Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 19:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Felicia r.v.98 prosím o pár rad. 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia r.v.98 prosím o pár rad.
Ahoj všem,
Měl bych pár drobných dotazů, co se týká údržby Felicie r.v.98

1) Přepínač blinkrů. Nevrací se. U Favorita se dají koupit ty plastové zobáčky a takto to opravit. Dá se to koupit i na Feldu?

2) Pant předních dveří u řidiče. Ten spodní pant je vyčvachtaný. Ovšem jelikož jsem to ještě nerozebíral, nevím, zda je to na čepu a stačí ho vyťukat, nebo je to šroub. Ale ať jsem se díval, jak jsem se díval, neviděl jsem hrany pro imbus. Čili předpokládám, že je to jen naražený čep.

Máte s tím někdo zkušenost? Je vymačkaný čep, nebo ta prostřední část, která se hýbe (součást dveří). Dá se to případně nějak opravit? Dveře se totiž hýbou a srovná je až zámek. A já nemám rád, když se tříská dveřmi.

3) Svítí neustále kontrolka airbagu... Kde najdu konektory a čidla a jak zjistím, že je v pořádku samotný airbag?

4) Mám doma dálkové ovládání vč. dvou motorků na centrál tuším Jablotron. To bych ještě zjistil. Dalo by se napojit samotné dálkové ovládání na stávající centrál v autě?
Potřeboval bych elektrické schéma k autu, má to centrál a elektricky stahovaná přední okna.

Děkuji za rady.

11.3.12, 22:25
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felicia r.v.98 prosím o pár rad.
Prepínač asi budeš musieť splašiť nový je to otázka asi 10 eur :)
S dverami neporadím, ak svieti kontrolka airbagu, skús pozrieť či nie je vypnutý airbag spolujazdca... vtedy svieti :)
diaľkové ovládanie sa dá napojiť na na hocijaký centrál, len musíš vedieť ktorý kábel je ktorý :D

11.3.12, 23:02

Airbag je tam jen na volantě u řidiče. Takže co dál? :o/ Jinak tahle otázka kontroly vypnutého mne zajímá tak nějak celkově... Jak se to zjišťuje. Tátovi to svítí na Scenicovi.

12.3.12, 07:40

No na rodičovskej kii, je na boku priístrojovky po ovorení dverí, miesto na kluc, ten tam vopchas otocis nim do polohy ON a airbag se zapne. To je ked je dieta na prednej sedcke aby ho to nezabilo.

12.3.12, 13:40
Mistr mechanik

Šmejky píše:
Airbag je tam jen na volantě u řidiče. Takže co dál? :o/ Jinak tahle otázka kontroly vypnutého mne zajímá tak nějak celkově... Jak se to zjišťuje. Tátovi to svítí na Scenicovi.

musíš na vag, adresa 15 pamět závad a tam se dovíš proč kontrolka svítí u feldy řidičův vypnout nejde :wink:

12.3.12, 17:03

A mám tu další dotaz....

Měnil jsem na Feldě brzdové trubičky a zároveň jsem zjistil, že krajní 6mm trubička odvětrání nádrže, jak mi bylo řečeno, byla celá rozpraskaná. Není divu, že smrděl poslední dobou benzín i v autě.

Jelikož mám v září technickou a auto právě na špalkách, chtěl bych rovnou vyměnit i ty dvě trubičky od nádrže. Mám strach, že začnou prosakovat, jsou již dosti zkorodované a navíc tím, jak jsem prostrkoval ostatní trubičky, se mi dosti oloupaly a mám divný pocit, že jsou nějaké vlhké.

Otázka zní, je potřeba vyndat nádrž z auta a jsou trubičky každá jinak dlouhé?

17.4.14, 10:08
Vývojář

Nádrž se nevyndává, trubky vyměň /stejně to časem budeš muset udělat/, jinak tě na STK vyhodí. Trubky jsou každá jiná, myslím i průměrově / vracečka má menší průměr/

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

17.4.14, 17:00

Odvětrávání má průměr 6mm, a zbytek 8mm jinak ty 8mm jsou od sebe malinko odlišné ale dají se bez problémů zaměnit. Já používám místo palivových trubek, trubky měděné chladírenské co se používají na domovní klimatizace. Cena vyjde nastejno a vydrží to navěky. Jen to přetřu tlumexem načerno ať to tak nerazí ta měď :D

Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001
Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008

17.4.14, 22:26

u té mědi jenom pozor na upevnění, se slitinama hliníku nebo zinkovanejma šroubama udělá článek a je to v řiti...

17.4.14, 22:39

Kluci z Paky píše:
Nádrž se nevyndává, trubky vyměň /stejně to časem budeš muset udělat/, jinak tě na STK vyhodí. Trubky jsou každá jiná, myslím i průměrově / vracečka má menší průměr/

Chlapi díky,
Ani ne časem, stačilo pod to znovu vlízt a jedna trubka už chcala. Musím ale sehnat ještě ty úchytky na trubičky.... ty původní se rozlámaly, zbyly mi tam asi jen tři nepoškozené, jelikož byly z jiného plastu.

Díky.

18.4.14, 06:02
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]