Felina 1.3 GLXi (centrál + DO)
Autor |
Zpráva |
Tomyas
|
Felina 1.3 GLXi (centrál + DO)
Zdravím, včera som si chcel namontovať diaľkové ovládanie s alarmom na centrál. Mám ten originálny od škody. Zapojil som takmer všetky kontakty, ktoré bolo nutné zapojiť, nechal som odpojenú iba sirenu a a vystup na blokovanie motora. Pekne to zamykalo na na dialkac, ale asi len 15 minút, potom mi prestal sťahovať centrál, a nefunguje mi už ani vnútorné osvetlenie a zapaľovač. Poistky som skontroloval. Mám však dole odnímateľnú časť palubovky a prístrojovku, myslím, že vnútorné osvetlenie nie je závislé na tom či sú pripojené spínače svetiel a podobne. Som už zúfalý. Centrál mi pritom išiel bezchybne, zamykal a odmykal všetky dvere. Mám 2x paťvodičový a 2xdvojvodičové servomotorčeky, skúšal som to z oboch strán ale nič. Ani ťuk. Za všetky rady ďakujem.
Ešte doplním, že som dal všetko do pôvodného stavu a aj tak to nefunguje. Proste mi centrál na kľúč nereaguje.
Naposledy upravil Tomyas dne 8.11.11, 12:30, celkově upraveno 1
|
8.11.11, 09:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Felina 1.3 GLXi (centrál + DO)
a jak si skontroloval pojistky? pohledem nebo vymenou za jinou??
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
8.11.11, 10:11 |
|
|
Tomyas
|
Samozrejme vymenou za jinou, pre istotu som skusal dve, ale pozeral som a vyzeralo to tak že sú v poriadku, som už z toho zúfalý prečo to vlastne nejde. :/
|
8.11.11, 10:14 |
|
|
fatal
rejpal
|
Projdi schéma zapojení, zjisti odkud kam vede napětí, zkus proměřit kde je a kde není. Asi jen tak se dostaneš k jádru problému. Schéma zapojení je v chytré knize, dá se to vygůglovat i v pdf.
|
8.11.11, 10:34 |
|
|
Tomyas
|
Do včera všechno šlapalo, prestalo to šlapať až po chvíli používania DO. Predtým šlo všetko v poriadku, nemohla RJ od DO spalit RJ od centralu?
|
8.11.11, 10:36 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nevím, podle mě bude pes zakopaný někde u toho napájení osvětlení.
|
8.11.11, 10:39 |
|
|
Tomyas
|
Myslis, ze to mohlo ovplyvnit aj to, ze mi nefunguje central?
|
8.11.11, 10:44 |
|
|
fatal
rejpal
|
Pokud je napájený ze stejné větve... Nevím jak je to zapojené.
|
8.11.11, 10:49 |
|
|
Tomyas
|
No tak to neviem ale je to na 15tke poistke a central je na 16tke, neviem z tych schem nejak vyjst :/ Nejaké iné rady ako by som sa z toho vedel vysomáriť?
|
8.11.11, 11:37 |
|
|
varok
|
Nevím jak u feldy, tam centrál nemáme, ale u mého fáčka má centrál pojistku zvlášť. Je v pojistkovém panelu zatím jen tak pověšená na káblíku(už to tak ale bylo, mám centrál origo Brano). DO co jsem si předělával sám mám Jablotron má pojistku hned u jednotky. Proč nesvítí stropní světýlko nevím, ale podle mě, pokud nemá centrál výstup i na toto, tak je to shoda náhod, nebo odešlo něco v obvodu, kde je napájeno i toto světýlko. Nejspíše pojistka.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.11.11, 17:19 |
|
|
Tomyas
|
Mám skontrolované obidve pojistky, ale svetilko ani zapalovač nejde, a sú na jednej poistke. Poistky som vymenil, ale nepomohlo to, nemá niekto skúsenosti s elektrikou v tomto?
|
8.11.11, 17:45 |
|
|
p.s.
|
mrknul bych na konektory v pojistkový skříni jestli se tam neukrývá náká zrada
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
8.11.11, 18:43 |
|
|
onakvee
|
Tomyas píše: Mám skontrolované obidve pojistky, ale svetilko ani zapalovač nejde, a sú na jednej poistke. Poistky som vymenil, ale nepomohlo to, nemá niekto skúsenosti s elektrikou v tomto? Tak ako sa pise vyssie, skontroluj konektory a celu poistkovku...hore odvody => svorky kablov. Je dost mozne, ze pri montazi sa daco pohlo, nasledne odpojilo. Najlepsie je mat na taketo veci aj merak...rozober svetlo, zapalovac a prepipaj/presviet obvod merakom. Skontroluj kostru...
_________________ Škoda Superb III 2.0 TDI SCR sportline Seat Leon III Xperience 2.0 TDI CR 2015 Seat Leon II 1.6 MPI 2008 Seat Altea 1.9 TDI 2007 do času VW Touran 1.9 TDI 2006 do času VW Polo 1.2 12V 2006 do času Fabia 1.9 SDI 2001 do času
|
8.11.11, 21:34 |
|
|
Tomyas
|
Všetko okrem tychto veci mi ide, teda svetla a centralu poistky 15 a 16. Auto ide bezproblemov, nastartoval som dokonca som sa previezol. Slape. Skusim ešte raz prejsť všetky konektory, ale som už zúfalý.
|
9.11.11, 10:54 |
|
|
Tomyas
|
Chlapci, mali ste pravdu, ešte raz som prešiel a posledny konektor bol slabo zasunutuy a ked som asi zatvoril skrinku tak sa zasunul slabsie vyhodil som zbytocne 10 € za univerzalnu jednotku na central, ale to nic, ona sa zide ze jo? keby niekto chcel
|
9.11.11, 11:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|