Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 00:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Lukasy Felicie do Fáva 
Autor Zpráva

Příspěvek Lukasy Felicie do Fáva
Zdravím, nikde nemuzu najit navod jak dostat do novyho favorita felďáský packy :-(
Pomozte
Čím se liší felda? Prej mi pak nepujde cyklovač na stěrače:-( A co zadní stěrač a ostřikování zadního stěrače?? Jak je to tam řešený,je víc verzí lukasů?
Jináč když bych to daval do favorita, tak jakej je rozdíl v tom vypínání směrovek? Nějaké mechanické úpravy??

Co tedy potřebuji abych si dal lukasy do fava aby to bylo jak má být?
Fáv listopad 93,zadní stěrač, zadní ostřik, paměťový cyklovač

22.1.08, 22:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Namontuješ to iba ak vymeníš tyč riadenia za tú z felície. Prerušovač na smerovky budeš potrebovať tiež z feldy. Dával som do favoritu celú palubovku z feldy.
Prajem ti príjemnú zábavu z elektrikou. :D

24.1.08, 14:27
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Nevíte jak je to s tím cyklovačem? Právě vymýšlím nějaké řešení na zástavbu cyklovače z Fáva do Feldy MPi pro známé kteří si koupili MPi feldy aby si neodpálili ŘJ, tak jestli nemáte nějaký tip ohledně zapojení lukas Fávo x Felda, ale kdyžtak to nějak vybádám ze schémat.

24.1.08, 14:58
Profil ICQ

Příspěvek 
No jde o to jak je to zapojeny ty lukasy. Možná by to šlo zapojit tak aby to fungovalo jako ve favoritu s tim starym cyklovačem. nevim ktery kontakty se jak spínají:-( to je základní problém.
Mimochodem někdo mi rikal, že to jde na tu tyč z favorita, tak nevim. Docela by mně zajímalo jak tam pracuje a jak vypada ten mechanismus na vracení směrovek

24.1.08, 15:48

Příspěvek 
Velice jednoduše - na tyči volantu jsou 2 výstupky a na lucasu 2 takové packy, když dáš blinkr tak se jedna packa vysune a v okamžiku kdy o ni zavadí výstupek na hřídeli volantu tak se packa vrátí zpátky, uvolní páčku blinkru a ten se pomocí pružiny vrátí zpátky. A při té přestavbě jde o to že felda to má jinak rozmístěné.

24.1.08, 16:51
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Velice jednoduše - na tyči volantu jsou 2 výstupky a na lucasu 2 takové packy, když dáš blinkr tak se jedna packa vysune a v okamžiku kdy o ni zavadí výstupek na hřídeli volantu tak se packa vrátí zpátky, uvolní páčku blinkru a ten se pomocí pružiny vrátí zpátky. A při té přestavbě jde o to že felda to má jinak rozmístěné.

O tom jak je to na favu to vim, nevedel jsem ze felda to ma na tom samym principu :-)
Škoda že soudruzi udělali na fávu chybičku no, jinak bych ty lukasy mněnit nechtěl, kdybych nemusel každej měsíc vymněnovat pacičky

24.1.08, 17:08

Příspěvek 
To tam bude určitě něco špatně - to není normální aby se každý měsíc lámaly ty packy. Nesnažil jsi se někdy silou napasovat na sebe kryty kolem volantu?

24.1.08, 18:51
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
To tam bude určitě něco špatně - to není normální aby se každý měsíc lámaly ty packy. Nesnažil jsi se někdy silou napasovat na sebe kryty kolem volantu?

Ne, právě že ne. všechno je tak jak má být. Ale lidi kolem mi taky říkali, že to je normální že se pořád lámou na favoritu :-(
Je to plastový no, tak to hold moc nevydrží. Zkoumal jsem to, ale když je vymněním tak jsou OK, až po čase používání se mi čas od času stane že ta pacicčka budto praskne, a nebo je až moc ohebná,takže ten volant ji "přejede". Mam to tam vevnitř i namazaný jak se dá,aby to mělo při tom vypínání co nejmíň třelo, ale prostě nic se nemnění. Prostě pravidelná únava materiálu končící budto zlomením nebo změknutím.

Když jsem je kupoval tak mi nabizeli dokonce dva druhy! Jeden byl bílej plast (tužší) a druhej takovej nažloutlej (měkčí). Ale ted uz se vyrabi jenom ty měkčí. No prostě to chce překopat :'(

24.1.08, 18:59

Příspěvek 
me se na favoritu za 8 let co sem ho mel, zlomila ta vypinaci pacicka blinkru jen jednou, najezdil jsem snim 100 000 km prevazne po meste. Estli mas zajem tak mam komplet lukasi z pevnejma pacickama. Davat tam lukasi z felicie je blbost, nejenom ze to pak blbe vipada ale taky to bude poknej voprus s tou eletrikou.

25.1.08, 08:07
Profil ICQ

Příspěvek 
tak mě se stávalo na fávu taky že se mi lámali ty packy ty originál vydrželi dlouho ale ty novy co teť prodávajá vydží prd tak jsem tam dal taky lukasi z feldy musijou to by ale lukasi z té prvni feldy starší typ, tyč měnit nemusíš akorát je lepši tam dát aji felďáckej volant pač to vracení těch páček je natom volantu a s elekrto instalací nebyl problém vše funguje tak jak má a nebylo nic potřeba měnit akorát jsem musel dát relátko na klakson pač klakson u favoritu má spínany + a u feldy je spínané - . Elektriku jsem řeši skoušenim pokus omil ustřihával jsem postupně konektory z favorita za nové ploché konektory a zkoušel! akorát dojezd zadního stěrače spojiš s napíjenip pro stěrač při sepnutém klíčku. kdyby něco tak napiš SP poradim!Hodně zdaru :wink:

27.1.08, 19:56

Příspěvek 
Milan Koukal píše:
tak mě se stávalo na fávu taky že se mi lámali ty packy ty originál vydrželi dlouho ale ty novy co teť prodávajá vydží prd tak jsem tam dal taky lukasi z feldy musijou to by ale lukasi z té prvni feldy starší typ, tyč měnit nemusíš akorát je lepši tam dát aji felďáckej volant pač to vracení těch páček je natom volantu a s elekrto instalací nebyl problém vše funguje tak jak má a nebylo nic potřeba měnit akorát jsem musel dát relátko na klakson pač klakson u favoritu má spínany + a u feldy je spínané - . Elektriku jsem řeši skoušenim pokus omil ustřihával jsem postupně konektory z favorita za nové ploché konektory a zkoušel! akorát dojezd zadního stěrače spojiš s napíjenip pro stěrač při sepnutém klíčku. kdyby něco tak napiš SP poradim!Hodně zdaru :wink:

Díky moc za pomoc :wink:
Hele, takže říkáš že se mi ty směrovky vracet nebudou, když mám favoriťáckej volant? Protože favorit to má na té tyči to vracení.
Ještě jedna věc-jak poznám staré (první řady) a nové lukasy??

27.1.08, 20:24

Příspěvek 
páčky jsou stejny jenom tenplast kterej připevniš na řídící tyč je jinej potřebuješ obdélnikovej tvar je to hnedka na prvnim obrázku v tom odkazu a ten volan tam byt nutně nemusi akorát bys tam musel upravit ten originál plíšek na vryceni těch směrovek a neměl bys tam klakson.

27.1.08, 21:14
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]