Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 23:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 anténa - fábia 
Autor Zpráva

Příspěvek anténa - fábia
ahoj

rádio mi docela blbě chytá signál, tak jsem to zkoumal a jediné s čím si nevím rady je záležitost, jestli u fábie (2002) vede k anténě na střeše společně s koaxem i drát pro napájení zesilovače. podle schéma zapojení to vypadá, že ne, ale od iso konektoru mi jde jeden drát (modrý), na konci je čokoláda a je vidět, že se z druhého konce drát vytrhl.

díky za rady

26.7.09, 13:10
Pspvek Reklama

Junior TW team

Příspěvek Re: anténa - fábia
boobika píše:
ahoj

rádio mi docela blbě chytá signál, tak jsem to zkoumal a jediné s čím si nevím rady je záležitost, jestli u fábie (2002) vede k anténě na střeše společně s koaxem i drát pro napájení zesilovače. podle schéma zapojení to vypadá, že ne, ale od iso konektoru mi jde jeden drát (modrý), na konci je čokoláda a je vidět, že se z druhého konce drát vytrhl.

díky za rady

co ja si pamatuju tak jestli nemáš origo radio co podporuje škodovka tam tam se musel přidělávat antení zesilovač jestli ty vytrhlé kably nejsou od toho

26.7.09, 14:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Možno niekto ozaj riešil blbý príjem rádia a ozaj si potom zosiľ§ovač vymontoval..ale origo Fabia anténa má vstavaný predzosiľovač a ten musí byť napájaný...ale tuším to je nejak inak napájané, nie cez ten prídavný modrý kábel...inak, ten modrý kábel je origo na spínanie zosíka, možno tam bol tento kedysi použitý...

A ešte jedna vec - väčšina škoda antén, s ktorými som mal česť, mala odpálený ten vstavaný predzosiľovač a práve vďaka tomu je príjem rádia mizerný...mal som tú česť cca s 10 ks Fabia/Felicia a asi len 2 chytali dobre rádiá...samého by mazaujímalo, akú anténu použiť, aby som spoľahlivo chytal rádiá...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

26.7.09, 14:54
Junior TW team

Příspěvek 
mama stejny problem ale je to jasne co je vo veci , skus ci nemas zlomenu antenu v tej hrubej gumovej casti , vraj sa to u fabii stava dost casto , len chyt za tu gumu a pokyv s tym , ze je to zlomene spoznas rychlo :cry:

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

26.7.09, 17:04
Profil ICQ

Příspěvek 
ten prut jsem zkoušel měnit za jiný (100% funkční). výsledek stejný.

taky jsem si říkal, že zesilovač musí být napájený, ale podle chybějícího dalšího drátu (ruku jsem měl vraženou kam to šlo a ve svazku taky nebyl) a taky podle schéma zapojení, tam nic není. jediný co mne napadlo ještě - že je to napájené jak zesíky pro tv - přímo přes koax. origo rádio to třeba umí a neorigo ne. ale to je jen dohad.

26.7.09, 20:31

Příspěvek 
tak je to jak bylo výš napsané - origo rádio umí napájet zesilovač přes koax k anténě. prý je to záležitost koncernu v případě kdy bylo v autě rádio už z obchodu. ty co měly pouze přípravu, mají i drátek pro napájení zesíku.

a teď otázka - pomůže pouze výměna antény a natažení nového vedení k rádiu nebo se dělá nějaká věc, která by uměla napájet zesilovač v anténě po koaxu?

29.7.09, 19:21
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
dělá se ještě předzesilovač :wink: prakticky mezikus mezi antenu a radio napájenej tim káblíkem z rádia :D

29.7.09, 20:17
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]