovy kaucuk, pripadne silikon. Ten silikon je najmenej vhodny.
|
| 11.4.06, 08:06 |
|
 |
|
kdoasi
Registrován: 11.1.06, 19:35 Příspěvky: 212 Bydliště: Praha, Ostrava
|
Na S100 jsou 4 matice zadniho blatniku v zadnim sloupku, takze je nutno pouzit M7 srouby - originaly maji zapustenou hlavu na krizovy sroubovak, ale lze pouzit normalni sestihrany. M8 tam pouzit nejdou, leda by se nejak zvetsil zavit.
|
| 13.4.06, 12:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |