| Autor |
Zpráva |
|
venca.m
Registrován: 2.6.07, 10:17 Příspěvky: 459 Bydliště: Valašské Meziříčí
|
 Pásy
Chci se zeptat,proč od té doby co sem z favorita vytáhl pásy(Namotaly se víc než by byly v autě) jsou zaseklé?
|
| 5.9.07, 11:52 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
alda
|
Zaseklé nejsou. Je tam spirálová plochá pružina podobná jako ve starým budíku a když je vymontuješ z auta, tak se samořejmě namotají trochu víc, protože v namontovaném stavu musí být trochu předepjaté, aby se ti spolehlivě namotali když se v autě odepneš. Když je budeš chtít zase odmotat, abys je mohl namontovat zpět, musí být ve vodorovné poloze, jinaj se zablokují. Je to kvůli tomu, aby když otočíš auto na střechu tak tě pásy "podrží" v sedadle.
_________________ Škoda 120L, vrbová zelená, r.v. 12/87
centrál+alarm na dálk. ovládání
|
| 5.9.07, 12:00 |
|
 |
|
venca.m
|
Ze musi byt vodorovne me napadlo,tak jsem to zkousel...nakonec se mi je podarilo rozdelat,ale musel jsem velmi pomalu...pro predstavu to trvalo asi 10min nez jsem ten kousek povytahl...Ani to neslo dost pomalu tahem,musel jsem to delat otáčením toho "klubíčka". Teď jsou na autě a stejne nejdou roztahnout...jako aby se slo pripoutat,proste se hned seknou...Co s tím?
|
| 5.9.07, 12:22 |
|
 |
|
ventYl
|
presne, ako pise alda.
ked pas pri odvijani nie je vo vodorovnej polohe, tak sa zasekne (presne z toho dovodu, ako pise alda, napriklad aby si neprepadol rozbitym celnym sklom a neporezal sa o roztrhany plech a pod.). Takisto sa mohlo stat, ze si sa pokusal tie pasy odvinut prilis rychlo, tak sa blokli. treba pas navinut trocha naspat, zacujes jemne cvaknutie (pas sa odblokuje) a pas bude mozne pomaly odvinut vo vodorovnej polohe (idealne namontovane na aute). Ma to nejaku toleranciu, pri ktorej sa to este neblokne, mal by to byt naklon cca 15 st. kazdym smerom.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 5.9.07, 12:42 |
|
 |
|
Martin
|
Musí být opravdu v přdepsané poloze a pokud se ti zamotá úplně, musí se kousek vrátit (aby se odseknula zubatka) a potom pomalu otáčet navijákem až se vytáhne celý. Pokud je vytažen zhruba do půlky, neměl by se již při normálním tahání zasekávat, pokud se zasekává a je určitě správně nakloněný, tak je asi špatný a můžeš ho zkusit rozebrat a opravit.
Hm, tak mě ventYL předběhnul. 
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 5.9.07, 12:46 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
všetky pásy majú dva systémy zaseknutia, jeden je taká gulička ktorá pri náklone vypadne s takej jamky a tým podvihne blokovací mechanizmus, druhý systém je odstredivý ktorý pri rýchlejšom odmotávaní pásu odstredivou silou roztiahne to závažie a jeho tiaho blokne ten mechanizmus... keď sa pás vráti kúsok späť tak ak je gulička v jamke a nezlomila sa strunka na tom odstredivom závažíčku tak sa pás odblokuje.
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 5.9.07, 17:10 |
|
 |
|
venca.m
|
No jo,ale ta moje se zasekavaji docela dost...rikam ze je normalne nedokazu vytahovat dostatecne pomalu aby se nezasekli,musim velmi zvolna tocit s tim klubickem nebo jak se tomu rika,pro predstavu zhruba tak 1 otacka za min...to snad normalni neni ne?Jinak je hodne 250Kc za zadni pasy z felicie?vcetne prostredniho...a dystak sou zamenne s prednima?dikes
|
| 5.9.07, 23:00 |
|
 |
|
venca.m
|
Je to moc kompletní zadní pásy z felicie za 250? potřebuju vědět...
|
| 6.9.07, 20:59 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
venca.m píše: Je to moc kompletní zadní pásy z felicie za 250? potřebuju vědět...
Pokud jsou funkcni tak to urcite neni moc
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 6.9.07, 21:02 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
DRYVER píše: venca.m píše: Je to moc kompletní zadní pásy z felicie za 250? potřebuju vědět... Pokud jsou funkcni tak to urcite neni moc
to nie je veľa, ja pásy predávam predé po 400 a zadné po 300... skk
|
| 7.9.07, 08:34 |
|
 |
|
Bukaj
|
250 Kč po mně chtěli před třemi roky na vrakovišti za jeden pás na škodovku - za celou sadu zadních pásů na Feldu je to paráda
Přední pásy jsou jiné, než zadní, ale teoreticky by mohly jít zaměnit, jako nouzovka...
...zadní jsou kratší a více předpjaté. Přední by vzadu plandaly a nedovíjely, ale zadní ve předu by maximálně nestačily tlouštíkům... 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 7.9.07, 22:19 |
|
 |
|
venca.m
|
Tak jsem koupil ty pasy z felicie,namontoval jsem je a vytáhnout nejdou...ty moje staré, když jsem je vytahoval cca 1mm/s tak sly vytáhnout,tyhle vůbec. Ještě k tomu u toho vydávají dost hlasité zvuky...nakonec jsem přišel na to,že když je povytáhnu tak o 2cm,tak se s poměrně dost hlasitým cvaknutím zaseknou a pak stačí vrátit tak o 5mm aby se odsekly...(zase s hlasitým cvaknutím). Tímhle zbůsobem sem je vytáhl až nakonec,namontoval a nechal je zasunout...a stejně to nejde...Proč?
|
| 23.9.07, 10:14 |
|
 |
|
michalkatka
|
venca.m píše: Tak jsem koupil ty pasy z felicie,namontoval jsem je a vytáhnout nejdou...ty moje staré, když jsem je vytahoval cca 1mm/s tak sly vytáhnout,tyhle vůbec. Ještě k tomu u toho vydávají dost hlasité zvuky...nakonec jsem přišel na to,že když je povytáhnu tak o 2cm,tak se s poměrně dost hlasitým cvaknutím zaseknou a pak stačí vrátit tak o 5mm aby se odsekly...(zase s hlasitým cvaknutím). Tímhle zbůsobem sem je vytáhl až nakonec,namontoval a nechal je zasunout...a stejně to nejde...Proč?
ťažko povedať, ale možno sú vadné tie pásy, alebo ich máš zle namontované, je veľmi dôležité zachovať ich pracovnú polohu...
|
| 23.9.07, 10:25 |
|
 |
|
venca.m
|
Ta poloha změnit nejde,je tam takovy ten tlustý plech s výstupkama, který to drží v té správné...
|
| 23.9.07, 10:28 |
|
 |
|
michalkatka
|
venca.m píše: Ta poloha změnit nejde,je tam takovy ten tlustý plech s výstupkama, který to drží v té správné...
sú naozaj origo s felicie? že či náhodou nie sú s Fava a tie možno majú inú pracovnú polohu, tieto detaily nepoznám.
vyber jeden pás von a skús s rukou alebo vo zveráku nájsť polohu kedy sa odvíjajú OK, ale pri cene 250 sa oba zadné by som sa nedivil že sú zlé, možno to ani predávajúci nevedel, hlavne ak ich vymotoval s búraného auta a pás bol pri náraze núdzovo zaseknutý, vtedy ich niekedy treba meniť, vnútri pri seknutí prebehnú nevratné poškodedia...
|
| 23.9.07, 10:51 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|