Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 12:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 otáčkoměr, favorit nový model / karburátor 
Autor Zpráva

Příspěvek otáčkoměr, favorit nový model / karburátor
Zdravim, nevítě někdo čím by mohl být klepající se ručička otáčkoměru ? pokud se pohybuje rychle tak je vše OK, ale pokud musí být na stále hodnotě kolem 3500 otáček tak jakoby lehce vystřelí zhruba o 500 otáček a pak zase klesne na 3500 a takhle to dělá pořád dokola

14.5.08, 19:38
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ahojte. Chcem sa vas spytat, ze ci nahodou neviete, ako si kalibrovat otackomer na formane 93, pretoze mam podozrenie, ze neukazuje presne.Mal som rozobratu palubku a asi som rozhadzal rucicky.Velmi vas prosim o radu. Dakujem

22.5.08, 14:16

Příspěvek 
To asi nejde, ale nejsem odborník tak nevim. Možná by to šlo podle nějakého přídavného otáčkoměru, u kterého je jistota že měří přesně.

24.5.08, 18:16

Příspěvek 
marty.forman píše:
Ahojte. Chcem sa vas spytat, ze ci nahodou neviete, ako si kalibrovat otackomer na formane 93, pretoze mam podozrenie, ze neukazuje presne.Mal som rozobratu palubku a asi som rozhadzal rucicky.Velmi vas prosim o radu. Dakujem

Na emisích se podívej jaký je rozdíl mezi tvým otáčkoměrem a otáčkami co ukazuje počítač, a podle toho posuň pak ručičku na otáčkoměru. Já to tak mám a je to přesnější...protože mi v celém spektru otáček ukazovala tak o 200-300 ot. víc. Je tam sice nevýhoda že při vypnutém motoru není ručička přesně na 0, ale myslím že to není taková tragédie.

Další věc....zezadu na otáčkoměru jsou takové plechové lístky...některé jsou poohýbané a některé ne....zhruba opisují stupnici otáčkoměru. Může mi někdo vysvětlit co mají ty plíšky znamenat? Jestli se jejich sklopením něco nastavuje nebo to tam je jen pro srandu králíkům? Taky jsem slyšel něco o seřizovacím šroubku ale ten jsem nenašel.

24.5.08, 18:35

Příspěvek 
Vyzkoušet to jde jednoduše, stačí obyčejný generátor, při 100Hz musí ukazovat 3000ot/min, kdysi jsem jej kalibroval dokonce přes program v PC a výstup zvukovky. Ty plechy jsou pro kalibraci, nastavuje se tam linearita stupnice.

24.5.08, 18:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Martin píše:
Vyzkoušet to jde jednoduše, stačí obyčejný generátor, při 100Hz musí ukazovat 3000ot/min, kdysi jsem jej kalibroval dokonce přes program v PC a výstup zvukovky. Ty plechy jsou pro kalibraci, nastavuje se tam linearita stupnice.

To jsem si myslel :P ale do toho svého sahat nebudu...i když mi pořád stojí tak na 1700 a pak najednou skočí na 2000 ale co už. Ještě bych chtěl vědět...když je otáčkoměr "rozbitý" a ukazuje i při max. otáčkách nějak 1500 (jakoby jeho rozsah byl jen do 1500 na volnoběh ukazuje 200 atd) je teda:

a) opravdu rozbitý
b) dá se nastavit těmi plíšky případně nějak jinak...jak?
c) je pro BMM a dával jsem jej na karburátor či naopak

24.5.08, 18:50

Příspěvek 
Čím to je ti neporadím, musel bych ho mít na stole. Ale určitě na ty plechy nešahej, to je nastavené z výroby a je to jen lehká korekce, tím to není určitě a už bys je tak dobře jak byly nenastavil.

Ještě upozorňuji, že vše co jsem psal platí pro otáčkoměr na klasické zapalování, jak je to řešené v novějších systémech přesně nevím.

24.5.08, 19:09
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Co vím tak je tam trimr a tím se to nastavuje ale jak to správně kalibrovat ti nepovím nikdy jsem to nedělal.

24.5.08, 19:19

Příspěvek 
dá sa kalibrovat,ja som to uz robil.Lietanie rucicky som mal aj ja,a aj novy otáckomrr lietal,tak som hladal dalej,a uz vyriesené,len som vymenil nové brisk sviecky za NGK,a funguje aj stary

15.6.08, 18:15
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]