Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Občas jsou ještě k vidění (V Plzni je Regner vede, ale to je asi kapku z ruky..). Vytáhnout za pomoci malého plochého šroubováčku kterým přihneš aretovací pacičku blíž k vlastnímu tělu konektoru
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
26.12.09, 00:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Stinovlas
|
je to tenhle? http://najisto.centrum.cz/158680/jiri-regner/ kamoska jezdi pres plzen casto...
_________________ Mam svuj svet-punk's not dead!
|
26.12.09, 00:19 |
|
|
Šemik
|
Jo, to je ono. Jen je to teď v Plovární 12.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
26.12.09, 00:21 |
|
|
varok
|
Děkuji moc, že jste mě podržely. Ty svorky jsou opravdu na h...o. Kolikrát vidím u někoho ty svorky, pak si stěžují, že jim něco nefunguje. Já je mám třeba u toho ostřikování předních světel a čelního skla. Na motorku pro čelní sklo je touto svorkou přicvaklý drát k tomu ostřikování světel. Pak je hrubý drát na startéru, který vede přímo k tomu relátku. Já ho tam nemám, protože nefunguje. Tatík měl od strejdy nedávno fáčko, ale něměl to zapojené, protože vyměnil po bouračce nárazník za normál bez ostřikovačů, tak jsem mu vzal taky to relé, ale opět nefunguje. Jo, to tlačítko pod těmi světly měli prý některé fáčka origo ve zvláštní výbavě. Ty konektory kulaté na fáčko jdou koupit v některých autodílech. Vytáhnout jdou přihnutím toho jazýčku zpátky dovnitř konektoru. Dělám často s elektrikou, tak jsem si koupil krimpovací kleště a raději si nacvakám nové fastony nebo ty kulaté konektory. Chystám se udělat celou novou elektriku u mého fáčka, ale zatím nejsou penízky. Ty dráty mě přijdou na docela balík, aby to trošku vypadalo. Teď tam v tom mám nepořádek, ty hnusné plastové svorky, dráty jsou kolikrát krátké a tudíž natáhnuté k čidlům apod. jak prezervativ. Tak si to chci pořádně udělat a hlavně přehledně.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.12.09, 10:17 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Stinovlas píše: ... to uz lip vypada ta plastova spojka..
pokud umis s pajkou a pouzijes kvalitni izolacni pasku nebo stahovaci buzirku vypada to mnohem lepe nez ta hnusna rychlosvorka ktera je navic 3x vetsi nez kdyby si to jenom omotal
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
26.12.09, 10:27 |
|
|
Milan Koukal
|
varok:
Si sežeň nějaký starší dobrý dráty od někoho kdo ruší fáčko, nebo na vrakaču a vyjde tě to levněji taky už jsem to tak řešil
|
26.12.09, 16:13 |
|
|
varok
|
Když jsem ještě neměl krimpovací kleště, nebo u aut kde nemám nové konektory, jednoduše požadovaný káblík odizoluji, třeba 1cm. Ten káblík, který chci napojit omotám kolem stávajícího káblíku, pořádně propájím. Omotám izolační páskou a hotové. Ty svorky, né že jenom zmenšují průřez káblíku, ale kolikrát není ani pořádný kontakt mezi káblíkem a tím plíškem a problémy jsou na světě.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.12.09, 16:15 |
|
|
varok
|
Tak dnes jsem vyměnil odpoledne tu páčku u volantu na ovládání stěračů. Už to funguje jak má. Stěrače zvlášť a ostřikovače taky. Jen je zajímavé, že jsem rozebral tu starou a není vidět nějakou chybu. No nic, nechám ji na náhradní díly.
|
27.12.09, 16:56 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
@ varok:
vetsinou tu chybu okem neuvidis ale kdyz skusis tou packou zahybat zjistis ze ty unavene kontakty se dotykaji i kdyz nemaji, to je casta zavada u tehle pacek, vetsinou staci trochu poohybat a funguji jak nove
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
27.12.09, 17:07 |
|
|
p.s.
|
varok píše: Tak dnes jsem vyměnil odpoledne tu páčku u volantu na ovládání stěračů. Už to funguje jak má. Stěrače zvlášť a ostřikovače taky. Jen je zajímavé, že jsem rozebral tu starou a není vidět nějakou chybu. No nic, nechám ji na náhradní díly. dnes sem řešil na přítelkyni favu to samý rozebral sem páčku mrk jak chodí to odstřikování a zjistil sem že kontakty které tato páčka spíná sou příliš blízko u sebe stačilo mírně odehnout pohyblivý kontakt a páčka opět funguje jak má - práce tak na 15 min
|
27.12.09, 18:38 |
|
|
IceBear
|
Jojo, takhle jsem řešil napřed dálky spínané blinkrem a pak i klakson spínaný levým blinkrem. To byla docela zábava. Předjíždím, takže blinkr doleva, klakson a předjížděný už hobloval pravou stranou krajnici
Škoda, že není jiný systém k dispozici s origo Fávo páčkou (Feldí tam dávat nebudu, bylo by to jako pěst na oko)
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
27.12.09, 21:42 |
|
|
varok
|
Aha, jsem nevěděl že stačí ohnout zpátky ty spínací plíšky. Před chvílí jsem se díval a opravdu jsou až nebezpečně blízko. Když zapnu jen stěrač, tak se zapne a k tomu se dotknou plíšky ostřikovače. No už jsem koupil novou. Je tam, krásně nová, není vybledlá od slunce.
|
30.12.09, 19:02 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
tak ji oprav a budes mit jednu nahradni
|
30.12.09, 19:21 |
|
|
michalkatka
|
ja som tiež mal problém...
za vlhka na 2ke rýchlosti mi ostrekovalo okno, vyriešil som to tiež výmenou....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.12.09, 20:03 |
|
|
varok
|
Jo, opravil jsem ji přihnutím těch plíšků zpátky. Ta páčka má ale už dost vůli, tedy je dost volná oproti té nové. Ale jako náhradní se hodí.
|
31.12.09, 09:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|