Zapojení OBD2 ve felicii 1,3 mpi
Autor |
Zpráva |
Marťas
|
Zapojení OBD2 ve felicii 1,3 mpi
Prosím o radu jak zapojit zásuvku obd ve felicii 1,3mpi. Zásuvka už tam je, ale při zapojení na diagnostiku se jen ozývá lupání jako když relé někde z palubovky a jednotka nekomunikuje, když jsem ji dal do jiné feldy tak se připojila. Hádám problém někde v kabelech. zásuvku jsem tedy vyšrouboval a vedou z ní tři kabely, dá se to napojit třeba někde hned za jednotku v motorovém prostoru?
|
3.5.13, 10:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: Zapojení OBD2 ve felicii 1,3 mpi
Ano dá, ale teď si už přesně nepamatuji který to je pin. Však origo zásuvka tam je zapojená. Jeden drát je +12V vývod č. 16, druhý kostra vývod myslím 7 a třetí je signál z ŘJ motoru, vývod 4. Konektor by měl být popsaný. Někde to tady popisoval Miloš Slováček, stačí pohledat.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.5.13, 12:24 |
|
|
Marťas
|
No chtel bych vedet ktere draty to jsou, predpokladam z to jou ty svorky vlevo u pantu kapoty. Ale idealne kdyby nekdo vedel kterou barvu na jaky pin zapojit.
|
3.5.13, 14:20 |
|
|
varok
|
Už jsem to párkrát dělal, ale teď si nějak nemohu vzpomenout, kudma ty dráty jdou. Ale asi jsou zapojené do pojistkovky, jenom ten signálový je přimotaný do normálního svazku a jde po levé straně, při pohledu řidiče.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.5.13, 18:02 |
|
|
varok
|
Tak jsem se díval a my máme na felině: šedý s bílým proužkem +12V, černý kostra a tenčí hnědý signál.
|
4.5.13, 13:20 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
možná blbá otázka, ale zapl jsi i zapalování ?
|
4.5.13, 18:12 |
|
|
CROWACK
|
tak když mu cvakaj relátka a na druhé feldě se připojil tak asi ví jak na to
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
4.5.13, 18:15 |
|
|
Marťas
|
http://martas008.rajce.idnes.cz/obd tady mam svoji zasvuvku a chtel bych vedet ktery kbel kam prijde. Nasel jsem hnede dva z jednotky na druhe fotce. Nebo ten signal z jednotky vede jinama?
|
9.5.13, 18:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pokd ti cvaká na přístrojovce tak do zásuvky nehrab, zkus třeba adresu 25 zda se spojíš s imobilizerem pokud jo v zásuvce problém není, pokud navazuješ spojení s adresou OI a odpovéí ti řídící jednotka neodpovídá je KO pojistka 1 která řj motoru napájí nebo chybí
|
10.5.13, 14:35 |
|
|
Marťas
|
To bych ani nenastartoval ne? Pokud by byla spatna prvni pojistka. Zasuvku uz jsem ustrihl:-D na diagnostiku jsem pouzil torgue na tabletu s androidem, ale ani v servisu jim to pres vag neslo, pokuc nikdo nevi jak to zapojit tak to kaslu necham to tak ono je na tomhle aute stejne diagnostika k nicemu.
|
10.5.13, 21:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
bez jedničky pojistky auto jede ale nespojíš se s adresou O1, zapojení zásuvky máš na tomto foru v elektrice i s fotkou musíš hledat šedý drát je na pinu 15 je to 12V hnědý drát je na pinu 4 a je to kostra KL linka je šedobílý drát na pinu č7 nejprve hledej adresu 25 pak napiš jak to dopadlo
|
11.5.13, 05:52 |
|
|
varok
|
To jsem už Miloši psal, ale nějak jsem popletl tu kostru a linku signálu, jen jsem to přehodil.
Vždyť stačí tu zásuvku napojit bokem na napájení i kdyby jen přímo na akumulátor a ten signál jde přeci vysledovat z původního drátu který odstřihnul, ne?
|
11.5.13, 13:12 |
|
|
Marťas
|
Tak jsem to cokoladkou napojil zpatky tu zasuvku vymenil prvni pojistku a furt nic. Prave chci jestli nevite kde ten drat se signalem vede. Napajeni napojim treba primo na baterku kdyz tak.
|
12.5.13, 15:01 |
|
|
Marťas
|
Jo a sedy drat mam na pinu c 16 ne 15, neni chyba v tom?
|
12.5.13, 15:04 |
|
|
polaji
|
Zdravím mam feldu 1.3 bez imobilizeru a nejde mi se pripojit take k jednotce ani pres 01 nejde - neodpovida, 1. pojistka je dobra propipaval jsem ji, "rele" v pristrojovce cvaka nevite moznou chybu ?
|
23.11.13, 20:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|