|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Š130-samovolne spusteni vetraku chladice - auto 2 dny garazi
Autor |
Zpráva |
alda
|
Re: Š130-samovolne spusteni vetraku chladice - auto 2 dny ga
MK_vs píše: Dobrý den,
dnes ráno jsem šel do garáže pro kolo a co neslyším. Na Š130, která byla už 2 dny v garáži bez jakého koli pohybu jel větrák chladiče. Přitom večer, kdydž jsem tam byl se nedělo nic. Neměl jsem čas ráno zkoumat příčinu, tak jsem jen odpojil baterku. Stejně už měla jen 9,6V, podle multimetru.
Co toto může způsobit? POkud skrat, což si jinak neumím vysvětlit, kde a co ledat? Kudy vedou dráty? POkud bych nic nenašel, jak a kde namontovat dodatečný spínač větráku chladiče?
Děkuji Martin.
Už se mi to stalo taky. prostě uvnitř se ten spínač rozsype. Prostě vyměnit za nový.
|
16.1.07, 06:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: Š130-samovolne spusteni vetraku chladice - auto 2 dny ga
nejlepsi je cidlo nahradit vypinacem, zadny cidlo nepozna ze je pod kopcem a ty tomu v tom kopci nalozis plnej kotel a proto kdyz se budu blizit ke kolone, zapnu vetrak driv, kdyz budu pod hodne dlouhym kopcem, kterej se da vyjet jen na dvojku maximalne sedesatkou, protoze je strmej, tak hned pod kopcem zapnu vetrak a mam klid,ne?? kontrolku mam primo v budiku, takze o jeho stavu porad vim...a pokud ho nezapnu a uvarim, sem blbej, ale nespoliham na cidlo o kterym vim, ze funguje jen zazrakem a obcas a jeste pozde..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.1.07, 14:17 |
|
|
kdoasi
|
Nejlepší řešení je koupit nové čidlo (dnes už se nedělá nevhodné mechanické, tak jako dřív) a zapojit ventilátor přes spínací relé. Do kabiny je možné (ale ne nutné) přivést manuální spínání (co kdyby...) a diodu indikující chod ventilátoru. Takhle to bude fungovat spolehlivě a nemusím před každým kopcem uvažovat o větráku. A neuvařím ani když budu blbej
|
16.1.07, 15:01 |
|
|
|