Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 19:10

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Cyklovač zadního stěrače? Co Jak Kde Kdy Proč a Nač :) 
Autor Zpráva

Příspěvek 

Ano tento som tusim kupil. Potom som tu behal po webe hladajuc navod, a nakoniec som dostal manual k GLX/SLX/LX z roku 2000 a tam sa ziadne nastavovanie nespomina. :cry:

12.10.08, 16:32
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
kwiko píše:

Ano tento som tusim kupil. Potom som tu behal po webe hladajuc navod, a nakoniec som dostal manual k GLX/SLX/LX z roku 2000 a tam sa ziadne nastavovanie nespomina. :cry:

no ale v ponuke majú dva, jeden nastaviteľný a jeden 5s...

12.10.08, 19:16

Příspěvek 
michalkatka píše:
no ale v ponuke majú dva, jeden nastaviteľný a jeden 5s...

No ja viem. Preto som si kontroloval ciselka a kupoval v saloone. Ked som nevedel prijst na to nastavovanie, tak som si to bol este raz overit. A je to podla katalogu ten s programom. Je aj takto dlhy, zajtra mozno odfotim aj ciselko. :|

12.10.08, 19:31

Příspěvek Re: Cyklovač zadního stěrače? Co Jak Kde Kdy Proč a Nač :)
Zdravim všechny,rád bych otevřel toto téma,protože bych měl zájem o dořešení problému.Neřešim jestli jestli se to vyplatí nebo jestli rači dát křídlo nebo podobný nesmysl (co sem se tu a jinde dočet) ,protože v tomhle mam jasno.Nesnesu když nevidim a nehodlam kuli tomu šetřit ani energií ani trochou tý tekuniny a tak mi štve když mam na autě stěrač a on nestírá,respektive stírá jak krále klacka když místo blinkrů byla šipka ovládaná pákou zevnitř :lol: .Zajímalo by mě tedy jestli někdo tady předělal stěrače tak aby stíraly pořád jakoukoli formou ciklovače a případně poradil jak na to.Ford to má řešení dvou loh páčky:1 pevná (cvakací)-stírá ,2 pružná (držet,pustit) ostřik.Jak toho ale dosáhnout když na to forman (mam dojem že ani felicie) nemá uspůsobený páčky? :roll: jedině nějaký přepínač extra někde ubastlit?

7.4.12, 16:43

No tak co se motorku týče tak já mám takovou zkušenost že se mi přidírala hřídelka že stěrač strašně pomalu stíral až nakonec to došlo daleko že dojel do poloviny tam se zastavil a zpátky se vrátil až když sem ho dotlačil rukou... takže x km byl motorek puštěný, stěrač v půlce a dál se nedokázal pohnout. Došlo to až tak daleko, že se nerozjel vůbec. Takže sem to rozebral, hřídelka se musela vymlátit kladivem - byla fakt nafest a motorek i plastová převodovka byly absolutně v pořádku. Všechno vyčistit složit a stěrač lítá jak za mlada :)

Co se týče cyklovače... kdysi se to na felicia klubu řešilo a pamatuju si že se tam někde vyskytuje schéma, které součástky v cyklovači je potřeba poměnit na delší čas. Jinak pokud se někdo nudí tak by nemusel být vůbec problém udělat nějaké jednoduché zapojení s mikroprocesorem a naprogramovat si třeba i plynule nastavitelný cyklovač tak jako je na předních stěračích.

12.4.12, 20:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Ignorant pravidel

taky by me to zajimalo, hlavne kdyz v chytre knizce pisou cyklovac zadniho sterace :D

12.4.12, 20:15

Tak to že zadní motůrek není stavěný na dlouhodobý běh se mi zdá jako blábol,pochybuju že je jiné konstrukce než přední,nicméně možný je vše.S tim bych si ale asi dokázal poradit.To že se přidírá je dle mě způsobeno právě tim že se nepoužívá tak často a logicky co se nehýbe - zaroste lépe rezem a problém je na světě.To je pouze věc ůdržby a né konstrukce.
Zkusim ještě někde něco pohledat,zatim sem našel jen schéma páček pro záměnu s lukasama z felície,to ovšem neřeší problém se zadním stěračem.Někde sem narazil i na záměnu s páčkama z oktávky,ale tam už to byly nějak náročnější s umístěnim na volant a zapojení sem tam myslim nenašel.No já bych se třeba nebránil ani externímu čudlíku někde na přístrojovce,jen to nějak spáchat aby zárověň fungovala i původní funkce na páčce - ostřikování.S ciklovačem bych taky nebyl náročnej,tam by mi asi stačilo dát klasickou 555 časovač a nastavit na nějako rozumnou dobu,případně použít stejný relé jako je na předních s tim manuálnim časovačem.

14.4.12, 08:31
Ignorant pravidel

tak me napadlo skusit rozdelat packu na sterace a podivat se jak je to resene vevnitr, mozna by stacila kulicka s pruzinkou a packa v poloze stirani by mohla drzet, proc by vlastne bylo v pojistkovce vlastne rele kdyz neni potreba?

pak uz jenom nejaky tek kablik a mohlo by to fungovat??

19.4.12, 16:28

normalne to mas v packe prepinane natvrdo, lebo packou davs iba impulz. O zvysok napajania sa stara dobehova draha v motorceku. Rele je v podstate casovaci IO a ze na ten impulz pouziva malicke relatko, je len konstrukcne riesenie z roku 1997. ked tam nieje, tak stierac funguje len cez packu.

20.4.12, 14:06

21lucas píše:
tak me napadlo skusit rozdelat packu na sterace a podivat se jak je to resene vevnitr, mozna by stacila kulicka s pruzinkou a packa v poloze stirani by mohla drzet

Páčku jsem rozebranou měl v rámci opravy,na kuličku to neni konstrukčně uzpůsobený.Kulička je na přední stěrač a na zadní už jen měděný jazýček.

6.7.13, 23:41
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2