|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Svítící kontrolka baterky
Autor |
Zpráva |
Kjubis
|
Svítící kontrolka baterky
Dobrý den, pořád mi svítí kontrolka baterie u auta (Felicie 1. 3 1998 r.), kdyže se zvýší otáčky, kontrolka baterky se rozvsvítí ještě víc, když otáčky motororu klesájí, světlo kontrolky slábne, ale pořád svítí. Uvažuju, jeslti to není špatně zapojeným rádiem, je tam sice už přes dva roky, ale poslední týden blbne tak, že i když ho vypnu, pořád čerpá energii, až se stane, že nejde nastartovat. Jen mi pořád vrtá hlavou ta kontrolka baterie, že dokonce svítí i i po vypnutí motoru !!!??? Nevíte co to může být? Předem děkuji všem za radu.
|
25.1.08, 13:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p20k
|
Re: Svítící kontrolka baterky
Kjubis píše: Dobrý den, pořád mi svítí kontrolka baterie u auta (Felicie 1. 3 1998 r.), kdyže se zvýší otáčky, kontrolka baterky se rozvsvítí ještě víc, když otáčky motororu klesájí, světlo kontrolky slábne, ale pořád svítí. Uvažuju, jeslti to není špatně zapojeným rádiem, je tam sice už přes dva roky, ale poslední týden blbne tak, že i když ho vypnu, pořád čerpá energii, až se stane, že nejde nastartovat. Jen mi pořád vrtá hlavou ta kontrolka baterie, že dokonce svítí i i po vypnutí motoru !!!??? Nevíte co to může být? Předem děkuji všem za radu.
Nastartovat a změřit napětí při volnoběhu a při zvyšování otáček napětí by nemělo překročit 14,5V jestli tuto hodnotu začne překračovat tak je špatný regulátor.
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
25.1.08, 13:24 |
|
|
cyz
|
Odmontoval bych kabel od alternátoru (ten silový) a změřil proud mezi baterkou a alternátorem v klidu (bez motoru s vypnutým zapalováním). Tohle co popisuješ by mohla dělat dioda která je proražená a tím pádem průchozí v obou smerech. Píšeš že tu baterku vybíjí rádio - jsi si jistý, máš oveřené že to dělá rádio nebo to odhaduješ?
|
25.1.08, 15:00 |
|
|
Milan Koukal
|
jo bude to špatná dioda mě to taky dělalo viměnil jsem můstek a byl klid.
|
27.1.08, 20:25 |
|
|
Kjubis
|
Kjubis píše: Dobrý den, pořád mi svítí kontrolka baterie u auta (Felicie 1. 3 1998 r.), kdyže se zvýší otáčky, kontrolka baterky se rozvsvítí ještě víc, když otáčky motororu klesájí, světlo kontrolky slábne, ale pořád svítí. Uvažuju, jeslti to není špatně zapojeným rádiem, je tam sice už přes dva roky, ale poslední týden blbne tak, že i když ho vypnu, pořád čerpá energii, až se stane, že nejde nastartovat. Jen mi pořád vrtá hlavou ta kontrolka baterie, že dokonce svítí i i po vypnutí motoru !!!??? Nevíte co to může být? Předem děkuji všem za radu.
Tak nakonec to byl vadný alternátor, sehnal jsem repasovaný, za polovičný cenu, takže relativně v klidu. Díky za rady!
|
1.2.08, 18:46 |
|
|
Milan Koukal
|
no jo vždyť řikám že můstek
|
2.2.08, 00:48 |
|
|
|