|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
spínač varovek - vyřešeno
Autor |
Zpráva |
TAZ1500
|
spínač varovek - vyřešeno
Zdravím. Můžete mi někdo prosím poradit? POtřebuju vyměnit klasickej škodováckej otočnej spínač varovek (120, 1203 atd.) za spínač hella...z krávie nebo autobusu (pokusím se sem nablejt schéma toho krámu...a nevím přesně jak to zapojit
Naposledy upravil TAZ1500 dne 2.9.11, 21:56, celkově upraveno 1
|
31.8.11, 20:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
TAZ1500
|
Re: spínač varovek
nebo nemáte někdo elektrický schéma toho škodího spínače? já mám jen schéma zapojení do instalace, ale potřebuju vědět co vevnitř s čím spíná
|
31.8.11, 20:19 |
|
|
TAZ1500
|
no tak už jsem si se zapojením poradil víceméně sám, tedy asi tak: lucasy fungujou normálně - otočím klíčkem a bliká to napravo / nalevo. Jenže, když pustím jen varovný, tak blinkry svítěj všecky najednou a neblikaj, kontrolka ve vypínači bliká ale příšerně rychle a přerušovač jenom chrčí...co s tim? kde může být chyba? mám zkusit přerušovač třeba z filcky? stodvácový jsem vyzkoušel tři a dělaj to všecky... pomozte prosím, do soboty to musím mít hotový
|
1.9.11, 12:29 |
|
|
jansjans
|
Jestli tomu dobře rozumím, z nějakého důvodu chceš vyměnit otočný spínač výstražných světel z Š742 za jiný, pravděpodobně určený pro elektronický přerušovač blinkrů. Zkusil bych tam zapojit to elektronické relé, např. z felicie. Akorát propojíš bílý a zelený vodič na jeden faston, černý zůstane samostatně a přivedeš zem. Tady je schéma z Virtu:
_________________ Volvo 940 B230FB aut. '91 dříve: Škoda Favorit 136L '90, LPG
|
1.9.11, 13:48 |
|
|
TAZ1500
|
to bych zkusit moh, jenon: "bílý a zelený" to jsou který vodiče? já nemám instalaci původní a nějaký barvičky... zkrátka všecky jsou žlutý
ju a měním to proto, že ten autobusáckej přepínač je podsvětlenej, ten škodí nemůžoi potmě nikdy najít
|
1.9.11, 14:13 |
|
|
jansjans
|
Odhaduju jenom podle zapojení z favorita... do původního přerušovače svorky (+) by měl jít právě ten černý vodič, ten zapoj podle předchozího obrázku a zbylý dva spoj na jeden faston a zapoj je taky, pak přiveď zem a mělo by to chodit. Původní přerušovač:
_________________ Volvo 940 B230FB aut. '91 dříve: Škoda Favorit 136L '90, LPG
|
1.9.11, 22:09 |
|
|
TAZ1500
|
dík moc, zapojil jsem to jak jsi napsal a už to funguje jak má, navíc ten novej přerušovač je mnohem "kultivovanější" naž starej váleček
|
2.9.11, 21:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|