Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 11:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 pojistkovka a konektory 
Autor Zpráva

Příspěvek pojistkovka a konektory
Shanim pojistkovku do Fava ale tu novsi (na nozove pojistky) a konektory co se montovali do novsich facek. Daji se jeste nekde vubec koupit i s nahradnima dutinkama? Tu pojistkovku nemate prosim nekdo, kupovat novou ji nechcu, dival jsem se na netu a ty ceny nekde jsou ostresny (1600,- kurna kde to jsme u vydriduchu)? To snad neni pravda.

Mam v planu predelat celou elektriku ve svem aute Favorit 136 L r.v. 89.

17.5.09, 22:40
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Si dej radši dopořádku tu starou, nic na tom není.

17.5.09, 22:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:

ale tá výklopná na nožové poistky je praktickejšia...

18.5.09, 07:54
Ignorant pravidel

Příspěvek 
michalkatka píše:
Nepér píše:

ale tá výklopná na nožové poistky je praktickejšia...

na co potrebujes konektory? staci predelat ty stare ja to delal 2 dny sem nadaval sehnal sem si ji na vrakaci za 100 a vzal sem si i ty barevne konektory starej model je ma vsechny cerne

18.5.09, 08:51

Příspěvek 
Ta pojistkovka jak kdosi psal "vyklopna" je vzkutku lepci. Natabene ta co mam ja v aute ma z oxidovany kontakty a vcelku je jaka si pobastlena, no hruza. Proto vymenit.

No konektory by se dali pouzit ty puvodni jenze ja tam mam takovou divocinu, nekde mam konektory puvodni, nekde zase ty "bili", (kazdy konektor jiny). Tak to chci predelat na jeden typ. No a prave ty dutiky co tam jsou bych potreboval sehnat, vlastne i ty konektory. Tak asi vrakac bude jistota, snad tam sezenu i tu pojistkovku.

Mimochodem proc se do toho poustim? Jednou za deste jsem jel autem, pusteny sterace, svetla zapnute, ..., proste klasika. A najednou jsem zacal citit mirny zapach jako by se nekde hrala izolace nebo co. Takze nez vyhorim, chci to predelat.

18.5.09, 09:09

Příspěvek 
Jeste se chci zeptat, co vsechno si na tuto akci mam opatrit, pripravit?

Samozrejme schema taky, ale na internetu jsou jen takovy ty z manualu (jsou dost neprehledny). Mate nekdo nejake kvalitni schema zapojeni, kdo jste to uz delali? (Treba i vlastni vyroba?) Je to Fav. r.v. 89, ale kdyz bude pro novejsi typ tak se snad nic nestane ono je to vsechno stejny az na par vyjimek. Dik.

19.5.09, 10:55
Ignorant pravidel

Příspěvek 
Johnny píše:
Jeste se chci zeptat, co vsechno si na tuto akci mam opatrit, pripravit?

Samozrejme schema taky, ale na internetu jsou jen takovy ty z manualu (jsou dost neprehledny). Mate nekdo nejake kvalitni schema zapojeni, kdo jste to uz delali? (Treba i vlastni vyroba?) Je to Fav. r.v. 89, ale kdyz bude pro novejsi typ tak se snad nic nestane ono je to vsechno stejny az na par vyjimek. Dik.

jedina rada asi je najit schema pojistek 89 a 93 a jeden drat po druhem si opsat kam vede ja to tak udelal a pak sem teprv predelaval pojistky nakonec sem mel problem s prednim steraccem tam sem musel trochu experimentovat nez sem to zapojil jak mel udelal sem ji 3 pojistky z tenkych dratku abych pri spatnem zapojeni nemusel kupovat nove pojistky (3 vlakna z dratku = 15A)

PS: podarilo se mi pojistky zapojit tak ze kdyz sem nechal zapnute predni mlhovky a zacal sem blikat dalkovyma tak blikali spolecne

mel sem papir s tema konektorama ktery kam patri asi pred mesicem sem ho vyhodil

19.5.09, 13:26

Příspěvek 
skoda..., neva pohledam.

20.5.09, 18:37
Ignorant pravidel

Příspěvek 
Johnny píše:
skoda..., neva pohledam.

zda se mi ze v knizce jak na Skoda Favorit bylo schema jak celeho auta tak i jenom pojistek jak stary tak novy model

http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=147 tohle je ta knizka Obrázek

21.5.09, 10:01

Příspěvek 
Tu knížku mám taky, koupil jsem ji kdysy v Kauflandu. Docela slušná knížka. Mě se zdá, že od roku 92, nebo kdy se vlastně začaly dávat ty výklopné panely, tak je to na plošném spoji nakreslené, ne? Je lepší ale obrázek zapojení pojistek a postupně pozapojovat. Pojistkový panel za 1600,- kč? Já kdysy chtěl dát do starého fáčka taky novější typ, sehnal jsem za asi 500,- kč a ten chlápek mi dal i konektory. Ty piny do konektorů se dají sehnat v některých obchodech s autodíly. Kus stojí asi 2,-

21.5.09, 17:09

Příspěvek 
Tak jsem zase pisu. Jeste jsem se do toho nepustil, ale schemata stale shanim, opravdu teda nic nemate ti co jste to delali sve pomoci? Cokoliv? Nemam odvahu to rozbrakovat a zkouset co kam vede, hlavne ve finale abych neco nezapomnel zapojit a polovina veci by pak nejela a pak hledejte kde je chyba, kdyz uz je to cele zapojeny.

Tak proto shanim schema toho kdo to uz delal a ma s tim tak trochu zkusenost. Treba schemata jednotlivych okruhu obvodu. Tak to stejne budu zapojovat treba okruh blinkru, pak svetel, ... atd.

6.6.09, 12:16

Příspěvek 
Johnny píše:
Tak jsem zase pisu. Jeste jsem se do toho nepustil, ale schemata stale shanim, opravdu teda nic nemate ti co jste to delali sve pomoci? Cokoliv? Nemam odvahu to rozbrakovat a zkouset co kam vede, hlavne ve finale abych neco nezapomnel zapojit a polovina veci by pak nejela a pak hledejte kde je chyba, kdyz uz je to cele zapojeny.

Tak proto shanim schema toho kdo to uz delal a ma s tim tak trochu zkusenost. Treba schemata jednotlivych okruhu obvodu. Tak to stejne budu zapojovat treba okruh blinkru, pak svetel, ... atd.

nebolo by ti lepšie zohanť celý predný zväzok a vymeniť to komplet :?:

6.6.09, 13:21
Ignorant pravidel

Příspěvek 
Johnny píše:

pokud vydrzis do leta skusim pohledat ten muj papir jinac ti nezbyde nez si sednou nad stare a nove schema a postupne kabel po kabelu si napsat kam je potreba, potom to uz zapojis jednoduse

vyndas konektor ze stare pozice a zapichnes ho do nove pozice , kazda pozice je ocislovana + ma pismeno svorky (pr. H3 > H6; I12 > F8 )

6.6.09, 16:59

Příspěvek 
21lucas píše:
pokud vydrzis do leta skusim pohledat ten muj papir jinac ti nezbyde nez si sednou nad stare a nove schema a postupne kabel po kabelu si napsat kam je potreba, potom to uz zapojis jednoduse

vyndas konektor ze stare pozice a zapichnes ho do nove pozice , kazda pozice je ocislovana + ma pismeno svorky (pr. H3 > H6; I12 > F8 )

Ja na to nespecham, stejne si musim sehnat kable, konektory + pojistkovku. Takze do leta stejne pockam, pac to plnanuju na tuto dobu.

6.6.09, 19:11

Příspěvek 
V knížce a myslím i tady na serveru je někde nakreslené schéma pojistkového panelu. Pak bych si v klidu poodpojoval postupně drát po drátu ze staré pojistkovky a zapojil do nové. Pro jistotu bych ještě proměřil.

7.6.09, 08:24
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další