Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 03:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 sonda do elektroinstalace 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek sonda do elektroinstalace
tak pře dvěma lety jsem hledal sondu do kabelů že propíchneš izolaci a měříš no nic moc hlavně v zimním období,

dneska jsem byl u kámoše a ten mi uhazoval sondu je to asi 3 cm jehla a ukončena je zdířkou že tam vrazíš banánek a tu jehlu zasuneš zezadu do konektoru a měříš

nevíte jak se ten xindl jmenuje a kde se to dá objednat? díky miloš

31.1.09, 14:34
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Nevím přesně o co jde, ale budou to mít asi v některé firmě, která prodává různé testery apod. Něco podobného jsem viděl u firmy, která v práci dělala síťové rozvody na počítače. Na jedné straně nacvakl ten chlápek nějaký pípací generátor a na druhé straně hledal měřákem, který drátek zrovna propískává. Ten síťový kabel má asi 6 nebo 8 drátků a poznat který zrovna zapojí na jedné straně vzdálené asi 50m je velice složité. To bude asi něco podobného, ne? Píchne nějaká minihrot do káblíku a pozná který obvod nešlape.

31.1.09, 21:54
Mistr mechanik

Příspěvek 
varok píše:
Nevím přesně o co jde, ale budou to mít asi v některé firmě, která prodává různé testery apod. Něco podobného jsem viděl u firmy, která v práci dělala síťové rozvody na počítače. Na jedné straně nacvakl ten chlápek nějaký pípací generátor a na druhé straně hledal měřákem, který drátek zrovna propískává. Ten síťový kabel má asi 6 nebo 8 drátků a poznat který zrovna zapojí na jedné straně vzdálené asi 50m je velice složité. To bude asi něco podobného, ne? Píchne nějaká minihrot do káblíku a pozná který obvod nešlape.

asi jo prostě asi 4cm jehla z toho 1 cm izolovaná a končící ve zdířce izolované tento xindl napíchneš zezadu do konektoru do příslušného pinu zsuneš banánek s kblíkem a měříš miloš

1.2.09, 10:51

Příspěvek 
To chápu, mají to i v některých lepších servisech. Prostě se tím jakoby propípnou jednotlivé okruhy a zjistí se tak, jestli je špatný kabel, nebo konektor, nebo žárovka apod. Je to ono? Ale na jakém principu to přesně pracuje to nevím. Podle mého názoru, asi jako indukční zkoušečky na síťové napětí.

1.2.09, 13:55
Mistr mechanik

Příspěvek 
ne ne nic se nepropichuje ty píchycí mám di zasuneš do díry jak vede drát do konektoru a spojiš se stím pinem při přepojeném konektoru ten konec není ostrý na píchání miloš

1.2.09, 14:06

Příspěvek 
Tak se zeptej toho strejdy, co to vlastní, nikdo ti asi víc neřekne.

1.2.09, 14:08
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
já to pochopil jako jehlu, ke který se dá připojit banánek, a je to jen k tomu ,aby se dalo dostat do míst kde je málo místa, jeslti jo, tak to musí jít udělat, třeba do nějaký tlustší propisky to naroubovat

1.2.09, 14:13
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]