|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Autor |
Zpráva |
kingbacker
|
gokralik píše: Výměna jednoduchá jak facka. Zajdi si koupit nové těsnění do mototechny, pak vem nůž, kolem toho starého okna tu gumu odřež (pokud chceš nechat starou gumu, tak okno vymlať nebo vypáč a guma zůstane) a okno vytáhni, nandej na nové okno těsnění, do drážky v těsnění dej nějaký hodně pevný provázek (ale třeba mě se osvědčil kablík) těsnění namaž olejem a takhle okno přilož z venkovní strany na pátá vrata. Potom si vlez dovnitř, protáhni si ty dva konce provázku (kabelu) dovnitř a už jen ten jazýček těsnění protahuj přes hranu tím provázkem. Nevím jak to lépe vysvětlit, ale až to uvidíš, bude ti to jasné. Ještě lepší je mít nějakého pomocníka, co ti bude okno přidržovat na správném místě. Není nic horšího, než když máš protaženou půlku těsnění a okno ti povyjede.
Právě jsi o pár řádků výš psal že výměna ne uplně jednoduchá, řeknu bráchovi a zkusím to vyměnit, když mám nový okna za zadkem. Dík
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
29.7.09, 11:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
No ano, je to jednoduché jak facka. Akorát jsem ti podrobně popsal jak na to.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
29.7.09, 11:57 |
|
|
kingbacker
|
TTak nějak "myslím" že jsem to pochopil, princip provázku, kterej přetáhne jednu stranu těsnění za plech. Každopádně nejdřív vyndám to původní sklo i s těšněním Formánka, kde to má novou gumu, vyzkouším nasazení am a až potom pujdu sundat sklo z Fáva Otec by mě asi nepochválil, že bysme jezdili bez zadního okna
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
29.7.09, 12:04 |
|
|
gokralik
|
Ničeho se neboj. Klidně si to nacvič, ale to přetahování není pro těsnění zrovna procházka růžovým sadem. Takže jestli si to chceš někde nacvičit, tak nejlépe se starým těsněním. Určitě budeš mít ten rantlík na pátých dveřích porezlý a to těsnění se bude o ta ostrá místa trhat!
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
29.7.09, 12:25 |
|
|
|