Favorit 89 nejde vyhřívání zadního skla
Autor |
Zpráva |
p_dusek1
|
Favorit 89 nejde vyhřívání zadního skla
Dobrý den, mám Favorita r.v. 89 a mám problém s vyhříváním zadního skla. Když to proměřím tak mi tam nejde vůbec proud. Vyměnil jsem spínací relé, za nové ale stále mi tam ta šťáva nejde. Poraďte. Jaký byste zvolili způsob zjištění závady? Za všechny rady budu moc rád Dušek
|
7.1.12, 15:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Tam není co řešit... propájej pojistkovou skříň.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.1.12, 15:45 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Favorit 89 nejde vyhřívání zadního skla
konektory na dverich vypadaji jak? kontrolka se rozsviti? nejsou upadene kontakty na okne?
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
7.1.12, 15:46 |
|
|
p_dusek1
|
Jak si to myslel propájet pojistkovou skříň?, já to mám udělaný ne přes konektory, ale vodiči v 5.dveřích, takže tahle možnost odpadá
|
7.1.12, 16:24 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
starej model pojistovek ma hodne casto studene spoje ale to je tady uz nekolikrat napsane
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
7.1.12, 16:27 |
|
|
jansjans
|
--> p_dusek1
Dole před spolujezdcem je pojistková skříňka. Jestli máš model 89, máš ještě starší typ s válečkovými pojistkami. Odpojíš konektory, vyšroubuješ šrouby, na nichž ta skříňka drží, a doma přepájíš všechny spoje a celkově zkontroluješ. On i model s novější pojistkovou skříní (s nožovými pojistkami) semtam zlobí, ale ne tak často.
_________________ Volvo 940 B230FB aut. '91 dříve: Škoda Favorit 136L '90, LPG
|
7.1.12, 16:44 |
|
|
p_dusek1
|
tak jo, zkusim to takhle , dik
|
7.1.12, 16:46 |
|
|
gokralik
|
Zapni zapalování, zapni výhřev zadního skla, otevři pojistkovou skříň, vem si multimetr a měř. Vyměň relé D za nějaké, co určitě funguje (např. světel G). Jestli vyhřívání nezačne fungovat, vytáhni pojistku 5 a multimetrem měř, jestli je na jednom konci napětí. Pokud bude, vyměň za pojistku, která určitě funguje (např. topení, pojistka č. 6). Pak rozpoj konektor F a měř, jestli je napětí na pozici č. 3 (prostřední řada vlevo (nebo možná vpravo )). Pokud bude, tak je chyba dál, například v konektoru u nohou řidiče (pod plastem, co kryje A sloupek) nebo ve vedení po levé straně vozidla (pod kobercem). Ale nejpravděpodobnější bude ta pojistkovka.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.1.12, 16:55 |
|
|
michalkatka
|
ako máš prepojenú elektriku z karosérie do 5tych dverí..
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.1.12, 08:37 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
michalkatka > pise kabelem
|
9.1.12, 09:03 |
|
|
michalkatka
|
no neviem či myslel konektory na napojenie skla, alebo prechod dverí, tak sa pýtam
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.1.12, 09:05 |
|
|
varok
|
Asi myslel, že to má z kontaktů předělané na husí krk. Rozumné řešení, já to u starého fáčka 91 taky hned předělával. Ty kontakty jsou úplně na h...o.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
9.1.12, 15:24 |
|
|
p_dusek1
|
Přesně tak , mam to vedený všechny kabely 5 dveřmi, zkusim přejít ty všechny spoje, hlavně teda u ty pojistkovky
|
9.1.12, 16:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
napoj to napřímo prasklý kabel z kastle do dveří nebo kostra
|
9.1.12, 18:43 |
|
|
p_dusek1
|
Tak záhada je vyřešena, byl prasklý kabel v husim krku co je z kastle do dveří, tak sem to spravil a dobrý, jen eště takovej detail a to že jak je konektor F na pojistkovce tak ten když se s nim pohne tak je tam špatný kontakt ale když se na to nesahá tak je to ok.
|
12.1.12, 18:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|