|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
boobika
|
anténa - fábia
ahoj
rádio mi docela blbě chytá signál, tak jsem to zkoumal a jediné s čím si nevím rady je záležitost, jestli u fábie (2002) vede k anténě na střeše společně s koaxem i drát pro napájení zesilovače. podle schéma zapojení to vypadá, že ne, ale od iso konektoru mi jde jeden drát (modrý), na konci je čokoláda a je vidět, že se z druhého konce drát vytrhl.
díky za rady
|
26.7.09, 13:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
M4sterCZ
Junior TW team
Příspěvky: 964 Bydliště: Mezi ostravou a Novým Jičínem...Bílovec
|
Re: anténa - fábia
boobika píše: ahoj
rádio mi docela blbě chytá signál, tak jsem to zkoumal a jediné s čím si nevím rady je záležitost, jestli u fábie (2002) vede k anténě na střeše společně s koaxem i drát pro napájení zesilovače. podle schéma zapojení to vypadá, že ne, ale od iso konektoru mi jde jeden drát (modrý), na konci je čokoláda a je vidět, že se z druhého konce drát vytrhl.
díky za rady
co ja si pamatuju tak jestli nemáš origo radio co podporuje škodovka tam tam se musel přidělávat antení zesilovač jestli ty vytrhlé kably nejsou od toho
_________________ Škoda Favorit Silver Line 135B BMM 40 kW papírově 136L 46kW:D 2 in 1 Odpočívej v pokoji Škoda Octavia 1,6 MPi Člen Junior TW teamu
|
26.7.09, 14:36 |
|
|
ferrari
|
Možno niekto ozaj riešil blbý príjem rádia a ozaj si potom zosiľ§ovač vymontoval..ale origo Fabia anténa má vstavaný predzosiľovač a ten musí byť napájaný...ale tuším to je nejak inak napájané, nie cez ten prídavný modrý kábel...inak, ten modrý kábel je origo na spínanie zosíka, možno tam bol tento kedysi použitý...
A ešte jedna vec - väčšina škoda antén, s ktorými som mal česť, mala odpálený ten vstavaný predzosiľovač a práve vďaka tomu je príjem rádia mizerný...mal som tú česť cca s 10 ks Fabia/Felicia a asi len 2 chytali dobre rádiá...samého by mazaujímalo, akú anténu použiť, aby som spoľahlivo chytal rádiá...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
26.7.09, 14:54 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
mama stejny problem ale je to jasne co je vo veci , skus ci nemas zlomenu antenu v tej hrubej gumovej casti , vraj sa to u fabii stava dost casto , len chyt za tu gumu a pokyv s tym , ze je to zlomene spoznas rychlo
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
26.7.09, 17:04 |
|
|
boobika
|
ten prut jsem zkoušel měnit za jiný (100% funkční). výsledek stejný.
taky jsem si říkal, že zesilovač musí být napájený, ale podle chybějícího dalšího drátu (ruku jsem měl vraženou kam to šlo a ve svazku taky nebyl) a taky podle schéma zapojení, tam nic není. jediný co mne napadlo ještě - že je to napájené jak zesíky pro tv - přímo přes koax. origo rádio to třeba umí a neorigo ne. ale to je jen dohad.
|
26.7.09, 20:31 |
|
|
boobika
|
tak je to jak bylo výš napsané - origo rádio umí napájet zesilovač přes koax k anténě. prý je to záležitost koncernu v případě kdy bylo v autě rádio už z obchodu. ty co měly pouze přípravu, mají i drátek pro napájení zesíku.
a teď otázka - pomůže pouze výměna antény a natažení nového vedení k rádiu nebo se dělá nějaká věc, která by uměla napájet zesilovač v anténě po koaxu?
_________________ Fabia 1.9 Tdi PD (2002)
|
29.7.09, 19:21 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
dělá se ještě předzesilovač prakticky mezikus mezi antenu a radio napájenej tim káblíkem z rádia
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
29.7.09, 20:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|