Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 18:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Kde je problém?Baterka nebo starter? 
Autor Zpráva

Příspěvek Kde je problém?Baterka nebo starter?
Mám následující problém-nebiju baterku a dám do auta a už při prvním otočení slyším jak hůř startuje,tohle se opakuje pořád,někdy je to lepší někdy naopak horší a zajímá mě kde je problém?Vše nasvědčuje tomu že je špatná baterka,ale teď mě napadlo mohlo by to mít něco společnýho se špatným starterem tohle nebpo je to na tuty ta baterka?I když se jí nechce někdy tak otočím vždycky,ale nechci to nechat až neotočím vůbec-Budu rád za jakýkoli názor a poznatek.Děkuji

10.3.09, 16:08
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Může to být oboje, ale šel bych nejdřív po té baterce. Jak je stará a jaký je to výrobce? Na kolik u ní klesá svorkové napětí počas startu?

10.3.09, 16:11

Příspěvek 
Takhle:Ta baterka je tam asi půl roku,ale když mi to zlobilo na starteru a nedobíjelo mi to,tak byla třeba 2x do týdne na nabíječce.Tohle je zatím jediný co takhle z fleku vím ... zbytek musím zjistit a změřit

10.3.09, 16:15

Příspěvek 
Skus najprv očistiť kontakty na baterke a potom ju odmeraj pri záťaži. Pozapínaj čo najviac spotrebičov (svetla, ventilator, stierače....) a odmeraj napätie na baterke. Nemalo by moc klesnuť. (pod cca 9V)

10.3.09, 18:53

Příspěvek 
Co je to za značku? Nevím jak jiné značky ale třeba když máš Vartu tak ti každý autorizovaný prodejce udělá bezplatně test baterky...

10.3.09, 21:06
Profil ICQ

Příspěvek 
Zdravím - i při maximálním odběru tam je cca 11,9 V takže by to byl starter a uhlíky v něm?

11.3.09, 20:24

Příspěvek 
rozebrat dokonale očistit a smontovat:

svorky na baterku a kontakty baterky

kabely a spoje drátu z baterky do starteru

zemění baterka-karoserie a karoserie-starter.

je vhodné dopnit zemnící drát přímo pod šroub na starteru.

teoču tam ohromlý proudy, každej přechoďák je na ho**o.

až toto bude ok, začni se starterem.

pak tey, stav kotky, uhlíků, vyčistit dokonale prostor kotvy a uhlíků, kontakty a spoje.

11.3.09, 20:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
tomy píše:
Zdravím - i při maximálním odběru tam je cca 11,9 V takže by to byl starter a uhlíky v něm?

A prívod na starter je v akom stave? Skus ešte skontrolovať prepojenie (kostru) medzi motorom a karoseriou. Ak aj to bude OK, tak asi už len štarter von!

11.3.09, 20:45
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]