PAMĚŤOVĚ RELÉ/CYKLOVAČ STĚRAČŮ FAVORIT..
Autor |
Zpráva |
NOVON
|
PAMĚŤOVĚ RELÉ/CYKLOVAČ STĚRAČŮ FAVORIT..
Chlapi existuje paměťový cyklovač stěraču na fáčko,tak jako to májí Felície? Mám v autě cyklovací relé už přednastavené..Vím,že to je lepší než nic,ale ten paměťový je mnohem lepší..Dikes
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
12.2.09, 01:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: PAMĚŤOVĚ RELÉ/CYKLOVAČ STĚRAČŮ FAVORIT..
NOVON píše: Chlapi existuje paměťový cyklovač stěraču na fáčko,tak jako to májí Felície? Mám v autě cyklovací relé už přednastavené..Vím,že to je lepší než nic,ale ten paměťový je mnohem lepší..Dikes
Fačko má pamäťový cyklovač
ak ho niektoré chudšie výbavy nemali, je tam príprava, stačí vytiahnuť v poistkovke prepojku, nasadiť a fičíš.... je to také väčšie relátko...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.2.09, 07:25 |
|
|
spartra
|
ta, tak, když to nemáš je tam propojka na 2piny nejspíš kvůli dojezdu stěračů, stačí sehnat relé
fa ma 4 vývody, fe jich má 5, myslím na ostřikovače
http://skoda-virt.cz/cz/clanky/elektrik ... cie/22063/
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
12.2.09, 11:19 |
|
|
NOVON
|
Ale jó chlapi,mám tam cyklovač,ale pokaždé co ho zapnu,tak cykluje stejně-je přednastavený..U feldy si můžeš nastavit cyklus stírání..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
12.2.09, 12:54 |
|
|
v.kalandra
|
NOVON píše: Ale jó chlapi,mám tam cyklovač,ale pokaždé co ho zapnu,tak cykluje stejně-je přednastavený..U feldy si můžeš nastavit cyklus stírání..
Presne o tom mluví. Jsou dve verze. Cyklovač kterej mas ty(k ničemu) v kovovym pouzdru. A pak je v plastovym pouzdře,stoji asi 350kč a ten je programovatelnej jako ve feldě jak řikáš.
Jinak cyklovač Fe/Fa je jedno a to samy, jen ta Fe tam má vyvedenej kontakt pro ostříkání skla, ktery bys ve fáčku stejně nepoužil.
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
12.2.09, 14:15 |
|
|
Nepér
|
Ty paměťové cyklovače jsou dva, jeden pro favorita a možná starou felícii a druhý nový s vývody pro ostřik, vzájemně ale nejsou záměnné! To platí pouze pro starý bimetalový v plechovém pouzdře a ten paměťový pro favorita.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
12.2.09, 15:01 |
|
|
v.kalandra
|
Nepér píše: Ty paměťové cyklovače jsou dva, jeden pro favorita a možná starou felícii a druhý nový s vývody pro ostřik, vzájemně ale nejsou záměnné! To platí pouze pro starý bimetalový v plechovém pouzdře a ten paměťový pro favorita.
Tak to nevim, ja mam elektriku z feldy a v ní cyklovač pro favorita a nemam problem (samozrejme mi nefunguje při ostříkávání,protoze ten cyklovač tu funkci nemá). Takze praxe mi ukazuje ze se zaměnit dají
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
12.2.09, 17:16 |
|
|
NOVON
|
No funguje mi to tak,že po zapnutí páčky dolů stěrače 4 krát setřou za sebou a pak už to cykluje..no,ale moc rychle,když méně prší zbytečně rychle ..Podle toho se asi nedá poznat jaký tam mám,že?
|
12.2.09, 19:13 |
|
|
v.kalandra
|
NOVON píše: No funguje mi to tak,že po zapnutí páčky dolů stěrače 4 krát setřou za sebou a pak už to cykluje..no,ale moc rychle,když méně prší zbytečně rychle ..Podle toho se asi nedá poznat jaký tam mám,že?
Ja si už nepamatuju jak se chova to klasicky, ale asi mas to obyčejny, tzn pevně nastaveny. Nejlip udelas kdyz si poridis to programovatelny, je to dobra a šikovná věc, za tech par stovek dobra investice. Ja myslim jedno navíc i mám.
Když otevřeš pojistkovku tak na tebe vykoukne to kovovy rele (to je ten cyklovač obyčejnej) a tady to černy je na výšku větší, programovatelný-dávalo se za příplatek,ani já ho tam neměl a dokupoval ho.
Tady ho prodavaji http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... yroba.html
ale jestli chceš,tak ti za stovku prodám ten můj.
|
12.2.09, 19:30 |
|
|
v.kalandra
|
lord_sef píše: je mozne me prosim napsat presne oznaceni toho rele stareho a rele noveho? respektive kovoveho a plastoveho? idky
plastovy (programovatelny) bez ostřiku má označení AEV 2012 (441.9.7856-062.6).
No a to bez programovani těžko říct, já na něm mam vyraženo PAL BV OTK02
Snad pomohlo
Jinak ten cyklovač s ostříknutím skla by měl mít označení AEV2062 ale to nemužu zaručit (ovšem do fáva je zbytečnej)
|
12.2.09, 19:47 |
|
|
michalkatka
|
v.kalandra píše: lord_sef píše: je mozne me prosim napsat presne oznaceni toho rele stareho a rele noveho? respektive kovoveho a plastoveho? idky plastovy (programovatelny) bez ostřiku má označení AEV 2012 (441.9.7856-062.6). No a to bez programovani těžko říct, já na něm mam vyraženo PAL BV OTK02 Snad pomohlo Jinak ten cyklovač s ostříknutím skla by měl mít označení AEV2062 ale to nemužu zaručit (ovšem do fáva je zbytečnej)
pokiaľ sa nemýlim tak som mal aj jedno také veľké plechové programovateľné...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.2.09, 20:01 |
|
|
NOVON
|
V.KALANDRA: Díkes,ale s poštovným to nevyjde o moc levněji..Raději si ho nech do zásoby,koupím si nové..
|
12.2.09, 23:10 |
|
|
Pech.
|
toto mne zajímá, také:
jde o fako 93Lx (holobyt+ostřikovače světel), kde je cyklovač taky na tvrdo, prostě dám dolů, setře 3x a pak jednou za chvíli, ale zbytečně krátkou.....
takže: když koupím novej cyklovač, programovatelnej v mototechně, a vyměním kus za kus, bude to fungovat?
a jakže se to valstně ovládá, jak určím ten čas?
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
21.2.09, 17:00 |
|
|
gokralik
|
Fungovat to bude. Otevřeš pojistkovku, vytáhneš ten hlinikový, nandáš nový černý vysoký. Tak.....jedeš a najednou začíná pršet. Dáš páčku dolů a hned nahoru....stěrače jednou setřou plochu.....jedeš jedeš jedeš a až když chceš znova setřít, znova dáš páčku dolů a už ji tam necháš. V tomto intervalu ti budou stěrače stírat. Teď v zimě to je neocenitelné, když před tebou jede super trůper nové auto bez zástěrek.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
21.2.09, 18:14 |
|
|
Pech.
|
fakana jsem právě koupil ženě, a stěžuje si na to... když s tím jedu, taky mne to celkem vadí....
ve škoduli mám u čkylovače tři časy, které jsou celkem vyhovující....
ovládání pochopitelný i pro ženskou... výborka, v pondělí navštívím mototechnu... díkec.
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
21.2.09, 18:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|