Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 20:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Záhada 
Autor Zpráva

Příspěvek Záhada
Dobrý den, mám škodu 120 na plyn a stala se mi taková záhada. Dojel sem na jedno místo a už sem neodjel. Začal sem točit motor, který vzápětí naskočil, ale jak sem přestal startovat tak mi motor chcípnul. Abych odjel tak jsem natáhl kabel od baterky přímo do indukční cívky. Teď musím před každým vyjetím letět dozadu a zapojit kabel do baterky a naopak když chci chcípnout motor tak musím zase dozadu a vytáhnout kabel. Závada se zdá být na spouštěcí skříňce, kterou jsem v zápětí vyměnil, ale potíže stále trvají. Nevíte někdo kde může být chyba? :cry:

25.11.09, 18:39
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Záhada
poistky si pozeral :?:

a prečo je to v LPG sekcii :?:

25.11.09, 20:40

Příspěvek Re: Záhada
někde se ti ztratilo napětí po klíčku poj č.2 pokud si pamatuju koukni na ni očisti a napruž kontakty a proměř. vzadu v motoru na indučce konektor č.15 musíš naměřit po otočení klíčku plus 12V pokud ne tak si ho od pojistek natáhni novej. :roll:

26.11.09, 00:14

Příspěvek 
Odešel předřadný odpor na indukčce.

26.11.09, 07:09

Příspěvek 
Omlouvám se jestli jsem dal dotaz do špatné sekce, ale jelikož mám auto na LPG tak sem to šoupnul sem. Pojistky jsou v pořádku. Na spínací skříňce se všechno chová tak jak má a indukční cívka je fungl nová, ale mám záložní tak ji můžu zkusit vyměnit. Zatím jsem ve škole, takže se na to můžu zase podívat až odpoledne :(

26.11.09, 07:56
Profil ICQ

Příspěvek 
Jednoduše ti tam jde jen napětí ze startéru při startování a ne od spínací skříňky, vezmi multimetr, zkoušečku nebo žárovku a zkoušej kde se ti napětí "ztratilo" - na předřadným odporu, na konektorech, na kabelech, spínací skříňce až po pojistku.

26.11.09, 16:05
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Kudy by se tam to napětí moho dostat?

26.11.09, 18:57

Příspěvek 
Při startování je ze startéru přivedeno napětí na indučku tak, aby byl přemostěn předřadný odpor, proto mu to při startování naskočí, ale jak přestane, zase chcípne.

27.11.09, 17:51

Příspěvek 
Pozor, indukční cívka + regulátor napětí nejsou jištěny pojistkou! Přepálená pojistka spínaného plusu nemá vliv.

Zkus černý drát s konektorem co je na předřadném odporu zapalovací cívky nasadit až za něj, pokud to pojede tak je ten odpor vadný.

27.11.09, 18:51

Příspěvek 
Tak už sme na to kápli :D Bylo to to čeho sem se bál...auto měl nějaký kutil a mezi změtí kabelů sme objevili schované pojistky. Samozřejmě byla jedna spálená :D Zároveň sme objevili zapojené ale nic nedělající relátko a tajný spínač pod palubovkou, který se zdá také nečinný. Díky za rady :wink:

28.11.09, 08:57
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Hlavně se nespokojit s tím, že se vymění pojistka. Ta stará neodešla bez důvodu (jestli teda byla proudově přiměřená)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

28.11.09, 11:45

Příspěvek 
Matthes píše:
Hlavně se nespokojit s tím, že se vymění pojistka. Ta stará neodešla bez důvodu (jestli teda byla proudově přiměřená)

no pokiual odide len prva, tak je to este celkom dobre, ale ak ti po case vyleti i druha, tak neviem neviem...

28.11.09, 15:53

Příspěvek 
Jerremy píše:
Tak už sme na to kápli :D Bylo to to čeho sem se bál...auto měl nějaký kutil a mezi změtí kabelů sme objevili schované pojistky. Samozřejmě byla jedna spálená :D Zároveň sme objevili zapojené ale nic nedělající relátko a tajný spínač pod palubovkou, který se zdá také nečinný. Díky za rady :wink:

nie su tie vypinace a relatka na to LPG? Kvoli tomu LPG tam moze byt dorobena aj ta dalsia pojiskova skrinka..

28.11.09, 15:54
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]