zdravím na dvojkové oktávce tdi vychází asi nejspíš bych to tak tipoval od alternátoru takové jak kdyby cvrkání co to může být ložiska ko? a ještě se mi zdá že se i dost hřeje zkoušel jsem ho asi tak po 4 kilometrové jízdě a pomalu se na něm nedala udržet ruka
28.2.13, 20:59
Reklama
Reklama
p.s.
Re: divné zvuky z alternátoru
můžou se přidírat ložiska nebo už sou vysypaný je to s osy a drhne rotor o stator v každým případě bych s opravou dlouho neotálel at nedopadneš jak já s oplem tam se altík sekl když sem asi v 80 odbočoval udusilo to motor a já byl při zatáčení bez posilovače a šel do protisměru docela sem se lek ale pod sebezáchovi zavelel a já to zvládl sek se tak že nešel natočit motor prostě startér neměl šenci s tím otočit nejdřív sem si myslel že je ko motor až piliny na řemenu pod altíkem prozradili zdroj problému
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
28.2.13, 21:06
petr petr
Sundej řemen a zkontroluj volnoběžku, asi bude zadřená.
1.3.13, 08:06
john.05
sundal jsem řemen ale zdálo se mi že volnoběžka funguje a když jsem s tím zatočil rukou tak to žádný zvuk nedělalo takže jestli to dělá až při vyšších otáčkách a dá se vyměnit jenom samotná volnoběžka?
3.3.13, 16:08
petr petr
Ta volnoběžka musí na jednu stranu být pevná a na druhou volně protáčet. Nejvíc se projeví na volnoběh. Jinak jde samozřejmě vyměnit.
3.3.13, 19:55
slovacek.milos
Mistr mechanik
pokud nastartuješ motor a od alternátoru vychází zvuk jakoby kovový cvrček tak vyměn baterku, nebo zkus jinou na zkoušku,
4.3.13, 18:57
john.05
proč baterku miloši vyměnit?
4.3.13, 21:19
slovacek.milos
Mistr mechanik
proč
protože se řídím dvěma pravidly
1.automechanik si vždy ví rady všechno hned opraví
2,v případě že si automechanik neví rady postupuje podle pravidla 1
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 36 návštevníků