|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
VAG - zjištění funkce lambda sondy
Autor |
Zpráva |
daveho
|
VAG - zjištění funkce lambda sondy
Ahoj,byl by někdo od té dobroty a napsal polopaticky jak zjistím VAGem funkci lambda sondy.Koukal jsem zde po foru-tak se měří napětí-její napájení,pak nějaká střída-jakési pulzy logická 1 a 0,a pak ještě něco-ale chytrej z toho moc nejsem.Potřeboval bych krok po kroku na co koukat a jeké mají být hodnoty.Díky David jo a jeto felda 1.3 MPI 50kW
|
8.8.11, 11:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: VAG - zjištění funkce lambda sondy
|
8.8.11, 11:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
daveho píše: Ahoj,byl by někdo od té dobroty a napsal polopaticky jak zjistím VAGem funkci lambda sondy.Koukal jsem zde po foru-tak se měří napětí-její napájení,pak nějaká střída-jakési pulzy logická 1 a 0,a pak ještě něco-ale chytrej z toho moc nejsem.Potřeboval bych krok po kroku na co koukat a jeké mají být hodnoty.Díky David jo a jeto felda 1.3 MPI 50kW vag adresa O1 motor, blok měřených hodnot pak skupinu OO7 a máš lambádu ta ti musí chodit v rozmezí O.97 až 1.O3 pak napiš jak si pochodil pokud je tam údaj lambda 1 a nemění se je mrtvá, údaj se musí měnit každé dvě sekundy to je 2Ox za minutu
|
8.8.11, 13:52 |
|
|
varok
|
Když se mění Lambda, tak se musí jednotka nějak resetovat, i když nemám v paměti závad žádnou chybu?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.8.11, 14:11 |
|
|
daveho
|
tak jsem to napíchnul-od studena úhel klapky nejdřív 11stupnů,pak postupně dle zahřívání motoru do 5stupnů.Pak je tam Lambda faktor-tam je pořád 1.07 ,potom další lambda faktor -tam je 1.00 , a potom bin bits 0100.Ta hodnota faktor se nemění .Zkusil jsem to zresetovat tím motordiagem,teď tam mám lambda faktor 1.02-projedu to a asi to bude stejný že jo-tj.skočí tam zpátky ta bohatší směs?? Jo a klapka mi chodí od 5stupnů a při plným mám 88stupnů-to je ok ne??
|
8.8.11, 17:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
po výmně lambády hned nasko lambáda faktor a maká 3O x za vteřinu, nemusí se nic resetovat, pokud je faktor 1.O7 a v dalším okně jedna lambáda je mrtvá po resetu motordiagem by měly naskočit hodnoty 1.OO v obou oknech pokud tomu tak není tu lambádu odpoj stejně je KO a udělej reset znova,
pokud je řj spitomělá totálně musíš ten reset udělat i několikrát po sobě mi se stalo že se reset zastavil třeba u položky 187 a to 4x po sobě a že přepis byl nevěrohodný nebo co a po páte řj motoru byl reset OK a jela jak z fabriky
|
8.8.11, 17:51 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|