Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 00:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Alternátor přebíjí 
Autor Zpráva

Příspěvek Alternátor přebíjí
Zdravim, dnes sem jel večer domu s Feldou a zdálo se mi, že mi hrozně září palubka, tak sem změřil, kolik dodává altík a naměřil sem 17,8V !!! To je sakra hodně, má to být cca 14,5V zž jo? Čím to je, nebude skažené to relé, co je přímo v altíku??? Díky

1.2.08, 20:43
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
nejspíš proražená dioda ale počkej na vyjádření elektrikářů :wink:

1.2.08, 20:45
Profil ICQ

Příspěvek 
Proražená dioda a 17.8V? Já bych si spíše tipl na ten regulátor, slyšel jsem že u hyen často odcházejí.. Ale to poradí spíše Cyz :wink:

1.2.08, 20:47
Hliník navždy.

Příspěvek 
Hlavne s tim nejezdi nebo zkurvis ECU :sick:

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

1.2.08, 20:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tak já ty regulátory měním jenom protože v 99% případů jsou špatné uhlíky a přeletovávat to nikomu nebudu. Tohle ale může dělat asi oboje. Co dělá kontrolka dobíjení? Při špatných diodách se to většinou projevuje problikáváním a požhavováním kontrolky. Dej druhý regulátor a uvidíš. Přesně změřit diody to stejně bez demontáže alternátoru neuděláš. Hlavně při zkoušení odpoj + pól alternátoru nebo odpravíš půlku elektriky v autě.

1.2.08, 22:28
Profil ICQ

Příspěvek 
No musíš mít ted baterku jako balón...bacha na to. Měl sem to taky a byl to ten regulátor

1.2.08, 22:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
No musíš mít ted baterku jako balón...bacha na to. Měl sem to taky a byl to ten regulátor

Taky se mi jednou ve 1203 pokazilo dobijeni - prebijelo to!! Baterka se uplne rozehrala, desky v ni se pokroutili, popraskali... smradu z toho bylo ze se nedalo dychat ... Nanestesti se mi to stalo mezi poly cca asi 35 km od domova. Tak pro me prijeli s druhou baterkou a na ten dojezd jsem mel pustene uplne vsechny el. spotrebice vcetne odklopenych steracu, radia bez repraku ...

1.2.08, 22:41

Příspěvek 
jo to bude diodovej můstek :wink:

2.2.08, 00:42

Příspěvek 
Spraveno! Kdo tvrdil dioda, měl pravdu, kdo tvrdil na dojezd pustit všecko, nedoporučuju, 5 žárovek v prdeli a na ostatních spotřebičích by se to prodražilo, kdybych je zapínal. Holt je to jenom na 12V a je lepší s tim nikam nejezdit, když to nastane.

2.2.08, 22:23

Příspěvek 
fux.dggn píše:
Spraveno! Kdo tvrdil dioda, měl pravdu, kdo tvrdil na dojezd pustit všecko, nedoporučuju, 5 žárovek v prdeli a na ostatních spotřebičích by se to prodražilo, kdybych je zapínal. Holt je to jenom na 12V a je lepší s tim nikam nejezdit, když to nastane.

No kdyz to je nejake auto s EŘJ tak asi ne, ale ja jel se starou 1203 valnikem (plne nalozen) a byl sem dost daleko od domova. Tak sem to resil tim ze jsem vsechno pustil i za cenu toho ze neco zhori - a vyslo to :wink: :lol: :lol:

2.2.08, 23:01

Příspěvek 
co v pripade prebijeni a nozoveho dojezdu vytahnout kablik od regulatoru , a dojet jen na baterku

3.2.08, 07:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Dusche píše:
co v pripade prebijeni a nozoveho dojezdu vytahnout kablik od regulatoru , a dojet jen na baterku

Napadlo mě to, ale byla noc, takže kdybych to valil po dálnici a najednou by mi zhasly světla, tak by to bylo o držku, ale ve dne? Proč ne? Jen na baterku a všecko vypnout.

3.2.08, 10:10
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]