Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 20:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Pojistková skříňka 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Pokud se nepletu, tak v elektroinstalaci auta taky není pojistka na startéru. Vlastně ani ty ovládací signály pro relátka né. Jak to, tam žadně nebezpečí nehrozí??? A nebo jsem uplně mimo a jsem blbéj. :oops:

8.7.06, 23:15
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Aj tam hrozi, ale technicky je problem tam dat poistku - prechodove odpory by boli obrovske. Skrat vinutia v starteri konci prepalenim vinutia a obycajne sa uz nic nedeje. Ja som videl skrat v starteri pri ktorom doslo k rozzeraveniu privodneho kabla k starteru a autodestrukcii akumulatora.

9.7.06, 08:11

Příspěvek 
Tak jak píše Peter.Jistit startér je tecnicky náročné./čím výce spojů na silovém obvodu,tím větší problémy -přechodové odpory/.Co si pamatuji,tak pojistku měla Praga V3S.Jinak ovládací relátka většinou jištěná bývají přímo na vstupu ať se jedná o 30tkový,či 15tkový obvody.
Můj názor na elektroinstalaci v autě je takový,že se šetří tam kde nemá.Jen si vem elektr. na Š100-120.minim.spoje,dimenzované dráty,atd.Dnešní auta,dráty jak nitě,na každém rohu konek.spojka,o kontaktech ani nemluvím./o dokumentaci ani nemluvím,/.Nevím zda je to proto,že se šetří,nebo proto aby se více opravovalo.???
čus

9.7.06, 12:11

Příspěvek 
Pojistku tam mám trubičkovou, F20A 6,3 x 32mm, F10A mi to asi po pěti otevřeních spálilo.
Jinak ty diody u relátek jsou jen v novější verzi, já je tam neměl, ale musel jsem je přidat, aby mi při jejich vypínání nelupalo v rádiu...
jinak ta zhášecí dioda u cívky v 5. dveřích je nějaká veliká TESLA se závitem, tuším, že KY719...
Ovládání relátek jištěno není, když jsem tam přidával ty diody (1N4007), povedlo se mi do toho nacpat jeden konektor obráceně a propálilo mi to jednu diodu i s celou cestičkou na plošném spoji...
Takže to jistí ty vodivé cesty :D

16.7.06, 18:15
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2