|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Spínač svetiel spiatočky Škoda Felicia 1.6
Autor |
Zpráva |
ivo-sk
|
Spínač svetiel spiatočky Škoda Felicia 1.6
Dobrý deň
Prosím Vás, kde sa na Felicii 1.6 nachádza spínač na svetlá spiatočky a ako sa k nemu dostanem?
Alebo, čo môže byť príčinou, že pri zaradení spiatočky nesvietia svetlá, keď káble a konektory pri svetlometoch sú v poriadku ?
Ďakujem, Ivo
|
31.1.09, 15:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
najdeš tam kde na favortu nebo 1.3 feldě pod převodovku vypadlo uhnilo pojistka miloš
|
31.1.09, 15:51 |
|
|
ivo-sk
|
Skontroloval som všetky poistky, všetky sú v poriadku
Spínač som našiel a premeral - funguje správne, žiarovky sú dobré... Ale pri zaradení spiatočky svetlo nesvieti...
Chyba bude inde...
Neviete mi poradiť, kde by som zohnal elektrickú schému od tohto auta ?
|
31.1.09, 16:49 |
|
|
michalkatka
|
ivo-sk píše: Skontroloval som všetky poistky, všetky sú v poriadku Spínač som našiel a premeral - funguje správne, žiarovky sú dobré... Ale pri zaradení spiatočky svetlo nesvieti... Chyba bude inde... Neviete mi poradiť, kde by som zohnal elektrickú schému od tohto auta ?
napätie do spínača ide
pozor iba pri zapnutom zapaľovaní...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
31.1.09, 16:54 |
|
|
ivo-sk
|
Ano ide, mam to premerane
Len zhanam schemu, aby som vedel ako je to zapojene, aby som vedel, co a kde merat
|
31.1.09, 16:56 |
|
|
michalkatka
|
ivo-sk píše: Ano ide, mam to premerane Len zhanam schemu, aby som vedel ako je to zapojene, aby som vedel, co a kde merat
potom to ide na konektoru do zadného zväzku pri vodičovom stĺpiku, potom až do zadu... schému mám doma, teraz som v robote.
inak skús spojiť tie kontakty zo spínaču priamo, často sa stáva že spínač má zlý kontakt, teda býva povytiahnutý, alebo uvolnený ten nit čo drží kontakt, najlepšie nové origo čidlo...
|
31.1.09, 17:00 |
|
|
ivo-sk
|
Ja som meral spínač tak, že som mal pripojený merák v režime merania skratu na vývody spínača, zaradil som spiatočku, merák zapískal (spínač zopol), zaradil som neutrál, merák stíchol (spínač rozopol)
Aj ja si myslím, že bude niekde chyba v kábloch
|
31.1.09, 17:11 |
|
|
michalkatka
|
ivo-sk píše: Ja som meral spínač tak, že som mal pripojený merák v režime merania skratu na vývody spínača, zaradil som spiatočku, merák zapískal (spínač zopol), zaradil som neutrál, merák stíchol (spínač rozopol) Aj ja si myslím, že bude niekde chyba v kábloch
odpoj tie fastrony (konektory) zo spínača a prepoj ich nejakým drátom... 80% podobných porúch býva tým kontaktom spínača...
|
31.1.09, 17:20 |
|
|
ivo-sk
|
Odpojil som, prepojil som, ale spiatočka nesvieti
Zo schémy som zistil, že ako vývod zo spínača ide žltý kábel do konektora pri stĺpiku vodiča. Odtiaľ ide čierno-modrý kábel až dozadu - do svetla.
Meral som napätie pri zapnutom zapaľovaní medzi žltým káblom na tom konektore pri vodičovi a kostrou vozidla - pri zaradenej spiatočke ukazuje 12V, pri nezaradenej spiatočke 0V. Z toho vyplýva, že kontakt na spínači v prevodovke je dobrý.
Meral som napätie medzi čierno-modrým káblom vzadu, na konektore na sveltách a kostrou, ukazuje stále 0V. Z toho vyplýva, že bude asi niekde prerušený ten čierno-modrý kábel medzi konektorom pri vodičovi a konektorom na svetlách.
Pozriem sa na to, keď bude teplo. Dovtedy sa zaobídem aj bez spiatočkoových svetiel
Ďakujem za pomoc
I.
|
31.1.09, 18:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|