Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 08:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 Cívka ze startéru na odemykání pátých dveří - Favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Tak další možnost je zapojit obě vinutí do série, odběr asi 8A, ale je třeba trochu unavit pružinu v zámku, aby ho to otevřelo. Původně jsem to zkoušel do série, ale nefungovalo mi to, teď mě napadlo jedno vinutí otočit a funguje to, takže ten delší konec silnějšího vinutí se připojí na začátek toho slabšího, jehož konec je na kostře, vstup je ten kratší tlustej drát...

Tak jsem to právě zavrhnul, bylo to slabý...

29.6.06, 14:46
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
To nech,jen ať to má sílu.Jenom bych to nějak odtlumil.Třeba dát jenom pod tu objímku gumu,pěnového něco a podobně,ať není přímo kov na kov a přenáší to dál.Ale na druhou stranu zas taková rána to určitě není.čus

29.6.06, 16:28

Příspěvek 
michalkatka píše:
Martin píše:
Kolik to žere nevím, ale budu to spínat ještě přes relé, které se po odemčení samo vypne a odpojí cívku, i když budu držet tlačítko sepnuté. Takže se bude baterka zatěžovat jen velmi krátkodobě na nezbytně nutnou dobu.

toto mi funguje z dvojvodičovým servom z centrálu už niekoľko rokov, ani nemám problém s prúdmi...

Nazdar.
Ak sa môžem opýtať, tak ako vraciaš to servo naspäť.?

29.6.06, 18:45

Příspěvek 
NEPÉRe jak silnou pojistku tam u té cívky máš?

5.7.06, 18:49

Příspěvek 
chorvatik píše:
michalkatka píše:
Martin píše:
Kolik to žere nevím, ale budu to spínat ještě přes relé, které se po odemčení samo vypne a odpojí cívku, i když budu držet tlačítko sepnuté. Takže se bude baterka zatěžovat jen velmi krátkodobě na nezbytně nutnou dobu.

toto mi funguje z dvojvodičovým servom z centrálu už niekoľko rokov, ani nemám problém s prúdmi...

Nazdar.
Ak sa môžem opýtať, tak ako vraciaš to servo naspäť.?

to servo sa vráti späť samé, myslím že to robí pružina v zámku, ja som zámok na kľúč úple vyradil.

5.7.06, 21:00

Příspěvek 
Kikan píše:
NEPÉRe jak silnou pojistku tam u té cívky máš?

F10A mi to spálilo, nakonec jsem tam vrazil F20A a drží...

16.7.06, 18:07
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
Jestli máte spínač s černým odšroubovacím víčkem, má dvě vinutí, jedno přítažné a druhé přídržné. První udělá proudový impulz až 40 A, druhé má odběr asi 7A. Zapojené jsou paralelně tak, že kontakty spínače propojí přes vinutí stratéru přítažné vinutí na vinutí startéru, které je vlastně malým zkratem, tedy se vypojí z činnosti a dál funguje pouze přídržné. Zkuste o tom popřemýšlet, jestli by se to dalo takto využít... Spínat se to dá přes relé, které má kontakt na 30A trvale... při odpojení jde pouze o 7A...

16.7.06, 19:55

Příspěvek 
No, tak je to jenom chvilka, takže to nemá moc cenu řešit, ale je to tak, to silnější vinutí má sílu hlavně zezačátku, když už je to tak ve 3/4 chodu, to slabší vinutí to v pohodě udrží samo. Jinak to tlačítko 125V/16A zatím v pohodě drží, co se týče sepnutí, je to cívka s poměrně velikou indukčností, takže v okamžiku sepnutí tam nějaká extra špička (proudová) nehorzí, no a při rozepínání je tam ta zhášecí dioda, takže oblouk mezi kontakty by to moc vytahovat nemuselo.
Ale hlavně mi funguje původní odemykání klíčkem a kličkou, takže kdyby to náhodoou kikslo, otevřu to postaru...

16.7.06, 22:09
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
Velkou indukčnost? Kdo říkal? ;-)

16.7.06, 22:13

Příspěvek 
No, tak při odpojování to dost jiskřilo, tak jsem usoudil, že tam nějaká indukčnost bude, no a celá ta cívka mi přijde nějaká veliká, tak by mohla mít i tu indukčnost velkou....
Přiznávám se :oops:, indukčnost jsem neměřil...

16.7.06, 22:23
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
Protože je vinutí nějakým 1,8 mm drátem...:-) Ale závitů tam moc není, jiskřilo to velkým proudem a pomalým odpojováním kontaktů... Větší indákčnost má to přídržné vinutí, má daleko víc závitů měnším průměrem drátu. Ale proud tam skutečně leze dost velký, bylo to právě kvůli tomu, že se občas stávalo, že jednocívkové provedení někdy nedokázalo správně vysunout volnoběžku, hlavně v zimě, tak se celý spínač předělal...

16.7.06, 22:36
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3