Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 00:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Zapojení varovných blinkrů z Felicie Moc prosím o pomoc 
Autor Zpráva

Příspěvek Zapojení varovných blinkrů z Felicie Moc prosím o pomoc
Dobrý večer,
s kolegou jsme si koupili do práce Forman van...prošel docela velkou opravou včetně nového motoru...defakto nebylo mnoho problémů ale nečekal bych, že největší problém bude tento:
Původní majitel započal výměnu interiéru z favorita na felicii....bohužel to zbastlil a nedodělal a rádi bychom to dodělali...
Je tam palubní deska kompletní z felicie, páčky i volantu a všech spínačů kromě zapojení blinkrů, vše to začíná u spínače tlačítka varovných blinkrů...na internetu jsem našel pár schématu ale podle něho to nefungovalo...samozřejmě jsem použil relátko u felicie a zkrátka vše co jsem se dočetl...ale už inspirace došla...
Moc vás prosím, nemáte někdo s tímto problémem nějaké zkušenosti, nevíte kam se obrátit... ))
Mnohokrát děkuji za jakoukoliv radu...
M

P.S: ještě jedna asi důležitá věc...

po zapojení dle tohoto shématu : http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=341
blinkry nefungovali, když jsem zapnul spínač varovných světel tak na přístrojové desce se rosvítila kontrolka a když jsem na páčkách zapnul blinkr tak fungoval....když jsem varovné vypnul zase nefungovalo nic...

Následně jsem ještě zjistl, že nefunguje klakson, světelná houkačka, brzdová světla...když je klíček v poloze 0...pojistková deska je nová...včetně pojistek (pakliže nějaká nepraskla) ... akorád se rozebírala spínací skříňka, tak jestli problém nemůže býti tam...špatně zapojených kabelů...i když teda nevím jak jinak by to mělo býti zapojené....

je tedy možné, že tento problém by mohl souviset s nefunkčností mého zapojení blinkrů?
Díky moc všem...

11.9.11, 13:34
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Zapojení varovných blinkrů z Felicie Moc prosím o pomoc
Odporucam vziat kompletny kablovy zvazok aj s poistkovkou z felicie. Je to najcistejsie, najprehladnejsie a osobne sa mi to zdalo aj najlepsie riesenie. Len sa preletuju koncovky na svetla...

Ale da sa to rozbehat aj pomocou fackovej kabelaze.

Fackovy klaxon potrebujete spinat + zatialco felicia spina - o volantovu tyc.... klaxon treba vymenit.

11.9.11, 21:09

Děkuji za odpověď,
osobně se domnívám, že mam prasklou pojistku (asi nějaký nevydařený pokus při zapojení blinkrů) zkusím vyměnit a uvidím... o studeném spoji na pojistkové skříni trochu pochybuji pač je nová...

Nerad bych měnil elektriku za feliciovskou :o) jeli nějaká pravděpodobnost, že to půjde bez tohoto zásahu, byl bych jí nakloněn....
Jinak vše funguje jak má...volant, páčky, klakson je vyměněný...přístrojová deska tedy zůstala z favorita...

Nemáte, přeci jen někdo větší zkušenosti se zapojením než já? nemáte, prosím, nějaké osvědčené schéma?

P.S: osobně pokládám za blbost měnění vnitřku za ten z felicie...ale jak jsem psal, původní majitel to započal a já bych to tedy rád dodělal, abych mohl auto už poslati do terénu a začalo vydělávat nějaké ty korunky... :D

Díky moc.. M

11.9.11, 21:26
Ignorant pravidel

pojistky pokud je feldova studenaky netrpi bo je tvorena z medenych pasku v nekolika vrstvach :-D

11.9.11, 21:30

Vpohode, a myslim ze je velka sanca, ze to sprevadzkujes. skontroluj tie poistky (pri zapajani ich zopar padlo :lol: )
Tie blinkre neviem, ale uzivatel Hardb to tu riesil pred cca rokom . pripadne uzivatel spaceball (toho najdes na http://forum.volvoklub.cz/, kedze som jeho prerobeny favorit vlastnil, a elektroinstalaciu prerobil kvalitne putovala este do dalsieho facka.) ale su tu aj dalsi o kt. mozno neviem.

12.9.11, 07:08

Děkuji,
myslím si, že by mi hodně pomohlo kdybych chápal princip jak blinkry fungují... :D pak bych to asi podle selského rozumu zapojil :D jenže o elektrice bohužel moc nevím... :(

Do toho tlačítka "spínání varovných blinkrů" půjde určitě:

1. Stálý proud
2. proud od spínací skřínky
3. kostra
4. blinkry z jedné levé strany
5. blinkry z pravé strany
6. asi nějaký kablík :D od páček pod volantem...oni ty kablíky budou asi dva, že... :D (přeci musí dát něco povel blikej do leva... :D )

A tím končím....vynechávám teď kontrolku a osvětlení

A do toho relátka?
Asi Stálý proud
Kostra
A třetí nevím...

Ach ju...proč se lidé pouští do takových věcí... :D

13.9.11, 14:08

Ještě se hloupě zeptám.... když to vezmu podle tohoto schémat: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=341

je možné aby některé kabely byli ještě mezi sebou propojené?
Např:
Když to vezmu od č.1 který byl na favoritu (podelné číslování 1-8) tak ten (asi) vede od páček
do relátka na pozici 49a a na číslo 4 u spínače felicie ale cestou protíná čtyři kabely...nemůžou býti ještě propojené...hloupý dotaz, myslím si že ne...ale rád bych se ujistil... :D
Díky a nezlobte se, prosím... :D

13.9.11, 14:18

Černý bod na křížení dvou vodičů ve schématu - propojení.
Oblouček na křížení - není spojeno.

13.9.11, 21:51

Ouvejs... :D
mockrát děkuji....
takže černý bod spojeno-propojeno.... :D
a takovej ten půl oblouček je nespojeno-nepropojeno....

Děkuji jsem už o dost chytřejší abych to zkusil ještě jednou... :D

Díky, díky...

14.9.11, 07:10
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]