Jak poznat schnilý auto při koupi?
| Autor |
Zpráva |
|
Speeder
Registrován: 6.11.06, 20:46 Příspěvky: 267 Bydliště: České Budějovice
|
 Jak poznat schnilý auto při koupi?
Poradí mi někdo, na co se hlavně zaměřit, když jdu kupovat škodovku a chci aby byla naprosto bez koroze? Na který místa se mám nejvíc zaměřit? A jak poznám, že pod předníma blatníkama je to shnilý, když se tam nedostanu? Chci koupit škodovku naprosto bez koroze. Díky za každej dobrej tip.
_________________ Peugeot 309 1.9 D
Škoda 120L "Rallye"(engine 781.136)
|
| 3.9.07, 15:41 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Šemik
|
 Re: Jak poznat schnilý auto při koupi?
Speeder píše: Poradí mi někdo, na co se hlavně zaměřit, když jdu kupovat škodovku a chci aby byla naprosto bez koroze? Na který místa se mám nejvíc zaměřit? A jak poznám, že pod předníma blatníkama je to shnilý, když se tam nedostanu? Chci koupit škodovku naprosto bez koroze. Díky za každej dobrej tip.
Bude jiný odstín předních blatníků, pak dále se kouknout na lemy blatníků a konce podběhů, pak prahy i zespoda
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 3.9.07, 15:47 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
 Re: Jak poznat schnilý auto při koupi?
Speeder píše: Poradí mi někdo, na co se hlavně zaměřit, když jdu kupovat škodovku a chci aby byla naprosto bez koroze? Na který místa se mám nejvíc zaměřit? A jak poznám, že pod předníma blatníkama je to shnilý, když se tam nedostanu? Chci koupit škodovku naprosto bez koroze. Díky za každej dobrej tip.
Tak koupit starou škodovku bez koroze předních blatníků může být docela problém, ale to není taková tragédie, nestojí moc a výměna není moc složitá. Podle toho co vím tak jako první (po blatníkách) hnijí přední podběhy, dotaneš se tam rukou, prostě na to budeš různě klepat, kde se ti to nebude zdát tak můžeš zkusti trochu zatlačit (opatrně abys to neprovalil dovnitř  ), další co si hlídej tak jsou prahy, jednak jejich začátek vpředu a spojení s podlahou, dost dobře je to vidět na úchytech pro hever a potom lemy zadních blatníků a kapsy u motoru. Ještě bych se díval na přední nápravník, ten může být taky shnilý. Přední blatníky bych moc neřešil, na mojí škodovce byly shnilé totálně a přitom zbytek karoserie byl naprosto zdravý, na některých místech to začalo hnít o rok později ale za karosáře jsem dal dohromady asi 1000Kč a od té doby se tam nic nového neobjevilo.
|
| 3.9.07, 16:17 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Koupit bez koroze? Přeju hodně štěstí, asi budeš shánět dlouho. Taky jsem sháněl a nebylo to snadné. Nejhorší jsou lidi, dáš inzerát, oni ti nabízí auto, jo, je perfektní, přijeďťe se podívat, pak tam dojedeš a je to v prdeli jako všecky ostatní popelnice. Doporučuju zaměřit se na auta bílé barvy, jsou v ní perfektně vidět nedostatky. Napadená místa hned chytají tu správně zrzavou barvu a i případné zatírání-opravy mívají jiný odstín, ona ta původní bílá dost mění stářím barvu a nová se špatně chytá. Naopak v takový červený se to hledá blbě. Nestyděl bych se kouknot pod koberce, zkusit auto heverovat originál! heverem.
|
| 3.9.07, 16:56 |
|
 |
|
ventYl
|
poklepanim toho zistis dost vela, takisto pohladom na neexponovane miesta, neboj sa zajst prstami do lemov zadnych blatnikov, co odtial vypadne - mozno ti zostane polka plechu v ruke, odhrn koberec v kufri a pozri sa na stav hran v kufri, okolo prednej hrany v rohoch to zvykne chytat koroziu od tepla z trubiek s teplou vodou. Kludne odhrn aj koberec v interieri (predny ide trocha blbo, ale zadny by mal ist v pohode).
Ak je auto podozrivo ciste, ma podozrivo kvalitny lak, tak mozes vzat jed na to, ze bolo striekane a ak sa ho majitel chce naozaj zbavit, tak je mozne, ze ti farba v prvej zime zijde dole. To plati aj o motore a prevodovke, ak je motor podozrivo cisty bez nanosov prachu, skoro urcite z neho tecie olej.
Skorodovane predne blatniky by som neriesil, ich zivotnost nie je nijako zavratna a investicie na ich vymenu nijako velke.
Takisto si pozri v akom stave su hrany dveri, panty a skus spodnu cast dveri zafixovat, stiahnut okienko a zalomcovat s hornym ramom - musi mat minimalnu volu a nesmie vrzgat, ak vrzga, je prasknute ulozenie ramu okna vo dverach a dvere budu potrebovat coskoro vymenit || zavarit.
Zhnitu vlecenu napravu spoznas podla kolies do A, nestaci vsak jazda, treba sa napriklad opriet o lavy zadny blatnik, zatlacit nan, ci kolesa nezmenia polohu, to by znacilo vyhnite plechy v okoli uchytenia napravy a / alebo uplne vyhnite gumove silentbloky v ulozeni, kupu takeho auta by som hodne zvazil. Kolesa do A mozu mat aj ine dovody, napriklad zhnity silentblok prevodovky (tazke radenie, vypadavanie rychlosti), alebo vzadu na priecke motora (zvysena hlucnost motora?).
Co sa tyka heverovania, to je diskutabilne... Povedal by som, ze ani originalny hever nebol navrhnuty tak, aby ulozenie zdvihaku nedeformoval...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 3.9.07, 17:10 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Vít Široký píše: Koupit bez koroze? Přeju hodně štěstí, asi budeš shánět dlouho. Taky jsem sháněl a nebylo to snadné. Nejhorší jsou lidi, dáš inzerát, oni ti nabízí auto, jo, je perfektní, přijeďťe se podívat, pak tam dojedeš a je to v prdeli jako všecky ostatní popelnice. Doporučuju zaměřit se na auta bílé barvy, jsou v ní perfektně vidět nedostatky. Napadená místa hned chytají tu správně zrzavou barvu a i případné zatírání-opravy mívají jiný odstín, ona ta původní bílá dost mění stářím barvu a nová se špatně chytá. Naopak v takový červený se to hledá blbě. Nestyděl bych se kouknot pod koberce, zkusit auto heverovat originál! heverem.
Ten hever bych nezkoušel, na mojí škodovce se mi podařilo utrhnout ten držák i když uchycení bylo úplně zdravé, prostě se utrhly ty svary - ty místa kde se to roztrhlo měly normálně stříbrnou barvu.
|
| 3.9.07, 17:25 |
|
 |
|
ventYl
|
tak nejako, to heveridla na podbehu je debilne navrhnute, trha sa aj cerstvo vymenene a zavarene ...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 3.9.07, 17:42 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
takhle, jednou jsem zvedal shnilou škodovku, originál zařízením, práh se začal deformovat, trubka tam už pak moc nedržela, ale auto se zvedlo, z toho vycházím, doma jsme měli zdravou (už je to sakra dlouho, ale měla novou kastli) a chodilo to normálně. Debilní systém to ale je, to se dohadovat nebudu.
|
| 3.9.07, 17:52 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Až najdeš šáde která bude jak řikáš "absolutně" bez koroze tak ji chci vidět. To by jsi leda musel podplatit Škoda Auto aby ti vylisovali novou, nebo jim ukrást z muzea
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 3.9.07, 17:53 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
Jo až budeš čorovat v Muzeu tak mi tam prosim prosim vem Rapida, Ferata a Škodu 180 popř. 200 RS ju ??? Dikas...  Hodnej...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 3.9.07, 17:55 |
|
 |
|
Šemik
|
Martin 007 píše: Jo až budeš čorovat v Muzeu tak mi tam prosim prosim vem Rapida, Ferata a Škodu 180 popř. 200 RS ju ??? Dikas...  Hodnej...
Pro mě to kilečko či tisícovečku 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 3.9.07, 17:56 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Martin 007 píše: Jo až budeš čorovat v Muzeu tak mi tam prosim prosim vem Rapida, Ferata a Škodu 180 popř. 200 RS ju ??? Dikas...  Hodnej... tu 200 RS neber, je v hrozným stavu, to auto je zanedbaný, poničený, a údajně i okradený  ale taky bych si tam vybral, stojí tam 130 RS "Monte Carlo"
|
| 3.9.07, 18:05 |
|
 |
|
cyz
|
|
| 3.9.07, 18:11 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Však to je jen legrace a v mnoha případech i pěkné sny 
|
| 3.9.07, 18:16 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Vít Široký píše: stojí tam 130 RS "Monte Carlo"
Jo jo ses muj clovek. Tohle auto se mi taky strasne libi. Mam ho i v pokoji na zdi 
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 3.9.07, 18:31 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |