|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
jaimel
|
LASERLINE 989
Koupil jsem Felicii 1,3 50kW. Nikdy jsem u ní nepoužíval alarm (prý nefungují dálková ovládání), ani dálkové ovládání centrálu. Takže jsem byl překvapen, když při výměně baterie mi začala řvát z motoru siréna. Po chvíli hledání jsem nalezl bezpečností zámek,který jsem klíčem odpojil. Po výměně baterie jsem chtěl klíčem opět systém aktivovat. Kdykoliv jej ale otočím do polohy ON, začne opět siréna řvát. Co s tím???
Díky
|
7.8.09, 21:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ta siréna je tam už nějaký pátek a má to už za sebou,
když spustí tak okolí nepůjde honit zloděje a nepřijede policie spíš tě budou nenávidět
já bych vytáhl z kastlíku šuplík pod ním našmátráš dvě krabičky za začni je drátek po drátku likvidovat miloš
|
8.8.09, 07:22 |
|
|
Johnny
|
slovacek.milos píše: ta siréna je tam už nějaký pátek a má to už za sebou,
Co koupit novou?
_________________ to bylo dobre auto , k**va
|
12.8.09, 14:45 |
|
|
Stinovlas
|
a k cemu? stejne se nikdo na to auto ani nepodiva, kdyz zacne houkat, protoze vsichni vime, jak casto se stava, ze se nam auto rozhouka a rozhodne ho nekrademe.. obycejny alarmy jsou passe a pripojeni na pult je drahy.
_________________ Mam svuj svet-punk's not dead!
|
17.9.09, 15:31 |
|
|
Skoda125ls
|
stale pri zapnuti alarmu(prepnutm do polihy ON) alebo pri odpojeni a pripojeni baterie sa spusti alarm, treba ho hned vypnut dialkovym ovladanim
|
17.9.09, 16:26 |
|
|
jivo
|
Re: LASERLINE 989 : : elektrické rozvody a zapojení
Potřebuji poradit, koupil jsem nový alarm a myslel si, že použiji stávající kabeláž a přepojím to za chvilku. To, že jsem nevytáhnul rozvod přes motorovou příčku jsem počítal. Ale ono vůbec nesouhlasí zapojení s návodem. Myšlenka byla, že ty kabely nechám co nejdelší a odstříhám. Na to pak naletuji novej. Zatím jsem krom spínače kapoty a LED diody nic nenašel. Blinkry mají být zapojené na spínač varovek s redukcí. Vede sem ale jen jeden kabel, takže to muséí být napojené jinak. To samé svorkovnice BD/8;9 a BE/1 nesouhlasí barvy, zapojené přímo do svazku a zádná redukce (rozdvojka) nenalezena. Někde nesouhlasí ani barvy. Ze svorkovnice to krom dvou drátů. BE/01 konektor alarmu 24 má být VI a je RO- SW (červeno-černá), ale ve svorkovnici je červená nebo žlutá BD/08 konektor alarmu 19 má být PK, což nen í popsáno a ve svorkovnici RO- WS (červeno-bílá). Nepamatuje si někdo, kdo ho vyhazoval nebo nahrazoval, jak to bylo pospojované. Mam edici SafeLine z Německa ročník 2000. Nesouhlas se zapojením je v této galerii.
_________________ Felicia 1.6 combi
Naposledy upravil jivo dne 23.1.13, 21:43, celkově upraveno 2
|
23.1.13, 18:38 |
|
|
varok
|
Re: LASERLINE 989
Chtělo by to napsat alespoň, jaký tam byl systém původní a jaký je ten nový. V tomhle je to složité. I když je slušností, aby byly alespoň zhruba dodrženy barvy drátů, tak tomu tak není. Každý výrobce si dává barvy drátů jak chce. Možná se tím řídí jen ty větší firmy, ale levná čína apod. to má jak chce. Řešení je to buď postupně dohledat a proměřit. Nebo druhá možnost je si to všechno znovu natáhnout a není problém. Já to tak dělal na fáčku taky a už mi to funguje snad 6-7 let bez problému. Mám ale systém Jablotron a to beru jako jedno z nejlepších. Proč by musely být ke směrovkám tahané dva dráty? Bývá jeden drát, protože to je zapojené jakoby dohromady pro levou i pravou stranu. Proto to bývá většinou zapojené u spínače výstražných.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.1.13, 18:57 |
|
|
jivo
|
Právě že tam je stále ten původní originální LaserLine, ale nesouhlasí jeho zapojení.
|
23.1.13, 18:59 |
|
|
varok
|
Aha, tak já to špatně pochopil. Myslel jsem, že to je kaput a chcete dát nový systém. Tak to je jiná. Když ta siréna houká, je to při zavřených dveřích? Podle mě to houká proto, že to někdo aktivoval dálkáčem, ale potom už mu to nešlo deaktivovat. Mě to s původním systémem taky takhle zlobilo. Vždycky jsem zamkl auto, aktivoval se alarm. Ráno když jsem jel do práce to už ale nešlo odemknout a deaktivovat, tak jsem to musel odemknout normálně klíčkem a samozřejmě poplach. Jedině zkusit zavřít a zamknout všechny dveře. Potom to zkusit zapnout tím klíčkem na siréně. Ale pokud nemáte klíčenku, tak je to asi marný boj a vyměnil bych to za jiný systém.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.1.13, 19:24 |
|
|
jivo
|
Ne, já ztratil jeden dálkáč a druhej se rozbil. Novej dálkáč 1500 a když koupím dva, tak to zdarma překódují. Tak jsem rad2ji koupil jinej alarm, co umí i kufr, má výstup na pager a je za cenu 2\3 dvou klíču včetně 4ínského funkčního vystřelováku. Prostě jenom nesouhlasí zapojení z montážního schématu se skutečností. Takže mám v autě ustříhané živé vodiče a nedokážu je ani odpojit. Já doufal, že od konektoru půjdu po vodiči a ten po jednom nějak vytáhnu. Ale není kde začít. Tady jsem si pohrál se relaitou a špatnou dokumentací.: Takto to opravdu dle schémat neníMontážní návod AlarmuA zde elektrické schémata Felicie... Vyřešeno v jiném fóru, dle dílenské příručky a příslušných schémat to bylo od výrobce trošku jinak. Odkaz na schéma přímo toho alarmu je zde: http://zelda.m.sweb.cz/Varovne%20zarizeni%20Laserline%20989.pdf. Pro přehled seznam všech kapitol pro hledání a nějaký návod je zde: http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=31160
|
23.1.13, 21:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|