Autor |
Zpráva |
snack1
|
Altenátor škoda 120L
Zdravíško, mám alternátor ze skoda 120L a zajíbalo by mě jestli jde roztočit pomocí baterky.
|
11.10.06, 11:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: Altenátor škoda 120L
ty asi nebudes moc od elektro, vid??? alternator je totiz 3 fazovy stridavy synchronni stroj s devitidiodovym usmernovacem, z cehoz je jasne, ze ho roztocis jen pokud z nej vyndas ty diody a pripojis ho na trifazovou sit 3x14V a zaridis si nejakej budici proud-stejnosmernej, no jinak receno z altiku asi elektromobil neudelas...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
11.10.06, 15:04 |
|
|
Martin
|
Kdyby byl nějakej šikovnej frekvenční měnič, tak by stačilo vyvést ven vinutí a odpojit diody ..... Pak ještě připojit buzení a je to.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
11.10.06, 16:35 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
na co to potřebuješ ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
11.10.06, 16:37 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
a to se urcite vyplati vid???
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
11.10.06, 18:32 |
|
|
snack1
|
Mno kluci mojí kde mám začít, tak moc se v tom neviznám ty diody tam najdu kde? Jinak to potřebuju na pohot elektromotoru toto je vlastně taky to samí. Napiš my to podrobněji at to neskurvím.
|
12.10.06, 06:59 |
|
|
snack1
|
Re: Altenátor škoda 120L
Ještě by mě zajímalo kolik bude mít otáček?
|
12.10.06, 07:00 |
|
|
Martin
|
Chlape zapomeň na to, je to úplná blbost. Ten předchozí příspěvek jsem psal jen tak pro pobavení.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
12.10.06, 07:34 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
ty snacku, jesli potrebujes nejakej malej moturek, tak radsi pouzij moturek steracu nebo tak neco, pac s altikem to nevyhrajes...je to fakt trochu vic komplikovany... z autobaterky ten altik proste jen tak neroztocis..
|
12.10.06, 07:48 |
|
|
Peter50kw
|
Naco ti to je? Ak potrebujes elektromotor, pouzi starter, alebo si zozen dynamo - montovali sa do S100 do roku 1972. Zhruba do aprila (duben).
|
12.10.06, 07:53 |
|
|
Pech.
|
nebo si sežeň nějaký klasický dynamo, z 1000vky, oktávky apod. bylo myslím jeěště v prvních 100vkách, dál už byl altík
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
12.10.06, 07:54 |
|
|
snack1
|
kachnis píše: ty snacku, jesli potrebujes nejakej malej moturek, tak radsi pouzij moturek steracu nebo tak neco, pac s altikem to nevyhrajes...je to fakt trochu vic komplikovany... z autobaterky ten altik proste jen tak neroztocis..
Prostě mám elektromotor 2,2 kw a tento motor motřebuji něčim pohánět, tak jsem myslel že bych to poháněl altíkem nebo skusít třeba motor z luxu né ten žere moc Watů prostě něco co nežere tolik a utáhne elektomotor.
Jinak jsem to skoušel přes nabíječku roztočit.
Naposledy upravil snack1 dne 12.10.06, 16:07, celkově upraveno 1
|
12.10.06, 15:58 |
|
|
Bukaj
|
snack1 píše: kachnis píše: ty snacku, jesli potrebujes nejakej malej moturek, tak radsi pouzij moturek steracu nebo tak neco, pac s altikem to nevyhrajes...je to fakt trochu vic komplikovany... z autobaterky ten altik proste jen tak neroztocis.. Prostě mám elektromotor 2,2 kw a tento motor motřebuji něčim pohánět, tak jsem myslel že bych to poháněl altíkem nebo skusít třeba motor z luxu né ten žere moc Watů prostě něco co nežere tolik a utáhne elektomotor.
Pohánět elektromotor?
Zkus elektřinu, to je dobrá věc pro takové použití...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
12.10.06, 16:04 |
|
|
snack1
|
Bukaj píše: snack1 píše: kachnis píše: ty snacku, jesli potrebujes nejakej malej moturek, tak radsi pouzij moturek steracu nebo tak neco, pac s altikem to nevyhrajes...je to fakt trochu vic komplikovany... z autobaterky ten altik proste jen tak neroztocis.. Prostě mám elektromotor 2,2 kw a tento motor motřebuji něčim pohánět, tak jsem myslel že bych to poháněl altíkem nebo skusít třeba motor z luxu né ten žere moc Watů prostě něco co nežere tolik a utáhne elektomotor. Pohánět elektromotor? Zkus elektřinu, to je dobrá věc pro takové použití...
Mno já tím motorem chci vyrábět proud a né mu dávat proto jiným motorem.
|
12.10.06, 16:10 |
|
|
Peter50kw
|
Aha, tak tuz aj ty si vymyslel perpetum mobile. To je prima vec, len OPEC brani automobilkam, aby to seriovo vyrabali. Aj vlada a EU to blokuju, lebo by sa nemohli nabalovat na daniach z uhlovodikovych paliv. Ja mam vo felcke dva alternatory. Jeden toci motorom, motor pohana auto a druhy alternator, ktory vyraba elektrinu na pohon prveho. Prebytok elektriny vyuzivam na rozklad vody na vodik a kyslik. Kyslik predavam a vodikom si doma v zime kurim. Problem je v lete, ked musim prebytok vodika spalovat a plamene co slahaju z vyfuku nasi$%ju vodicov aut co idu za mnou.
|
12.10.06, 17:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|