Re: "Spárování" ŘJ, imoboxu a chipu na felicii 1.6
googlil jsem a googlil a nakonec přeci jen něco zjistil.
Zjistit to jde. Musí se pokecat přímo s procesorem v immoboxu. Je tam motorola typu HC05. Přesně to teď v hlavě nenosim. Buďto si přiletovat pár drátků přímo na desku, důležité piny odpojit od zbytku elektroniky a rozjet tam, nebo prostě vytáhnout a rozjet na stole, případně hodit do patice.
Prográmátorů na různé procesory je na trhu dost, většinou ale dost stojí. Našel jsem pár schémat na jednoduché převodníky, ale bůh ví jak fungujou.
Kolem šesti tisíc se prodává programátor na procesory přímo používané v automotive sektoru. Údajně umí číst i zamčené procesory. Zvýšeným napájecím napětím ochrana přestane fungovat. Ale je to těsně pod napětím než vypustí dým.
Podle mě to ale v našem případě neni potřeba, u procesorů se totiž zamyká paměť programu, eeproma procesoru přečíst většinou jde. Navíc u starých immo siemens to prý není zamčený vůbec.
Pin se zjistí z vyčtené paměti. Neověřená informace řiká, že je přímo čitelný na konkrétní adrese a je tam dvakrát těsně za sebou pro kontrolu. Takže by to pak už mělo být easy.
Snad budu mít přístup k BeeProg+ co tenhle typ procesoru podporuje tak to postupně snad vyzkoušim a až na to přijdu, sepíšu konečně nějaký ověřenější info. Internet něco podobného potřebuje, kolují tu děsný bludy... A možná jsem k nim teď i trochu přispěl.