Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 00:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Felicie 1.3 MPi - pojistka č. 20 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicie 1.3 MPi - pojistka č. 20
Dobrý den.

Mám potíže s častým praskáním pojistky č. 20 (15 A). Auto již bylo dvakrát v servisu, poprvé se mi nějak vrtali v pojistkové skříni, zaplatil jsem 800 a od servisu jsem ujel asi 400 m. Podruhé si zase pohráli s pojistkovou skříní a vyměnili svíčky (350 kč). Auto ten den jelo dobře, na druhý den zase pojistka č. 20 odešla, tak jsem podle jejich rad odpojil lambda sondu, dal novou pojistku ale ta vydržela asi 5 km. Zase jsem vyměnil pojistku za novou a auto zatím jede (cca 10 km). Byl jsem s tím zase v servisu a říkali mi, že mám jezdit dokud to zase nechcípne, a když jo, tak mám potom poslouchat, jestli jede palivové čerpadlo, ale to přitom podle schématu má pojistku úplně jinde (pozice 4, http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=183 ) a že tu lambdu mám zatím nechat odpojenou. Potřeboval bych tedy poradit, zda má s tím někdo zkušenosti nebo neví jak to vyřešit.

12.3.13, 12:29
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felicie 1.3 MPi - pojistka č. 20
Vymeň servis,ked ti auto zdochne,palivové čerpadlo pobeží 3 sekundy a počuť ho nebudeš.

http://www.sptech.sk/

12.3.13, 13:17
Profil Zobrazit autorovy stránky

Mám naprosto stejnej problém. Pojistka 20 rupla spolu se 4 (řj(20) a čerpadlo(4)), výměna a teď praská ta řj. Relé jsem vyměnil (teda relé 5 prohodil s relé 1, jsou stejný) a žádná změna. Nejsem extra elekrtikář a navíc představa, že vyndavám palubku a lezu po drátech... no moc nadšenej nejsem...

12.3.13, 19:15

Ok, u mně to byla prodřená izolace svazku drátů vedoucích od řj ke vstřikům apod. Vokolo řj je takovej ostrej rámeček, tak tam na mně koukaly dva červený drátky vopřený vo kostru... HEURÉKA! Už sem myslel, že budu v mrákotách rozdělávat palubku....

12.3.13, 21:26

to Lamač: Já sem to tam blbě napsal, říkal mi že když to znova praskne ta pojistka, tk mam otočit klič do polohy, kdy se rozsvítí kontrolky a poslouchat jestli to čerpadlo naběhne nebo ne.

Jinak zkusím se podívat na ty kabely kolem té ŘJ.

12.3.13, 22:54
Mistr mechanik

odejde ti pojistka č2O a stane se co :?:

13.3.13, 07:52

Takže problém asi vyřešen. To samé co se píše tady v jednom komentáři, a to že byl prodřený svazek kabelů vedoucí z ŘJ. A pokaždé když jsem rychleji projel zatáčkou, tak se asi ten svazek dotkl toho rámečku a potom to zkratovalo a praskla ta pojistka. Protože jinak to auto jelo normálně, ale při rychlejším projetí zatáčkou to proste zkratovalo.

26.3.13, 10:23

vidiš, jsi šikovnější, než servis :-)

26.3.13, 20:52
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]