| Autor |
Zpráva |
|
Dr Meduza
|
 Zpevneni favotita
Hoj, docela premejslim, ze budu delat kompletni renovaci karoserie svojeho priblizovadla (Favo 136 rv 90)
A docela premejslim i o tom, ze bych tam mozna navaril naky vyztuhy (prece jenom Favo neni zrovna pevnej stroj), otazka je kam, aby to neudelalo vic skody, nez uzitku
|
| 22.3.07, 20:50 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Drak
|
Výztuhy do kastle bych nedával, jenom pořádně provařil veškerý spoje, maximálně vyztužit nejvíc namáhaný plochy, jako sou kousky podlahy pod zadníma silentblokama ramene, pod pedálovou konzolu a pod ručku. Jinde to nemá smysl, je to zkonstruovaný tak, že při nárazu se musí zdeformovat co největší plocha karoserie, kromě prostoru pro posádku, vyztužením toto úplně změníš a uděláš z toho akorát pojízdnou rakev.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 22.3.07, 20:55 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
 Re: Zpevneni favotita
Dr Meduza píše: Hoj, docela premejslim, ze budu delat kompletni renovaci karoserie svojeho priblizovadla (Favo 136 rv 90) A docela premejslim i o tom, ze bych tam mozna navaril naky vyztuhy (prece jenom Favo neni zrovna pevnej stroj), otazka je kam, aby to neudelalo vic skody, nez uzitku
pokial sa nemylim tak v knihe sportove upravy skoda favorit autor opisuje odporucane pridavne zvary. tusim to je aj na nete ale neviem link bohuzial...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 22.3.07, 20:55 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Drak píše: Výztuhy do kastle bych nedával, jenom pořádně provařil veškerý spoje, maximálně vyztužit nejvíc namáhaný plochy, jako sou kousky podlahy pod zadníma silentblokama ramene, pod pedálovou konzolu a pod ručku. Jinde to nemá smysl, je to zkonstruovaný tak, že při nárazu se musí zdeformovat co největší plocha karoserie, kromě prostoru pro posádku, vyztužením toto úplně změníš a uděláš z toho akorát pojízdnou rakev.
Tak tak jen provařit stávající sváry většinou se to dělalo že vaříš centimetrový sváry ale musíš po kouskách s přestávkama aby se ti to nezkroutilo a jinak pokud si s tím chceš opravdu vyhrát tak se dají použít ramena z feldy 1,6 a dodat tam přední stabilizátor a dozadu jde dát taky. Ale to už je o penězích a trochu tej práce navíc
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 22.3.07, 21:08 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jo kde sou body dej sváry 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 22.3.07, 21:13 |
|
 |
|
Dr Meduza
|
No tak ja to budu delat spis z toho duvodu, ze by to za chvili neproslo ani ruskym testem tesnosti karoserie
To zpevneni me napadlo hlavne kuli, tomu, ze kdyz uz to budu cely rozdelavat, tak proc to neudelat vsechno 
|
| 22.3.07, 21:18 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já bych se do toho nikdy nepouštěl čím ty svary zavařit? třeba CO2, to by se dokonale musely obrousit nátěry z obou stran, pak ještě problém s korozí mezi plechy a možná by se to provařilo jinak doje jen k posoplení, elektrodou to je nesmysl a acetylenem to nejprve spálit a pak housenka, a co vyžíhání plechnů, a toho smradu, a zahoření karoserie, hašení, o to fakt jen pokecat o takové práci nebo přemýšlet v klidu u kompu miloš
|
| 22.3.07, 22:22 |
|
 |
|
Kristensen
|
slovacek.milos píše: já bych se do toho nikdy nepouštěl čím ty svary zavařit? třeba CO2, to by se dokonale musely obrousit nátěry z obou stran, pak ještě problém s korozí mezi plechy a možná by se to provařilo jinak doje jen k posoplení, elektrodou to je nesmysl a acetylenem to nejprve spálit a pak housenka, a co vyžíhání plechnů, a toho smradu, a zahoření karoserie, hašení, o to fakt jen pokecat o takové práci nebo přemýšlet v klidu u kompu miloš
Pročpak je podle tebe elektroda nesmysl?
|
| 22.3.07, 22:25 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Kristensen píše: Pročpak je podle tebe elektroda nesmysl?
Ty svaris v pohode elektrodou dva plechy  To cumim, eletrika je snad nejblbejsi svarovani ...  zlatej autogen 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 22.3.07, 22:27 |
|
 |
|
Dr Meduza
|
no budu si na to pucovat COcko, s tim je to v pohode
me prave takydle veci bavi, ale nemam na to prave moc mista ani casu, takze kdyz uz se do toho budu poustet, tak to chci udelat poradne
a koroze bych se nebal, kdyz se to udela dobre, tak to vydrzi minimalne stejne dlouho, jako original
2 Kristensen: no klasicka obalovana elektroda je na ten skodovackej plech silene tlusta, to se ti roztavi driv ta karoserie, nez elektroda 
|
| 22.3.07, 22:30 |
|
 |
|
Kristensen
|
Matthes píše: Kristensen píše: Pročpak je podle tebe elektroda nesmysl? Ty svaris v pohode elektrodou dva plechy  To cumim, eletrika je snad nejblbejsi svarovani ...  zlatej autogen 
A proč bych je nesvařil? já mám svářečku s regulací že a slabý elektrody že ti svařim jedničku plech
|
| 22.3.07, 22:31 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Kristensen píše: Matthes píše: Kristensen píše: Pročpak je podle tebe elektroda nesmysl? Ty svaris v pohode elektrodou dva plechy  To cumim, eletrika je snad nejblbejsi svarovani ...  zlatej autogen  A proč bych je nesvařil? já mám svářečku s regulací že a slabý elektrody že ti svařim jedničku plech
No jak mas tlustou elektrodu? Ja to jednou zkousel a myslel sem ze se z toho zblaznim  No a hlavne ty svary eletricky sou moc tvrdy, ti plamenem treba to muzes rekneme zmekcit, postupnym ohrivanim a ochlazenim ... 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 22.3.07, 22:35 |
|
 |
|
Martin
|
Tak jedničku nový plech svařím taky, ale třeba prahy na škodovku jsou z 0,8mm a vaří se to na plechy, který jsou už dost zeslabený, takže to nepřipadá v úvahu.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 22.3.07, 22:38 |
|
 |
|
Kristensen
|
Martin píše: Tak jedničku nový plech svařím taky, ale třeba prahy na škodovku jsou z 0,8mm a vaří se to na plechy, který jsou už dost zeslabený, takže to nepřipadá v úvahu.
To by jsi koukal jak to jde krásně, já jsem to vařil s elektrodama od Böhlera a šlo to krásně drát bez povrchu je 1,2.
|
| 22.3.07, 22:49 |
|
 |
|
Martin
|
No možná s těma elektrodama jo, s menšíma jak 2mm jsem nedělal.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 22.3.07, 22:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |