výměna topení z feldy do fáva
Autor |
Zpráva |
kwiko
|
michalkatka píše: hardb píše: Šemik píše: kúrenie je topení díky tí dnešný mladý nám slovákom nerozumejú....
Lepsie bolo ked som spomenul 7.novembra vyrocie VOSR a spoluziaci ma poopravili, ze to bude 17.novembra. A dorazili to konstatovanim ze ako moze mat velka OKTOBROVA revolucia vyrocie v novembri
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
23.11.08, 14:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
aj to, ale však tu máme topic kde sa zaoberáme česko - slovenským jazykom...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
23.11.08, 14:52 |
|
|
v.kalandra
|
Mimochodem nedá mi to a musim si rejpnout..
Něco se tady povídalo o výmněně kompletní elektriky z feldy-proč?!
Já jí teda taky mněnil,ale mělo to důvod. Jinak pokud máš karburátor, tak bude zajimavý vymněnit elektriku za feliciovskou která je vstřikování
Neříkám že to nejde, pořád je to jen měď, ale bude to hodne komplikovany toupozornuju predem!
A ja jsem taky mladej a slovensky ledasco rozumím. Neni mlady jako mlady-spravny moravák si popovida se všema, trochu naleje a hned je veselo
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
23.11.08, 15:32 |
|
|
michalkatka
|
v.kalandra píše: Mimochodem nedá mi to a musim si rejpnout.. Něco se tady povídalo o výmněně kompletní elektriky z feldy-proč?!
ja to nepovažujem za potrebné, ale ak sa dáva palubka s Felicie, je to výhodnejšie nakoľko všetky ovládacie prvky na palubke a aj budíky netreba toľko prerábať a skúmať, tá palubka sa dá napojiť aj na Favo elektriku, ale je to taký elaborát...
a mne sa Felda elektrika nepáči s toho hľadiska že ku spínačom sú vedené také tenulinké káblikym Favo má ešte poctivé miery 1, 1,5, 2,5, 4mm/2 podľa potreby... najtenšie sú 1mm aj k vypínačom, Felda má k vypínačom vedené nejaké 0,5, alebo 0,75... je to síce cez relátka takže funkčne to nieje zle, ale mne sa to viacej páči vo Fačku...
|
23.11.08, 15:41 |
|
|
v.kalandra
|
michalkatka píše: v.kalandra píše: Mimochodem nedá mi to a musim si rejpnout.. Něco se tady povídalo o výmněně kompletní elektriky z feldy-proč?! ja to nepovažujem za potrebné, ale ak sa dáva palubka s Felicie, je to výhodnejšie nakoľko všetky ovládacie prvky na palubke a aj budíky netreba toľko prerábať a skúmať, tá palubka sa dá napojiť aj na Favo elektriku, ale je to taký elaborát... a mne sa Felda elektrika nepáči s toho hľadiska že ku spínačom sú vedené také tenulinké káblikym Favo má ešte poctivé miery 1, 1,5, 2,5, 4mm/2 podľa potreby... najtenšie sú 1mm aj k vypínačom, Felda má k vypínačom vedené nejaké 0,5, alebo 0,75... je to síce cez relátka takže funkčne to nieje zle, ale mne sa to viacej páči vo Fačku...
S dymenzovanim vodiču rozhodne souhlas. Ale zase felicie je ma měděny a favorit je ma hlinikovy (aspon u mne to tak bylo mam ten dojem). Jinak je jasny ze pokud se něco už bude teda dělat, tak pořádně a od podlahy! Ale je to otazka penez, času a zručnosti
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
23.11.08, 15:45 |
|
|
Šemik
|
Hliníková lanka?
To snad skutečně ne, natož u Favoritu Možná u Fordu T
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
23.11.08, 15:48 |
|
|
michalkatka
|
v.kalandra píše: S dymenzovanim vodiču rozhodne souhlas. Ale zase felicie je ma měděny a favorit je ma hlinikovy (aspon u mne to tak bylo mam ten dojem). Jinak je jasny ze pokud se něco už bude teda dělat, tak pořádně a od podlahy! Ale je to otazka penez, času a zručnosti
prosím
Favo má poctivú meď, hliník v aute je na bloku a hlave....
v autách sa používa iba meď, iba v Trabantoch sa v rámci šetrenia používalo pomedené železo a to spôsobovalo veľmi časté problémy, hlavne na svorkách dynama...
|
23.11.08, 15:50 |
|
|
v.kalandra
|
Šemik píše: Hliníková lanka? To snad skutečně ne, natož u Favoritu Možná u Fordu T
Tak hlinikovy asi ne to je fakt. Ale vim ze se mi na nich neco tenkrat moc nelibilo na tom materialu
|
23.11.08, 15:50 |
|
|
michalkatka
|
v.kalandra píše: Šemik píše: Hliníková lanka? To snad skutečně ne, natož u Favoritu Možná u Fordu T Tak hlinikovy asi ne to je fakt. Ale vim ze se mi na nich neco tenkrat moc nelibilo na tom materialu
sú také isté ako vo Felde akurát predimenzované ešte s Ruskej školy.... Felda je už kapitalisticky šetriaca - meď....
|
23.11.08, 15:53 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
v.kalandra píše: Mimochodem nedá mi to a musim si rejpnout.. Něco se tady povídalo o výmněně kompletní elektriky z feldy-proč?! Já jí teda taky mněnil,ale mělo to důvod. Jinak pokud máš karburátor, tak bude zajimavý vymněnit elektriku za feliciovskou která je vstřikování Neříkám že to nejde, pořád je to jen měď, ale bude to hodne komplikovany toupozornuju predem! A ja jsem taky mladej a slovensky ledasco rozumím. Neni mlady jako mlady-spravny moravák si popovida se všema, trochu naleje a hned je veselo
eletrika z feldy proto at se usnadní práce z přístrojovu deskou .... a ptal jsem se jestly se musí zasahovat i do řídící jednotky a zatím mi nikdo neodpovědel ... tak nevím jsetly stačí vyměnit jen tu eletriku ve vnitř (ovládání světel,klimatizace a pod) nebo jestly se to musí už opravdu překopat vše ...
|
23.11.08, 16:21 |
|
|
v.kalandra
|
hardb píše: v.kalandra píše: Mimochodem nedá mi to a musim si rejpnout.. Něco se tady povídalo o výmněně kompletní elektriky z feldy-proč?! Já jí teda taky mněnil,ale mělo to důvod. Jinak pokud máš karburátor, tak bude zajimavý vymněnit elektriku za feliciovskou která je vstřikování Neříkám že to nejde, pořád je to jen měď, ale bude to hodne komplikovany toupozornuju predem! A ja jsem taky mladej a slovensky ledasco rozumím. Neni mlady jako mlady-spravny moravák si popovida se všema, trochu naleje a hned je veselo eletrika z feldy proto at se usnadní práce z přístrojovu deskou .... a ptal jsem se jestly se musí zasahovat i do řídící jednotky a zatím mi nikdo neodpovědel ... tak nevím jsetly stačí vyměnit jen tu eletriku ve vnitř (ovládání světel,klimatizace a pod) nebo jestly se to musí už opravdu překopat vše ...
No vymnenis celou elektroinstalaci. Jinak k ECU ten je myslim zvlášť. takže bys ho teoreticky mnenit nemusel, ale stejne bych ho vymnenil:-) Kdyz uz to budes delat tak tohle ti uz nic neudela-to mi veř. Jinak to neni jen o světlech. Maas problem s klaksonem, steračema,ostřikovačema,tahanim dratu až dozadu do kufru... plus teda samozrejme jak rikas predelat konektory na veškery osvetleni....
Pro predstavu ja na tom delal 3 dny od rana do vecera nez jsem dodelal celou elektriku aby fungovala jak má-a že něco umim ale sebechvála smrdí
|
23.11.08, 16:23 |
|
|
kwiko
|
michalkatka píše: v.kalandra píše: Šemik píše: Hliníková lanka? To snad skutečně ne, natož u Favoritu Možná u Fordu T Tak hlinikovy asi ne to je fakt. Ale vim ze se mi na nich neco tenkrat moc nelibilo na tom materialu sú také isté ako vo Felde akurát predimenzované ešte s Ruskej školy.... Felda je už kapitalisticky šetriaca - meď....
Kabliky su na felde sice obcas tensie (ale vsetky dolezite silove kable ma lepsie dimenzovane!) ale ma vzdy tahanu aj kostru. takze nieje tak nachylna na oxidacie v uzemeni. A Favorit kabliky posobia hrubsie aj kvoli robustnejsej izolacii.
|
23.11.08, 16:31 |
|
|
michalkatka
|
hardb píše: eletrika z feldy proto at se usnadní práce z přístrojovu deskou .... a ptal jsem se jestly se musí zasahovat i do řídící jednotky a zatím mi nikdo neodpovědel ... tak nevím jsetly stačí vyměnit jen tu eletriku ve vnitř (ovládání světel,klimatizace a pod) nebo jestly se to musí už opravdu překopat vše ...
predný zväzok na Fave je od alternátoru, pravého svetla, tam je napojený aj vetrák chladiča, ide k pravej smerovke, ak je tam vstrekovanie k tomu sa pripája zvärok motormanagmentu (ktorý je v podstate samostatný, ten ide motorovám priesorom k RJ), potom ten zväzok pokračuje do priestoru kabíny, ide okolo poistkového panelu, potom stredom pod ovládaním kúrenia, za prístrojovkou sú tam odbočky na páčky pod volant, ďaľšia časť ide dole k ľavému podbehu kde sa napája na druhý zväzok, a časť ide zasa do motorového priestoru bokom okolo nádobky ostrekovačov okien až k ľavému svetlu....
takže zrejme treba meniť to celé, a napojiť na pôvodný motormanagmet... ak by to bolo s prvých Feld tak je to zhodné, ak s novšej Feldy tak yž aj Relé palivového čerpadla je v poistkovke... a treba to prerobiť od základu... však kwiko vie... ale ja neviem od kiaľ po kiaľ to menil...
|
23.11.08, 16:32 |
|
|
kwiko
|
v.kalandra píše: Pro predstavu ja na tom delal 3 dny od rana do vecera nez jsem dodelal celou elektriku aby fungovala jak má-a že něco umim ale sebechvála smrdí
Ja som to mal zpojazdnene za dva dni. Teda Deekay... Ja som sa flakal okolo.
|
23.11.08, 16:35 |
|
|
v.kalandra
|
michalkatka píše: hardb píše: eletrika z feldy proto at se usnadní práce z přístrojovu deskou .... a ptal jsem se jestly se musí zasahovat i do řídící jednotky a zatím mi nikdo neodpovědel ... tak nevím jsetly stačí vyměnit jen tu eletriku ve vnitř (ovládání světel,klimatizace a pod) nebo jestly se to musí už opravdu překopat vše ... predný zväzok na Fave je od alternátoru, pravého svetla, tam je napojený aj vetrák chladiča, ide k pravej smerovke, ak je tam vstrekovanie k tomu sa pripája zvärok motormanagmentu (ktorý je v podstate samostatný, ten ide motorovám priesorom k RJ), potom ten zväzok pokračuje do priestoru kabíny, ide okolo poistkového panelu, potom stredom pod ovládaním kúrenia, za prístrojovkou sú tam odbočky na páčky pod volant, ďaľšia časť ide dole k ľavému podbehu kde sa napája na druhý zväzok, a časť ide zasa do motorového priestoru bokom okolo nádobky ostrekovačov okien až k ľavému svetlu.... takže zrejme treba meniť to celé, a napojiť na pôvodný motormanagmet... ak by to bolo s prvých Feld tak je to zhodné, ak s novšej Feldy tak yž aj Relé palivového čerpadla je v poistkovke... a treba to prerobiť od základu... však kwiko vie... ale ja neviem od kiaľ po kiaľ to menil...
Jestli je to opravdu tak, tak si to vzal dobře podrobně ja si to presne uz nepamatuju jak to vede ty draty. Ale je to jak rikam-ridici jednotka ma myslim svazek zvlast, ale ten vymněn taky, to je fakt uz maličkost-poznáš sám jestli budes delat. Na praci je nejjednodussi jen předelat konektory u přístrojů a zapichat do feldabudíku. Ale je to prasárna no. Udelej to pořádně a všechno a funkčnost mas zaručenou
|
23.11.08, 16:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|