Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 23:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 škoda 120 přestala dobíjet 
Autor Zpráva

Příspěvek škoda 120 přestala dobíjet
Dobrý večer,
mám problém se svojí nedávno zděděnou stodvácou. Před několika dny jsem měnil žárovičku v palubce a od té doby mi nejde dobíjení. Vůbec nevím jak zjistit kde je problém.
Přijde mi jako hloupost, aby výměna žárovky nějak souvisela s dobíjením, ale opravdu jen co jsem poté nastartoval, rozsvítila se kontrolka dobíjení (svítí pořád) a asi po dni jsem už ani nenastartoval.

Nemohl by mi někdo poradit jak zjistím, kde je problém? (prosím o návod pro technického antitalenta)

děkuji
xdarebak

2.8.09, 22:18
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Jestli to byla jiná než doporučená, mohla se spálit pojistka

Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě

2.8.09, 22:35
Profil ICQ

Příspěvek 
mrknu se, jenom pojistku dobíjení najdu u ostatních pojistek (jakoby pod palubkou u řidiče?)

2.8.09, 22:39

Příspěvek 
Tak jsem si s tím opět pohrál, pročistil kontakty a už nedobíjí jen při nízkých točkách. Jakmile přidám plyn kontrolka dobíjení zhasne, ale po čase se opět trošku rozsvítí. Nevíte jak to pořešit? (omlouvám se, že se ptám jak lama, ale tomuhle opravdu nerozumím)

3.8.09, 13:44

Příspěvek 
Tak změř napětí např. na 1. pojistce při volnoběhu a pozvolném přidávání plynu. Nemělo by to přesáhnout asi 14,3 V. Měl jsem podobný problém.

3.8.09, 14:07
Profil ICQ

Příspěvek Re: škoda 120 přestala dobíjet
xdarebak píše:
Dobrý večer,
mám problém se svojí nedávno zděděnou stodvácou. Před několika dny jsem měnil žárovičku v palubce a od té doby mi nejde dobíjení. Vůbec nevím jak zjistit kde je problém.
Přijde mi jako hloupost, aby výměna žárovky nějak souvisela s dobíjením, ale opravdu jen co jsem poté nastartoval, rozsvítila se kontrolka dobíjení (svítí pořád) a asi po dni jsem už ani nenastartoval.

Nemohl by mi někdo poradit jak zjistím, kde je problém? (prosím o návod pro technického antitalenta)

děkuji
xdarebak

A co za zarovicku to bylo? Jestli jsi menil zarovicku kontrolky dobijeni, tak u ni zalezi na hodnote, jinak se alternator nanabudi a nedobiji. Zkus prokontrolovat draty vedouci do palubovky,jestli neni nekde nejaky povoleny. Dale pak kable kolem alternatoru a u baterky. Popripade si sezen jiny alternator. Vic uz me nenapada, jak bych ti jeste poradil.

4.8.09, 19:58
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]