Autor |
Zpráva |
v.kalandra
|
Re: Zaměnitelnost regulátorů dobíjení
to je taky jedna z možností Šppatná druhovýroba regulatoru Díky za rady chlapi, zatim mně to až tak netíží. v co nejbližší době snad změřim to napěti na svorce altiku
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
4.1.12, 10:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Martin 007 jezdil polskej plastovej a fungoval mu dobře
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.1.12, 10:13 |
|
|
v.kalandra
|
Tenhle je VIKA, typ ER01-14V je to asi jedinej regulator u nás k dostání na PAL altíky co sem shaněl... Jinak taky plast černej, zezadu hlinikovy plech
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
4.1.12, 12:28 |
|
|
MartinK72
|
To není regulátorem, to by ti to nedrželo napětí při zvýšených otáčkách. Buď by napětí stoupalo s otáčkami někam k dvaceti voltům, nebo by nabíjení nefungovalo vůbec. Jinak, výrobců reglerů pro tyto alternátory je na trhu několik, od čínských, přes polský Jezpol až třeba po slovenský CDL.
|
4.1.12, 14:11 |
|
|
Šemik
|
VIKA regulátoru bych opravdu nevěřil, je to čína. Originální PAL je ještě k sehnání, přinejmenším novější elektronický typ. Avšak pokud je to rok 1977 předpokládal bych tam použití starého mechanického regulátoru ve spojení s alternátorem 42A jak bylo psáno výše. Nějaká zapadlá mototechna by mohla ještě mít.. případně vrakáč, tyhle mechanický jsou docela odolný, po vyčištění pojede.
Relé pro kontrolku měly hranatý žiguly (je-li mi známo tak ale pouze lepší verze, standartní neměly žádnou indikaci, krom palubního Vmetru)
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
4.1.12, 20:49 |
|
|
MartinK72
|
Voltmetr v autě má taky cosi do sebe...
|
4.1.12, 21:26 |
|
|
Šemik
|
Jak pro koho...ženský je to jedno, stejně neví, co to vlastně ukazuje a k čemu je to napětí dobrý
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
4.1.12, 21:58 |
|
|
v.kalandra
|
To maš pravdu Jinak origo regulator je uz elektronickej PAL, ma čislo 443,116,419,05 Ptal jsem se a všude (ve dvou obchodech) mi nabizeli jen tu Viku. ze origo se da objednat, ale je dost drahej (ale opět jinej typ-novější). Tento starej jsem zatím nikde nesehnal. Kdyby se nahodou někomu válel a mohl by ho postrádat....
|
4.1.12, 22:13 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.1.12, 23:01 |
|
|
v.kalandra
|
No abych ti rekl pravdu.... uplně stejně vypada i ta VIKA nedal bych moc za to, že vevnitř bude to samy a jen jinej potisk obalu
|
4.1.12, 23:35 |
|
|
v.kalandra
|
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=viewCelkově jsem nasel i ten CDL a i ten ma stejnou krabicku jako VIKA... takze ja bych to viděl ASI pořad na stejny vyrobek
|
4.1.12, 23:40 |
|
|
Capricorn
|
No řeknu ti to takhle zrovna CDL a v podstatě i Jezpolu nemám důvod nevěřit. Mám zprostředkovanou zkušenost ze svého okolí a co vím tak tyhle zn. šlapou dobře. I když pravda zase nemám zkušenosti takový abych z toho mohl dělat rezolutní závěry. Ale jak říkám já bych se toho nebál. A ono v podstatě co tam chceš jinýho vymýšlet... prostě se obšlehne to co už je a jede se. Moc velký harakiri se změnou tvaru, vzhledu atd. se tam stejně dělat moc nedají.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
5.1.12, 01:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|